הכי יפות בעולם! לחמניות סלק עם גבינה בולגרית
לא יאמינו לכם שהכנתם אותן לגמרי לבד! לחמניות סלק וגבינה מלוחה שאי אפשר להפסיק לאכול שמתאימות בדיוק לאירוח החלבי הבא שלכם
לא יאמינו לכם שהכנתם אותן לגמרי לבד! לחמניות סלק וגבינה מלוחה שאי אפשר להפסיק לאכול שמתאימות בדיוק לאירוח החלבי הבא שלכם
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 353.0 קק״ל 3529.8 קק״לפחמימות 41.7 גרם 416.9 גרםשומן 16.5 גרם 165.2 גרםנתרן 504.0 מ״ג 5039.9 מ״גחלבון 9.3 גרם 93.4 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 26.8 גרםשומן רווי 1.9 גרם 18.5 גרםכולסטרול 31.0 מ״ג 310.4 מ״גסידן 42.8 מ״ג 428.2 מ״גברזל 1.8 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 123.4 מ״ג 1233.7 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 14.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות353
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 353.0 קק״ל 3529.8 קק״לפחמימות 41.7 גרם 416.9 גרםשומן 16.5 גרם 165.2 גרםנתרן 504.0 מ״ג 5039.9 מ״גחלבון 9.3 גרם 93.4 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 26.8 גרםשומן רווי 1.9 גרם 18.5 גרםכולסטרול 31.0 מ״ג 310.4 מ״גסידן 42.8 מ״ג 428.2 מ״גברזל 1.8 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 123.4 מ״ג 1233.7 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 14.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 353 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כוס מים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 סלק בינוני
-
100 גרם גבינה בולגרית 5%
-
1 כפית מלח דק
-
1 ביצה L
-
1/2 כוס שומשום
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מגררים את הסלק בפומפייה.
- טורפים את הביצה.
- שמים את כל הרכיבים מלבד המלח בקערת מיקסר עם וו לישה. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומעבדים את הבצק כ-5 דקות. כשנוצר גוש בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק כ-7 דקות, עד שנוצר בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה.
- אחרי 30 דקות מוציאים את האוויר באמצעות האגרופים, עוטפים שוב את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה שנייה של 60 עד 90 דקות.
- לאחר ההתפחה השנייה, קורצים 10 עיגולים מהבצק ומגלגלים ביד לכדורים עגולים.
- מניחים על התבנית, מברישים בביצה, מפזרים מעט שומשום, ומניחים להתפחה נוספת של 20-40 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מברישים שוב את הלחמניות במעט ביצה טרופה ואופים עד שהלחמניות זהובות.
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מגררים את הסלק בפומפייה.
- טורפים את הביצה.
- שמים את כל הרכיבים מלבד המלח בקערת מיקסר עם וו לישה. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומעבדים את הבצק כ-5 דקות. כשנוצר גוש בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק כ-7 דקות, עד שנוצר בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה.
- אחרי 30 דקות מוציאים את האוויר באמצעות האגרופים, עוטפים שוב את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה שנייה של 60 עד 90 דקות.
- לאחר ההתפחה השנייה, קורצים 10 עיגולים מהבצק ומגלגלים ביד לכדורים עגולים.
- מניחים על התבנית, מברישים בביצה, מפזרים מעט שומשום, ומניחים להתפחה נוספת של 20-40 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מברישים שוב את הלחמניות במעט ביצה טרופה ואופים עד שהלחמניות זהובות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
איך יוצא עם קמח כוסמין/מלא? אם טוב, יש מה לשנות/להוסיף במרכיבים?
אפשר להמיר לקמח כוסמין אך להוסיף בזהירות את הנוזלים כי קמח כוסמין סופג פחות מים מקמח רגיל. קמח כוסמין מלא יהפוך את הלחמניות לדחוסות מדי לכן מומלץ להמיר עד 30% מהקמח בקמח כוסמין מלא.