בורקס לייט – סמוסה תפוחי אדמה, תרד ופטריות
איך מכינים סמוסה הודית בקלי קלות ובלי לטגן? פשוט משתמשים בבצק פילו ליצירת סמוסה במילוי תרד ופטריות ואופים בתנור לקבלת מאפה פריך
איך מכינים סמוסה הודית בקלי קלות ובלי לטגן? פשוט משתמשים בבצק פילו ליצירת סמוסה במילוי תרד ופטריות ואופים בתנור לקבלת מאפה פריך
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 166.7 קק״ל 3334.4 קק״לפחמימות 18.6 גרם 371.6 גרםשומן 13.5 גרם 269.3 גרםנתרן 226.9 מ״ג 4537.2 מ״גחלבון 7.7 גרם 154.6 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 95.5 גרםשומן רווי 7.2 גרם 143.6 גרםכולסטרול 19.5 מ״ג 389.6 מ״גסידן 24.0 מ״ג 479.0 מ״גברזל 4.9 מ״ג 98.0 מ״גאשלגן 113.7 מ״ג 2273.5 מ״גאבץ 62.5 מ״ג 1249.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 50 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות167
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 166.7 קק״ל 3334.4 קק״לפחמימות 18.6 גרם 371.6 גרםשומן 13.5 גרם 269.3 גרםנתרן 226.9 מ״ג 4537.2 מ״גחלבון 7.7 גרם 154.6 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 95.5 גרםשומן רווי 7.2 גרם 143.6 גרםכולסטרול 19.5 מ״ג 389.6 מ״גסידן 24.0 מ״ג 479.0 מ״גברזל 4.9 מ״ג 98.0 מ״גאשלגן 113.7 מ״ג 2273.5 מ״גאבץ 62.5 מ״ג 1249.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 167 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
1 קופסה פטריות שמפיניון
-
1 חבילה עלי בייבי תרד
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
100 גרם גבינה בולגרית
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עד שהם רכים. מסננים.
- בינתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- טורפים את הביצה. קוצצים דק את הפטריות. מפוררים את הגבינה.
- מכינים את המילוי: שמים את תפוחי האדמה בקערה ומועכים לפירה (מומלץ למעוך לפירה בזמן שתפוחי האדמה חמים).
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה 6 דקות, או עד ריכוך. מוסיפים את התרד ומבשלים 2 דקות עד שעלי התרד מתרככים ומתכווצים, ולא נותרים נוזלים במחבת.
- מעבירים לקערה עם הפירה, מוסיפים את הגבינה המלוחה ומערבבים היטב. טועמים ואם צריך מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מכינים את המשולשים: פורסים 2 דפי פילו כך שהצד הרחב שלהם פונה אליכם, על משטח עבודה נקי. חותכים את הדפים ל-4 רצועות שוות ברוחבן. מתיזים את תרסיס השמן מעל לציפוי אחיד (בזמן זה משאירים את שאר דפי הפילו בצד מכוסים במגבת כדי שלא יתייבשו).
- מניחים כפית מהמילוי בפינה התחתונה של הרצועות. מקפלים לצורת משולש ומניחים על התבנית. חוזרים על הפעולות עם שאר המילוי ורצועות הפילו.
- מברישים בביצה (או מתיזים עוד שמן) וזורים מעל סומסום שחור. אופים 10-12 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מגישים מיד.
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עד שהם רכים. מסננים.
- בינתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- טורפים את הביצה. קוצצים דק את הפטריות. מפוררים את הגבינה.
- מכינים את המילוי: שמים את תפוחי האדמה בקערה ומועכים לפירה (מומלץ למעוך לפירה בזמן שתפוחי האדמה חמים).
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה 6 דקות, או עד ריכוך. מוסיפים את התרד ומבשלים 2 דקות עד שעלי התרד מתרככים ומתכווצים, ולא נותרים נוזלים במחבת.
- מעבירים לקערה עם הפירה, מוסיפים את הגבינה המלוחה ומערבבים היטב. טועמים ואם צריך מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מכינים את המשולשים: פורסים 2 דפי פילו כך שהצד הרחב שלהם פונה אליכם, על משטח עבודה נקי. חותכים את הדפים ל-4 רצועות שוות ברוחבן. מתיזים את תרסיס השמן מעל לציפוי אחיד (בזמן זה משאירים את שאר דפי הפילו בצד מכוסים במגבת כדי שלא יתייבשו).
- מניחים כפית מהמילוי בפינה התחתונה של הרצועות. מקפלים לצורת משולש ומניחים על התבנית. חוזרים על הפעולות עם שאר המילוי ורצועות הפילו.
- מברישים בביצה (או מתיזים עוד שמן) וזורים מעל סומסום שחור. אופים 10-12 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן