לגלגל ולהתמכר – גלילי פילו ממולאים בבולונז
רעיון למנה שילדים עפים עליה! הם גם יאהבו לאכול אותה וגם לעזור בגלגול עלי הפילו. ואתם? תהנו לראות אותם אוכלים מנת בשר עשירה בברזל, B12 ובליקופן שבעגבניות
רעיון למנה שילדים עפים עליה! הם גם יאהבו לאכול אותה וגם לעזור בגלגול עלי הפילו. ואתם? תהנו לראות אותם אוכלים מנת בשר עשירה בברזל, B12 ובליקופן שבעגבניות
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 92.3 קק״ל 2955.1 קק״לפחמימות 6.0 גרם 191.0 גרםשומן 6.1 גרם 194.3 גרםנתרן 110.3 מ״ג 3531.1 מ״גחלבון 2.8 גרם 88.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.5 גרםשומן רווי 2.1 גרם 68.5 גרםכולסטרול 7.1 מ״ג 227.5 מ״גסידן 2.3 מ״ג 75.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 28.9 מ״ג 925.0 מ״גאבץ 43.8 מ״ג 1401.1 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות92
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 92.3 קק״ל 2955.1 קק״לפחמימות 6.0 גרם 191.0 גרםשומן 6.1 גרם 194.3 גרםנתרן 110.3 מ״ג 3531.1 מ״גחלבון 2.8 גרם 88.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.5 גרםשומן רווי 2.1 גרם 68.5 גרםכולסטרול 7.1 מ״ג 227.5 מ״גסידן 2.3 מ״ג 75.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 28.9 מ״ג 925.0 מ״גאבץ 43.8 מ״ג 1401.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 92 | כמות מנות 32 |
---|
מצרכים
מצרכים
בולונז
-
250 גרם בשר בקר טחון
-
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכןאו מחית עגבניות
-
1 קורט מלח דקאו לפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
פילו
-
1 חבילה בצק פילו
-
1 מיכל תרסיס שמן זיתאו תרסיס שמן קנולה
אופן הכנה
- מחממים בסיר את מחית העגבניות. מוסיפים את בשר הבקר ומערבבים היטב.
- מבשלים ברתיחה עדינה מאד עם מכסה סגור 40 דקות. מוסיפים מעט פלפל ומלח מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מקררים מעט את רוטב הבולונז. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורשים עלה פילו ומורחים עליו מעט שמן זית (או מרססים תרסיס שמן קנולה). מניחים על העלה המשומן עוד עלה ומשמנים גם אותו במעט שמן.
- חותכים את עלי הפילו לרצועות (4 פעמים לרוחבם ופעם אחת לאורכם כך שמתקבלים 8 מלבנים).
- שמים כחצי כף מהבולונז בקצה העליון של המלבן, כס”מ וחצי מהדפנות (העליונות והצדדיות).
- מקפלים את הקצה העליון של עלה הפילו מעל רוטב הבולונז ואת השוליים הצדדיים גם כן ומגלגלים את יתרת מלבן הפילו לצורת גליל.
- ממשיכים עם שאר עלי הפילו ויתר רוטב הבולונז.
- במניחים את הגלילים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה כשה”תפר” הסוגר אותם כלפי מטה.
- צובעים או מרססים במעט שמן את הגלילים. דוקרים בסכין חדה כל גליל (חור קטן) כדי ליצור חור ליציאת האדים (שהבצק לא יבקע באפייה).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים עד שהבצק מזהיב (כ-20 דקות).
אופן הכנה
- מחממים בסיר את מחית העגבניות. מוסיפים את בשר הבקר ומערבבים היטב.
- מבשלים ברתיחה עדינה מאד עם מכסה סגור 40 דקות. מוסיפים מעט פלפל ומלח מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מקררים מעט את רוטב הבולונז. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורשים עלה פילו ומורחים עליו מעט שמן זית (או מרססים תרסיס שמן קנולה). מניחים על העלה המשומן עוד עלה ומשמנים גם אותו במעט שמן.
- חותכים את עלי הפילו לרצועות (4 פעמים לרוחבם ופעם אחת לאורכם כך שמתקבלים 8 מלבנים).
- שמים כחצי כף מהבולונז בקצה העליון של המלבן, כס”מ וחצי מהדפנות (העליונות והצדדיות).
- מקפלים את הקצה העליון של עלה הפילו מעל רוטב הבולונז ואת השוליים הצדדיים גם כן ומגלגלים את יתרת מלבן הפילו לצורת גליל.
- ממשיכים עם שאר עלי הפילו ויתר רוטב הבולונז.
- במניחים את הגלילים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה כשה”תפר” הסוגר אותם כלפי מטה.
- צובעים או מרססים במעט שמן את הגלילים. דוקרים בסכין חדה כל גליל (חור קטן) כדי ליצור חור ליציאת האדים (שהבצק לא יבקע באפייה).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים עד שהבצק מזהיב (כ-20 דקות).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
הי!האם אפשר להקפיא את הפילו הממולא להפשיר ולאפות?
בטח.
אפשר גם עם בצק עלים?
בהחלט. בטוחים שיצא מצויין
הנכדים שלי יאהבו את זה ..מנה קלילה וקלה להכנה