מתחשק לכם מזרח רחוק? הנה, הוא קרוב! צ’אי מסאלה הודי
צ'אי מסאלה הינו תערובת של עלי תה הודי בתוספת תבלינים יחד עם חלב חם שביחד יוצרים ניחוחות קסומים של שייעלו לכם זיכרונות מתוקים מהודו.
צ'אי מסאלה הינו תערובת של עלי תה הודי בתוספת תבלינים יחד עם חלב חם שביחד יוצרים ניחוחות קסומים של שייעלו לכם זיכרונות מתוקים מהודו.
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 222.1 קק״ל 222.1 קק״לפחמימות 44.5 גרם 44.5 גרםשומן 4.0 גרם 4.0 גרםנתרן 61.6 מ״ג 61.6 מ״גחלבון 6.2 גרם 6.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 0.9 גרםשומן רווי 2.3 גרם 2.3 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 10.8 מ״גסידן 161.1 מ״ג 161.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 200.0 מ״ג 200.0 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות222
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 222.1 קק״ל 222.1 קק״לפחמימות 44.5 גרם 44.5 גרםשומן 4.0 גרם 4.0 גרםנתרן 61.6 מ״ג 61.6 מ״גחלבון 6.2 גרם 6.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 0.9 גרםשומן רווי 2.3 גרם 2.3 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 10.8 מ״גסידן 161.1 מ״ג 161.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 200.0 מ״ג 200.0 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 222 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כוסות מים
-
3 פרוסות שורש ג’ינג’רבעובי של כחצי ס"מ כל פרוסה
-
1 מקל קינמון בינוני
-
1 קורט ציפורן טחון
-
5 גרגירי פלפל אנגלי
-
3 הל שלם בינוניים
-
1 שקית תה חזק(רצוי ארל גריי)
-
6 כפיות סוכר לבן(אפשר גם יותר לפי הטעם)
-
1/2 כוס חלב 3%
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר את המים עם התבלינים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 45 דקות. רצוי להשאיר את הסיר ללא מכסה כדי שהטעמים יהיו יותר דומיננטיים במשקה (אפשר לכסות חלקית כך יתאדו פחות מים).
- מוסיפים את הסוכר, מערבבים וטועמים (מוסיפים עוד סוכר אם אוהבים).
- מסננים את הנוזל שבסיר לקנקן הגשה (לא חובה לסנן).
- מוזגים לכוסות הגשה ומוסיפים חלב חם לפי הטעם.
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר את המים עם התבלינים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 45 דקות. רצוי להשאיר את הסיר ללא מכסה כדי שהטעמים יהיו יותר דומיננטיים במשקה (אפשר לכסות חלקית כך יתאדו פחות מים).
- מוסיפים את הסוכר, מערבבים וטועמים (מוסיפים עוד סוכר אם אוהבים).
- מסננים את הנוזל שבסיר לקנקן הגשה (לא חובה לסנן).
- מוזגים לכוסות הגשה ומוסיפים חלב חם לפי הטעם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
מאוד מתוק. מתוק מדי. חוץ מזה, מצוין תודה
נראה מעניין שווה לנסות ולטעום
אני מוסיפה פקעות שושנים לתה מאסלה