עוף בתנור – צלוי ומושלם שתמיד נגמר ראשון
כל אחד צריך מתכון של עוף צלוי מושלם, כזה שיגרום למשפחה ללקק את האצבעות. רותם ליברזון חולקת את המתכון המשפחתי שלה לעוף בתנור עם תפו"א
כל אחד צריך מתכון של עוף צלוי מושלם, כזה שיגרום למשפחה ללקק את האצבעות. רותם ליברזון חולקת את המתכון המשפחתי שלה לעוף בתנור עם תפו"א
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 746.2 קק״ל 3731.1 קק״לפחמימות 72.7 גרם 363.5 גרםשומן 31.3 גרם 156.3 גרםנתרן 2117.4 מ״ג 10587.1 מ״גחלבון 40.8 גרם 204.2 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 11.3 גרםשומן רווי 5.2 גרם 25.8 גרםכולסטרול 145.6 מ״ג 728.0 מ״גסידן 55.3 מ״ג 276.3 מ״גברזל 3.0 מ״ג 14.8 מ״גאשלגן 803.0 מ״ג 4014.9 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 16.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 9 שעות
-
קלוריות746
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 746.2 קק״ל 3731.1 קק״לפחמימות 72.7 גרם 363.5 גרםשומן 31.3 גרם 156.3 גרםנתרן 2117.4 מ״ג 10587.1 מ״גחלבון 40.8 גרם 204.2 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 11.3 גרםשומן רווי 5.2 גרם 25.8 גרםכולסטרול 145.6 מ״ג 728.0 מ״גסידן 55.3 מ״ג 276.3 מ״גברזל 3.0 מ״ג 14.8 מ״גאשלגן 803.0 מ״ג 4014.9 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 16.9 מ״גסגור
זה היה אחרי טיול משפחתי לא מוצלח והייתי חייבת להכין מהר משהו שהוא הכי בית, ומה יותר בית מעוף בתנור עם תפוחי אדמה? השריתי, קלפתי, ערבבתי טעמים ובאמת יצאה מנת עוף צלוי מושלמת שהחזירה את כולם לשולחן ועם חיוך כשהגענו הביתה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 9 שעות | קלוריות 746 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
10 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
10 בצלי שאלוט בינוניים
-
1 ראש שום
מרינדה
-
3/4 כוס רוטב סויהמזרח מערב
-
1/3 כוס רוטב טריאקימזרח מערב
-
5 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
2 כפות דבש
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל רכיבי המרינדה.
- מפרקים את ראש השום לשיניים בקליפה.
- שמים בתבנית את העוף, שיני השום בקליפתן ובצלי השאלוט ומערבבים עם המרינדה. משרים לכמה שעות במקרר, עדיפות ללילה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
- חותכים גס את תפוחי האדמה עם הקליפה.
- שמים את תפוחי האדמה בתבנית נפרדת עם שמן הזית, המלח והפלפל השחור. מכניסים את 2 התבניות לתנור ואופים כשעה, או עד שתפוחי האדמה משחימים היטב, והעוף רך, שחום ומבריק.
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל רכיבי המרינדה.
- מפרקים את ראש השום לשיניים בקליפה.
- שמים בתבנית את העוף, שיני השום בקליפתן ובצלי השאלוט ומערבבים עם המרינדה. משרים לכמה שעות במקרר, עדיפות ללילה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
- חותכים גס את תפוחי האדמה עם הקליפה.
- שמים את תפוחי האדמה בתבנית נפרדת עם שמן הזית, המלח והפלפל השחור. מכניסים את 2 התבניות לתנור ואופים כשעה, או עד שתפוחי האדמה משחימים היטב, והעוף רך, שחום ומבריק.
עוד מתכונים לארוחת שישי שאתם חייבים להכין:
תגובות (9)
פלפל שחור מלח ושמן זית שכתוב תחת המרינדה, זה למרינדה או לתפו”א ?
למרינדה
את כותבת לכתוש את השום ואחרכךאת כובת 5 שיני שום עם הקליפה, זה גרם לי לבלגן
מכניסים את שיני השום עם קליפתם, כפי שרואים בסרטון. המתכון תוקן.