ככה עושים את זה: עוגת ביסקוויטים של אמא
- רות אופק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 348.6 קק״ל 3486.4 קק״לפחמימות 35.6 גרם 355.6 גרםשומן 20.9 גרם 209.4 גרםנתרן 174.3 מ״ג 1743.4 מ״גחלבון 6.0 גרם 59.5 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 22.2 גרםשומן רווי 12.5 גרם 124.8 גרםכולסטרול 61.9 מ״ג 619.2 מ״גסידן 155.3 מ״ג 1552.9 מ״גברזל 5.1 מ״ג 50.9 מ״גאשלגן 199.8 מ״ג 1997.8 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 21.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות349
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 348.6 קק״ל 3486.4 קק״לפחמימות 35.6 גרם 355.6 גרםשומן 20.9 גרם 209.4 גרםנתרן 174.3 מ״ג 1743.4 מ״גחלבון 6.0 גרם 59.5 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 22.2 גרםשומן רווי 12.5 גרם 124.8 גרםכולסטרול 61.9 מ״ג 619.2 מ״גסידן 155.3 מ״ג 1552.9 מ״גברזל 5.1 מ״ג 50.9 מ״גאשלגן 199.8 מ״ג 1997.8 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 21.2 מ״גסגור
עוגת ביסקוויטים היא טעם הילדות שלי. אימא שלי הייתה מכינה לנו אותה בכל פעם שרצתה לפנק, וכיוון שבתור ילדים מאוד אהבנו עוגות קרם וג’לי היא שילבה בין 2 האהבות וציפתה את עוגת הביסקוויטים המוכרת בג’לי. עד היום כשאימא שלי מכינה אותה כולנו זוללים בהנאה ונזכרים בימים ההם, כשהיינו ילדים.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 349 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
500מ"ל או 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
עוגה
-
1 חבילה פתי בר וניל
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
ג'לי תות
-
1 חבילה ג’לי תות
קישוט
-
1 קופסה פירות יער טריים
אופן הכנה
- מכינים את הקרם: מערבבים במיקסר עם וו מטרפה את כל הרכיבים יחד עד לקבלת קרם יציב.
- מרפדים את התבנית בשכבה הראשונה של הבסיס: טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים על גבי התבנית.
- מכסים ב-1/2 מכמות הקרם בשכבה אחידה.
- מניחים שכבה נוספת של הביסקוויטים טבולים בחלב ומעליה את יתרת הקרם.
- מכניסים למקרר לצינון לפחות ל-30 דקות.
- מכינים את הג’לי לפי הוראות היצרן ונותנים לתערובת להתקרר מעט (אבל לא ברמה שתתחיל להתמצק).
- מסדרים על העוגה את פירות היער, יוצקים בזהירות את הג’לי מעליהם ומכניסים למקרר לצינון.
אופן הכנה
- מכינים את הקרם: מערבבים במיקסר עם וו מטרפה את כל הרכיבים יחד עד לקבלת קרם יציב.
- מרפדים את התבנית בשכבה הראשונה של הבסיס: טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים על גבי התבנית.
- מכסים ב-1/2 מכמות הקרם בשכבה אחידה.
- מניחים שכבה נוספת של הביסקוויטים טבולים בחלב ומעליה את יתרת הקרם.
- מכניסים למקרר לצינון לפחות ל-30 דקות.
- מכינים את הג’לי לפי הוראות היצרן ונותנים לתערובת להתקרר מעט (אבל לא ברמה שתתחיל להתמצק).
- מסדרים על העוגה את פירות היער, יוצקים בזהירות את הג’לי מעליהם ומכניסים למקרר לצינון.
תגובות (11)
הכנתי לפי כל ההוראות ואפילו הוספתי גבינה לבנה וברגע שהוספתי את הג’לי כל הקרם עלה למעלה ובנוסף העוגה לא התקשתה נהיית נוזלית ומבולגנת
כנראה שהעוגה לא היתה קרה מספיק לפני ששמת עליה את שכבת הג’לי או שהג’לי עדיין היה חם מדי, לא נתת לו להתקרר מעט לפני ששמת אותו מעל העוגה.
לא אכיל, איך הצלחתם לבלוע את זה?
היי יצחק, האם עקבת אחרי שלבי המתכון?
התגובות למתכון אוהדות ואנחנו ניסינו אותו ונהנינו מאוד.