אימרולי חצ’פורי – מאפה גבינות גרוזיני
מאפה שמרים משגע מהמטבח הגרוזיני - אימרולי חצ'פורי שחום ופריך, ללא התפחה, במילוי עשיר של כמה סוגי גבינות. מכינים בקלי קלות לארוחת ערב קלילה
מאפה שמרים משגע מהמטבח הגרוזיני - אימרולי חצ'פורי שחום ופריך, ללא התפחה, במילוי עשיר של כמה סוגי גבינות. מכינים בקלי קלות לארוחת ערב קלילה
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1533.1 קק״ל 4599.3 קק״לפחמימות 132.7 גרם 398.2 גרםשומן 82.2 גרם 246.5 גרםנתרן 4334.9 מ״ג 13004.6 מ״גחלבון 63.3 גרם 189.9 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 16.7 גרםשומן רווי 48.7 גרם 146.2 גרםכולסטרול 283.2 מ״ג 849.7 מ״גסידן 1193.2 מ״ג 3579.6 מ״גברזל 2.5 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 381.1 מ״ג 1143.4 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 21.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות1533
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1533.1 קק״ל 4599.3 קק״לפחמימות 132.7 גרם 398.2 גרםשומן 82.2 גרם 246.5 גרםנתרן 4334.9 מ״ג 13004.6 מ״גחלבון 63.3 גרם 189.9 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 16.7 גרםשומן רווי 48.7 גרם 146.2 גרםכולסטרול 283.2 מ״ג 849.7 מ״גסידן 1193.2 מ״ג 3579.6 מ״גברזל 2.5 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 381.1 מ״ג 1143.4 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 21.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1533 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
200 גרם גבינת מוצרלה
-
200 גרם גבינת מנצ’גו
ציפוי
-
1 ביצה M
-
10 גרם חמאה
-
100 גרם גבינת קשקבל
הגשה
-
50 גרם חמאה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל הרכיבים, פרט למלח, לפי הסדר ברשימה ומערבלים במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש.
מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך שעה ורבע. - מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה. חותכים את המוצרלה לקוביות ומגרדים על פומפיה את המנצ’גו והקשקבל. טורפים את הביצה.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים (תלוי בגודל של החצ’פורי שאתם רוצים - אפשר לחלק גם ל-5), ומרדדים כל חתיכת בצק לעיגול.
- מניחים בכל כדור בצק מ-2 סוגי הגבינות וסוגרים לצורת שק סגור. משטחים את הבצק לצורת פיתה שטוחה. מניחים את החצ’פורי בתבנית, מברישים בביצה ומפזרים מעל את הקשקבל.
- אופים כ-25 דקות, או עד הזהבה. כשהחצ’פורי יוצאים מהתנור, מניחים מעל קוביית חמאה ומגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל הרכיבים, פרט למלח, לפי הסדר ברשימה ומערבלים במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש.
מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך שעה ורבע. - מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה. חותכים את המוצרלה לקוביות ומגרדים על פומפיה את המנצ’גו והקשקבל. טורפים את הביצה.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים (תלוי בגודל של החצ’פורי שאתם רוצים - אפשר לחלק גם ל-5), ומרדדים כל חתיכת בצק לעיגול.
- מניחים בכל כדור בצק מ-2 סוגי הגבינות וסוגרים לצורת שק סגור. משטחים את הבצק לצורת פיתה שטוחה. מניחים את החצ’פורי בתבנית, מברישים בביצה ומפזרים מעל את הקשקבל.
- אופים כ-25 דקות, או עד הזהבה. כשהחצ’פורי יוצאים מהתנור, מניחים מעל קוביית חמאה ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן