-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 365.5 קק״ל 1827.7 קק״לפחמימות 40.2 גרם 200.8 גרםשומן 19.3 גרם 96.3 גרםנתרן 64621.7 מ״ג 323108.7 מ״גחלבון 7.9 גרם 39.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 10.0 גרםשומן רווי 7.9 גרם 39.4 גרםכולסטרול 126.1 מ״ג 630.6 מ״גסידן 66.0 מ״ג 330.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 260.8 מ״ג 1303.9 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות366
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 365.5 קק״ל 1827.7 קק״לפחמימות 40.2 גרם 200.8 גרםשומן 19.3 גרם 96.3 גרםנתרן 64621.7 מ״ג 323108.7 מ״גחלבון 7.9 גרם 39.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 10.0 גרםשומן רווי 7.9 גרם 39.4 גרםכולסטרול 126.1 מ״ג 630.6 מ״גסידן 66.0 מ״ג 330.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 260.8 מ״ג 1303.9 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 366 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
ניוקי
-
1 ק"ג תפוחי אדמה
-
800 גרם מלח גסלאפיית תפוחי האדמה
-
200 גרם קמח לבן
-
1 ביצה L
-
1 חלמון L
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 ליטר מים
-
1 כף מלח דק
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
60 גרם חמאה
-
6 עלי מרווה
-
2 שיני שום
-
2 בצלי שאלוט בינוניים
-
1 חבילה פטריות מלך היער
-
1 חבילה ערמונים בוואקום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 חופן גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- קולפים ופורסים את השום והבצל לפרוסות דקות. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות. מגרדים את הגבינה על פומפייה.
- מפזרים את המלח הגס על התבנית, מניחים עליו את תפוחי האדמה ואופים כשעה, או עד שהם רכים מאוד. מקלפים ומועכים בקערה גדולה למחית חלקה. מוסיפים את כל מרכיבי הניוקי לתפוחי האדמה ולשים לבצק חלק.
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מקמחים מעט את הכדור ויוצרים צינור דק וארוך בעזרת הידיים. בעזרת סכין חותכים ליחידות קטנות של ניוקי.
- מרתיחים את המים עם המלח בסיר גדול, מבשלים את הניוקי כ-3 דקות עד שהם מתחילים לצוף, מסננים ושומרים בצד.
- במחבת רחבה מחממים את השמן, החמאה והמרווה. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הפטריות והערמונים למחבת, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות.
- מוסיפים את הניוקי, מערבבים בעדינות ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מעבירים את הניוקי לצלחת הגשה ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- קולפים ופורסים את השום והבצל לפרוסות דקות. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות. מגרדים את הגבינה על פומפייה.
- מפזרים את המלח הגס על התבנית, מניחים עליו את תפוחי האדמה ואופים כשעה, או עד שהם רכים מאוד. מקלפים ומועכים בקערה גדולה למחית חלקה. מוסיפים את כל מרכיבי הניוקי לתפוחי האדמה ולשים לבצק חלק.
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מקמחים מעט את הכדור ויוצרים צינור דק וארוך בעזרת הידיים. בעזרת סכין חותכים ליחידות קטנות של ניוקי.
- מרתיחים את המים עם המלח בסיר גדול, מבשלים את הניוקי כ-3 דקות עד שהם מתחילים לצוף, מסננים ושומרים בצד.
- במחבת רחבה מחממים את השמן, החמאה והמרווה. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הפטריות והערמונים למחבת, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות.
- מוסיפים את הניוקי, מערבבים בעדינות ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מעבירים את הניוקי לצלחת הגשה ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
800 גרם מלח גס?.. חחחחחחחחחח
שלב 3 – פורסים את הפטריות לפרוסות עבות. מגרדים את הגבינה על פומפייה. לאיזו גבינה הכוונה?
גבינת פרמז’ן. בהצלחה (:
הכי טעים אין על אהרוני