כדורי שוקולד פשוטים. נקודה.
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 130.7 קק״ל 1960.5 קק״לפחמימות 17.5 גרם 262.8 גרםשומן 7.2 גרם 107.7 גרםנתרן 11.5 מ״ג 172.4 מ״גחלבון 2.2 גרם 33.2 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 38.9 גרםשומן רווי 5.3 גרם 79.8 גרםכולסטרול 8.6 מ״ג 129.1 מ״גסידן 25.1 מ״ג 376.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 130.8 מ״ג 1961.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות131
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 130.7 קק״ל 1960.5 קק״לפחמימות 17.5 גרם 262.8 גרםשומן 7.2 גרם 107.7 גרםנתרן 11.5 מ״ג 172.4 מ״גחלבון 2.2 גרם 33.2 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 38.9 גרםשומן רווי 5.3 גרם 79.8 גרםכולסטרול 8.6 מ״ג 129.1 מ״גסידן 25.1 מ״ג 376.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 130.8 מ״ג 1961.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.9 מ״גסגור
לפני כמה שנים (לא משנה כמה) אחרי שהשתחררתי מהצבא, עבדתי במערכת של עיתון חיפאי ולצידי ישבה בחורה חמודה. דנה.
דנה ואני חלקנו אהבה לאוכל בכלל ולמתוקים בפרט ואחרי כמה חודשים טובים, כל אחת המשיכה לדרכה. אני עברתי ללימודים בתל אביב ודנה? ובכן, מדובר על טרום עידן הפייסבוק והסלולרי, כך שהדבר היחיד שנותר לי מדנה, זה זיכרון מתוק של כדורי שוקולד מעולים. איזה מזל שהספקתי לבקש ממנה מתכון לכדורי שוקולד ולרשום לי על פתק שאני שומרת עד היום.
הילדים שלי מכינים את כדורי השוקולד האלו באופן קבוע וכולם, אבל באמת כולם, עפים עליהם!
דנה, אם את במקרה קוראת את זה, אני פה!
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 131 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
כדורים
ציפוי
-
1 כוס סוכריות צבעוניותאו לפי הצורך
-
1 כוס קוקוס טחוןאו אבקת קקאו, או אבקת סוכר או כל דבר שאוהבים
אופן הכנה
- מכניסים את עוגיות הפתי בר לקערה ושוברים אותן בידיים לפירורים, לא לאבקה (אפשר להעזר במערוך או מועך תפוחי אדמה לפירה).
- מוסיפים לקערה את הקקאו, הסוכר, החמאה והחלב ומערבבים היטב לתערובת אחידה (הכי כיף זה בידיים).
- מכינים צלחת עמוקה עם סוכריות צבעוניות (או צלחת עם קוקוס טחון).
- מגלגלים מהתערובת כדורים בגודל שאוהבים (אם התערובת לא נוחה לעבודה אפשר לקרר חצי שעה במקרר ורק אז לכדרר). מגלגלים כל כדור בצלחת עם הסוכריות או הקוקוס ומניחים על צלחת הגשה. שומרים בקירור.
אופן הכנה
- מכניסים את עוגיות הפתי בר לקערה ושוברים אותן בידיים לפירורים, לא לאבקה (אפשר להעזר במערוך או מועך תפוחי אדמה לפירה).
- מוסיפים לקערה את הקקאו, הסוכר, החמאה והחלב ומערבבים היטב לתערובת אחידה (הכי כיף זה בידיים).
- מכינים צלחת עמוקה עם סוכריות צבעוניות (או צלחת עם קוקוס טחון).
- מגלגלים מהתערובת כדורים בגודל שאוהבים (אם התערובת לא נוחה לעבודה אפשר לקרר חצי שעה במקרר ורק אז לכדרר). מגלגלים כל כדור בצלחת עם הסוכריות או הקוקוס ומניחים על צלחת הגשה. שומרים בקירור.
הערות
- אפשר להוסיף חצי כוס קוקוס טחון גם לתערובת
- כדורי שוקולד פרווה - יש להחליף את החמאה למרגרינה ואת החלב לחלב קוקוס/חלב סויה
הערות
- אפשר להוסיף חצי כוס קוקוס טחון גם לתערובת
- כדורי שוקולד פרווה - יש להחליף את החמאה למרגרינה ואת החלב לחלב קוקוס/חלב סויה
הכנתם את המתכון?
תגובות (42)
הכנתי את המתכון עם דבש ויצא טעים בטרוףףףףף, גילגלתי כדורים קטנים אז יצא לי 30 כדורים
היי טטיאנה, שמחים לשמוע
לא לא לא ולא. כדורי שוקולד מכינים כך: אריזה פתיבר, שוקולד חלב מומס, אגזים טחונים ומעט חלב כדי לרכך את הפטיבר. טוחנים את האגוזים טחינה גסה יחד עם הפתיבר. מוסיפים מעט חלב ומערבבים. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים היטב. מניחים במקרר לחצי שעה ואז מכדררים כדורים קטנים בגודל פינגפונג ומגלגלים בקוקוס. סה טו. בהצלחה
נכוןןןן הכנתי את המתכון שפה ויצא לא טעים 🙁
היי קרין אפשר בלי קקאו?
הי עטרת. לא, הקקאו הוא המרכיב השוקולדי במתכון.