רגע לפני שהולכים לישון, פינוק לילדים גדולים – שוקו חם בניחוח תפוזים
בשיא עונת התפוזים, גם לילדים גדולים מגיע פינוק של סוף יום. קבלו מתכון למשקה שוקולד מושקע בניחוחות תפוז משכרים. הצעת הגשה: להגיש באהבה עצמית!
בשיא עונת התפוזים, גם לילדים גדולים מגיע פינוק של סוף יום. קבלו מתכון למשקה שוקולד מושקע בניחוחות תפוז משכרים. הצעת הגשה: להגיש באהבה עצמית!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 751.8 קק״ל 1503.5 קק״לפחמימות 102.0 גרם 204.1 גרםשומן 31.7 גרם 63.4 גרםנתרן 132.3 מ״ג 264.5 מ״גחלבון 18.5 גרם 37.0 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 20.8 גרם 41.6 גרםכולסטרול 23.6 מ״ג 47.2 מ״גסידן 308.4 מ״ג 616.7 מ״גברזל 6.9 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 939.0 מ״ג 1878.0 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 7.6 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות752
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 751.8 קק״ל 1503.5 קק״לפחמימות 102.0 גרם 204.1 גרםשומן 31.7 גרם 63.4 גרםנתרן 132.3 מ״ג 264.5 מ״גחלבון 18.5 גרם 37.0 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 20.8 גרם 41.6 גרםכולסטרול 23.6 מ״ג 47.2 מ״גסידן 308.4 מ״ג 616.7 מ״גברזל 6.9 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 939.0 מ״ג 1878.0 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 7.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 752 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות חלב 3%
-
200 גרם שוקולד מריר(55% קקאו)
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כף קליפת תפוז
-
1 כף ליקר תפוזים(לא חובה)
אופן הכנה
- מכינים את השוקו תפוז: מחממים את החלב עם גרידת התפוז עד לסף רתיחה.
- מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים על השוקולד את החלב החם, מחכים חצי דקה ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20 דקות.
- מכינים את הקישוט: מעבירים את הסוכר לקערה ומניחים בתוכה את פרוסות התפוז עד שהן מצופות לחלוטין בסוכר.
- מחממים במיקרו או בבן מארי את קערת השוקו ומסננים את המשקה דרך מסננת צפופה לקנקן הגשה. מוסיפים את ליקר התפוזים ומערבבים. טועמים ומוסיפים סוכר אם צריך.
- מוזגים לכוסות ומקשטים בפלחי תפוז מסוכרים.
אופן הכנה
- מכינים את השוקו תפוז: מחממים את החלב עם גרידת התפוז עד לסף רתיחה.
- מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים על השוקולד את החלב החם, מחכים חצי דקה ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20 דקות.
- מכינים את הקישוט: מעבירים את הסוכר לקערה ומניחים בתוכה את פרוסות התפוז עד שהן מצופות לחלוטין בסוכר.
- מחממים במיקרו או בבן מארי את קערת השוקו ומסננים את המשקה דרך מסננת צפופה לקנקן הגשה. מוסיפים את ליקר התפוזים ומערבבים. טועמים ומוסיפים סוכר אם צריך.
- מוזגים לכוסות ומקשטים בפלחי תפוז מסוכרים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
ממש מתאים לי!
יצא טוב אם מחליפים את הליקר תפוזים בליקר דובדבנים?
נשמע שזה יצא טעים מאד. אולי כדאי אז לוותר על קליפות ההדרים ולהוסיף תות או פרי יער אחר. בהצלחה (:
מתה על שוקולד תפוז הרגת אותייי
איזה כיף!!!! לילה טוב(: