שניצל דג בציפוי קוסקוס עם מיונז לימון
הגירסה הישראלית לפיש אנד צ'יפס: שניצל דג בציפוי קוסקוס, שנותן לו מרקם אקסטרה קראנצ'י, שמגישים ביחיד עם מיונז לימון נהדר. לא לשכוח להגיש עם צ'יפס בצד
הגירסה הישראלית לפיש אנד צ'יפס: שניצל דג בציפוי קוסקוס, שנותן לו מרקם אקסטרה קראנצ'י, שמגישים ביחיד עם מיונז לימון נהדר. לא לשכוח להגיש עם צ'יפס בצד
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1566.0 קק״ל 3132.0 קק״לפחמימות 21.4 גרם 42.7 גרםשומן 151.1 גרם 302.2 גרםנתרן 1911.8 מ״ג 3823.5 מ״גחלבון 30.0 גרם 60.0 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 2.4 גרםשומן רווי 21.9 גרם 43.9 גרםכולסטרול 215.2 מ״ג 430.4 מ״גסידן 57.6 מ״ג 115.3 מ״גברזל 2.4 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 642.1 מ״ג 1284.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות1566
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1566.0 קק״ל 3132.0 קק״לפחמימות 21.4 גרם 42.7 גרםשומן 151.1 גרם 302.2 גרםנתרן 1911.8 מ״ג 3823.5 מ״גחלבון 30.0 גרם 60.0 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 2.4 גרםשומן רווי 21.9 גרם 43.9 גרםכולסטרול 215.2 מ״ג 430.4 מ״גסידן 57.6 מ״ג 115.3 מ״גברזל 2.4 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 642.1 מ״ג 1284.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1566 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
250 גרם דג לבןפילה, ללא העור
ציפוי
-
1/2 כוס קוסקוס בינונימהיר הכנה
-
1/2 כוס מים רותחים
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 כף שמן זית
-
1 כף מיץ לימון
-
1/4 כוס פטרוזיליה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/3 כוס קמח לבן
-
1 ביצה L
טיגון
-
1 כוס שמן זית
מיונז לימון
-
4 כפות מיונז
-
1 כפית קליפת לימון
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את השניצלים: מניחים קוסקוס בקערה, יוצקים 3/4 כוס מים רותחים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 10 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- מוסיפים לקוסקוס גרידת לימון, שמן זית, מיץ לימון ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מניחים קמח בקערה אחת. בקערה אחרת טורפים ביצים.
- מצפים את נתחי הדג בקמח ומנערים מעודפי קמח. טובלים בביצה ואחר כך בתערובת הקוסקוס.
- יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
- מטגנים את הדגים כ-3 דקות מכל צד, עד שמזהיבים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את המיונז: מערבבים בקערית מיונז, גרידת לימון ומיץ לימון ומתבלים בפלפל. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
- מגישים את הדגים לצד צ’יפס חם, עם מיונז לימון.
אופן הכנה
- מכינים את השניצלים: מניחים קוסקוס בקערה, יוצקים 3/4 כוס מים רותחים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 10 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- מוסיפים לקוסקוס גרידת לימון, שמן זית, מיץ לימון ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מניחים קמח בקערה אחת. בקערה אחרת טורפים ביצים.
- מצפים את נתחי הדג בקמח ומנערים מעודפי קמח. טובלים בביצה ואחר כך בתערובת הקוסקוס.
- יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
- מטגנים את הדגים כ-3 דקות מכל צד, עד שמזהיבים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את המיונז: מערבבים בקערית מיונז, גרידת לימון ומיץ לימון ומתבלים בפלפל. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
- מגישים את הדגים לצד צ’יפס חם, עם מיונז לימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן