-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 229.1 קק״ל 2748.7 קק״לפחמימות 32.3 גרם 387.9 גרםשומן 9.0 גרם 108.0 גרםנתרן 276.7 מ״ג 3320.0 מ״גחלבון 6.1 גרם 72.8 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 22.5 גרםשומן רווי 1.6 גרם 18.8 גרםכולסטרול 25.0 מ״ג 299.8 מ״גסידן 11.1 מ״ג 132.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 73.4 מ״ג 880.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 11.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות229
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 229.1 קק״ל 2748.7 קק״לפחמימות 32.3 גרם 387.9 גרםשומן 9.0 גרם 108.0 גרםנתרן 276.7 מ״ג 3320.0 מ״גחלבון 6.1 גרם 72.8 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 22.5 גרםשומן רווי 1.6 גרם 18.8 גרםכולסטרול 25.0 מ״ג 299.8 מ״גסידן 11.1 מ״ג 132.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 73.4 מ״ג 880.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 11.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 229 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2שקית או 25 גרם שמרים טריים
-
1 כף סוכר לבן
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מים פושרים
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים, הסוכר והמים. מערבבים ומשהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר רכיבי הבצק ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מתיזים את תרסיס השמן גם על כיפת הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. מחלקים אותו ל-12 חלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
- מסדרים את הכדורים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות. מחממים את התנור ל-180 מעלות. טורפים את הביצה.
- מברישים את כיפות הבצק בביצה ומפזרים את השומשום. אופים 30-25 דקות עד שהלחם זהוב.
אופן הכנה
- מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים, הסוכר והמים. מערבבים ומשהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר רכיבי הבצק ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מתיזים את תרסיס השמן גם על כיפת הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. מחלקים אותו ל-12 חלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
- מסדרים את הכדורים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות. מחממים את התנור ל-180 מעלות. טורפים את הביצה.
- מברישים את כיפות הבצק בביצה ומפזרים את השומשום. אופים 30-25 דקות עד שהלחם זהוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן