עוגת גזר שאי אפשר להפסיק לכרסם – המתכון של אסתר עמר
במקום השני זכתה אסתר עמר עם עוגת גזר נימוחה במרקם מושלם, רוצים לדעת מה הסוד של אסתר לעוגת גזר מושלמת? טריק קטן למתכון מושלם
במקום השני זכתה אסתר עמר עם עוגת גזר נימוחה במרקם מושלם, רוצים לדעת מה הסוד של אסתר לעוגת גזר מושלמת? טריק קטן למתכון מושלם
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4823.3 קק״ל 4823.3 קק״לפחמימות 438.4 גרם 438.4 גרםשומן 263.4 גרם 263.4 גרםנתרן 1170.2 מ״ג 1170.2 מ״גחלבון 71.8 גרם 71.8 גרםסיבים תזונתיים 40.3 גרם 40.3 גרםשומן רווי 59.3 גרם 59.3 גרםכולסטרול 886.4 מ״ג 886.4 מ״גסידן 665.9 מ״ג 665.9 מ״גברזל 11.4 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 4455.0 מ״ג 4455.0 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4823
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4823.3 קק״ל 4823.3 קק״לפחמימות 438.4 גרם 438.4 גרםשומן 263.4 גרם 263.4 גרםנתרן 1170.2 מ״ג 1170.2 מ״גחלבון 71.8 גרם 71.8 גרםסיבים תזונתיים 40.3 גרם 40.3 גרםשומן רווי 59.3 גרם 59.3 גרםכולסטרול 886.4 מ״ג 886.4 מ״גסידן 665.9 מ״ג 665.9 מ״גברזל 11.4 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 4455.0 מ״ג 4455.0 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4823 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
5 גזרים בינוניים
-
1 כוס סוכר חום
-
3/4 כוס שמן קנולה
-
3 ביצים L
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 כפית ג’ינג’ר טחון
-
1/2 כוס אגוזי מלךאו פקאנים קצוצים
-
8 תמרי מג'הול בינונייםקצוצים דק
-
1 כפית תמצית וניל
ציפוי
-
1 גביע גבינת שמנת
-
1 שקית אבקת סוכר
-
1 כפית מיץ לימון
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות, קולפים ומגרדים גס את הגזרים.
- מכינים את העוגה: מקציפים במיקסר את השמן והסוכר כ-2-3 דק’, מוסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם ביצה אחת וממשיכים להקציף עוד 2 דק’ נוספות.
- לקערה אחרת מנפים את הקמח, מוסיפים את אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון וג’ינג’ר ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ובעזרת וו גיטרה מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הגזרים המגורדים, התמרים, תמצית הוניל והאגוזים ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה.
- מעבירים את המסה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה קטנה את הגבינה ואבקת הסוכר, מוסיפים כפית מיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים לפי הטעם עוד כפית מיץ לימון.
- מצפים את העוגה ונהנים!
- ללא הציפוי העוגה נשמרת כשהיא עטופה 3 ימים, עם הציפוי יש לשמור בקירור.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות, קולפים ומגרדים גס את הגזרים.
- מכינים את העוגה: מקציפים במיקסר את השמן והסוכר כ-2-3 דק’, מוסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם ביצה אחת וממשיכים להקציף עוד 2 דק’ נוספות.
- לקערה אחרת מנפים את הקמח, מוסיפים את אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון וג’ינג’ר ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ובעזרת וו גיטרה מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הגזרים המגורדים, התמרים, תמצית הוניל והאגוזים ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה.
- מעבירים את המסה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה קטנה את הגבינה ואבקת הסוכר, מוסיפים כפית מיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים לפי הטעם עוד כפית מיץ לימון.
- מצפים את העוגה ונהנים!
- ללא הציפוי העוגה נשמרת כשהיא עטופה 3 ימים, עם הציפוי יש לשמור בקירור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן