עוגת גבינה אפויה גבוהה, אוורירית ולא נסדקת של קרין גורן

קרין גורן מכינה עוגת גבינה אפויה, גבוהה ואוורירית במיוחד, שלא נסדקת ולא צונחת. מלכת שבועות הבלתי מעורערת
קרין גורן מכינה עוגת גבינה אפויה, גבוהה ואוורירית במיוחד, שלא נסדקת ולא צונחת. מלכת שבועות הבלתי מעורערת
  • קרין גורן
שמרו
כשר
135 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
    436
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 435.5 קק״ל 4354.7 קק״ל
    פחמימות 44.5 גרם 444.6 גרם
    שומן 21.6 גרם 215.7 גרם
    נתרן 351.0 מ״ג 3509.9 מ״ג
    חלבון 15.7 גרם 156.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.6 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 114.0 גרם
    כולסטרול 228.9 מ״ג 2289.0 מ״ג
    סידן 124.2 מ״ג 1241.8 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 622.8 מ״ג 6227.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
    436
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 435.5 קק״ל 4354.7 קק״ל
    פחמימות 44.5 גרם 444.6 גרם
    שומן 21.6 גרם 215.7 גרם
    נתרן 351.0 מ״ג 3509.9 מ״ג
    חלבון 15.7 גרם 156.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.6 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 114.0 גרם
    כולסטרול 228.9 מ״ג 2289.0 מ״ג
    סידן 124.2 מ״ג 1241.8 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 622.8 מ״ג 6227.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
135 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


עוגה


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במי ברז עד 1/2 הגובה, או לפחות 3-2 כוסות. מפרידים את הביצים.
  2. מורחים את התבנית במרגרינה בנדיבות, גם בתחתית וגם בדפנות. חשוב לא להשאיר אפילו ס”מ אחד לא משומן. עוטפים אותה מבחוץ בנייר כסף, מקופל לרצועה בגובה הדפנות.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס הסוכר. מחכים 2 דקות להתמוססות הסוכר, וטורפים במטרפה לאיחוד. מוסיפים את החלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים.
  4. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן. מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 1/2 דקה אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.
  5. מעבירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות בעזרת מרית לאיחוד.
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מיישרים את פני הבלילה בעזרת הפלטה.
  7. ממקמים את העוגה בשליש התחתון של התנור ואופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות (כדאי לפתוח את דלת התנור לדקה כדי לעזור לו להתקרר) ואופים עוד 1 ו-1/2 שעות, עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע (סה”כ זמן האפייה: 1 שעה ו-45 דקות).
  8. מוציאים מיד מהתנור. מצננים לגמרי לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר או קר. שומרים במקרר.

 

 

הערות

  • אל תיבהלו מהשינויים בגובה: העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גבינה אפויה גבוהה, אוורירית ולא נסדקת של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Zehavit Sibony

    אצלי תמיד יש עוגת גבינה באופן קבוע, זו אחת העוגות המוצלחות ביותר טעימה וקלילה- מומלצת‼️

    Avatar
    jenny salomon

    מושלם! ?

    Avatar
    Sabrina Levy

    העוגה שאני הכי אוהבת

תגובות (92)

Avatar

    Avatar
    נוף

    אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה לשימון?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות