מעמול שוקולד מושלם של יונית צוקרמן
יונית צוקרמן מלמדת איך להכין עוגיות מעמול שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניהן. מכינים בצק קל להכנה, ממלאים בשוקולד ואופים בתנור עד להזהבה
יונית צוקרמן מלמדת איך להכין עוגיות מעמול שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניהן. מכינים בצק קל להכנה, ממלאים בשוקולד ואופים בתנור עד להזהבה
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 462.8 קק״ל 9256.1 קק״לפחמימות 40.8 גרם 816.8 גרםשומן 28.5 גרם 569.5 גרםנתרן 30.7 מ״ג 613.5 מ״גחלבון 5.7 גרם 113.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 28.0 גרםשומן רווי 7.8 גרם 156.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.6 מ״ג 331.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 58.6 מ״ג 1172.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות463
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 462.8 קק״ל 9256.1 קק״לפחמימות 40.8 גרם 816.8 גרםשומן 28.5 גרם 569.5 גרםנתרן 30.7 מ״ג 613.5 מ״גחלבון 5.7 גרם 113.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 28.0 גרםשומן רווי 7.8 גרם 156.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.6 מ״ג 331.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 58.6 מ״ג 1172.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
כשטעמתי לראשונה את העוגייה המופלאה הזו, ידעתי שאני חייבת לשתף את העולם במתכון הזה. מעמול שוקולד, לא קלאסי אבל פשוט טעים וקל מאוד להכנה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 463 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
400 גרם מחמאהאו חמאה או בלובנד בטעם חמאה
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
4 טיפות מי זהר
-
1 שקית סוכר וניל
-
1 כף אבקת סוכר
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 ק"ג קמח לבן
מילוי
-
1 קופסה נוטלה
-
1 כוס פקאנים מסוכרים
הגשה
-
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: ממיסים את המחמאה במיקרוגל ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים, אבקת הסוכר, סוכר הווניל, אבקת האפייה ומי הזהר ומערבבים.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים עד ליצירת כדור בצק. מומלץ לא להתעסק עם הבצק יתר על המידה כדי שהבצק יישאר פריך.
- עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר כ-30 דקות.
- מכינים את המלית: על קרש חיתוך עם סכין חדה קוצצים דק את הפקאנים המסוכרים (אפשר להחליף באגוזי מלך). מערבבים את ממרח השוקולד עם הפקאנים.
- מכינים את המעמולים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים (בגודל פקק של בקבוק קולה).
- משטחים את כדור הבצק על כף היד, שמים במרכזו כפית מהמילוי, סוגרים לצורת כדור מהודק, מגלגלים את הכדור לעיגול מושלם ומניחים בצד.
- צובטים את כדורי הבצק עם פינצטה או עם מכשיר ייעודי להכנת מעמולים, יוצרים קישוטים ומסדרים בתבנית תנור.
- אופים את המעמולים עד שהם זהובים.
- מצננים, בוזקים את אבקת הסוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: ממיסים את המחמאה במיקרוגל ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים, אבקת הסוכר, סוכר הווניל, אבקת האפייה ומי הזהר ומערבבים.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים עד ליצירת כדור בצק. מומלץ לא להתעסק עם הבצק יתר על המידה כדי שהבצק יישאר פריך.
- עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר כ-30 דקות.
- מכינים את המלית: על קרש חיתוך עם סכין חדה קוצצים דק את הפקאנים המסוכרים (אפשר להחליף באגוזי מלך). מערבבים את ממרח השוקולד עם הפקאנים.
- מכינים את המעמולים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים (בגודל פקק של בקבוק קולה).
- משטחים את כדור הבצק על כף היד, שמים במרכזו כפית מהמילוי, סוגרים לצורת כדור מהודק, מגלגלים את הכדור לעיגול מושלם ומניחים בצד.
- צובטים את כדורי הבצק עם פינצטה או עם מכשיר ייעודי להכנת מעמולים, יוצרים קישוטים ומסדרים בתבנית תנור.
- אופים את המעמולים עד שהם זהובים.
- מצננים, בוזקים את אבקת הסוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (16)
יש הבדלים בין הסירטון והמתכון… (שמן, אבקת אפיה) אנא עדכנו את המתכון
כמה חמאה צריך להוסיף יונית אומרת בסרטון 400 ובמץכון כתוב 200
תודה על ההערה, המתכון תוקן.