כזה עוד לא טעמתם: עוגיות קוסקוס ואגוזי פקאן
עוגיות עם מרכיב מאוד לא שגרתי: תפתיעו את האורחים שלכם עם עוגיות קוסקוס ואגוזי פקאן פריכות, מתוקות שאפשר להמשיך ולנשנש לאורך כל היום
עוגיות עם מרכיב מאוד לא שגרתי: תפתיעו את האורחים שלכם עם עוגיות קוסקוס ואגוזי פקאן פריכות, מתוקות שאפשר להמשיך ולנשנש לאורך כל היום
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 147.2 קק״ל 2944.7 קק״לפחמימות 21.1 גרם 422.2 גרםשומן 8.1 גרם 162.1 גרםנתרן 100.9 מ״ג 2017.7 מ״גחלבון 1.3 גרם 26.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.8 גרםשומן רווי 2.8 גרם 56.1 גרםכולסטרול 12.3 מ״ג 246.0 מ״גסידן 9.6 מ״ג 192.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 54.1 מ״ג 1081.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות147
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 147.2 קק״ל 2944.7 קק״לפחמימות 21.1 גרם 422.2 גרםשומן 8.1 גרם 162.1 גרםנתרן 100.9 מ״ג 2017.7 מ״גחלבון 1.3 גרם 26.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.8 גרםשומן רווי 2.8 גרם 56.1 גרםכולסטרול 12.3 מ״ג 246.0 מ״גסידן 9.6 מ״ג 192.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 54.1 מ״ג 1081.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 147 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 כוס קוסקוס בינוני
-
1/2 כוס מים רותחים
-
100 גרם חמאה רכה
-
1 1/4כוסות או 175 גרם קמח תופח
-
1 כוס סוכר חום כהההפחתת סוכר חום כההחזרה לסוכר חום כהה
- 1/3 כוס דבש
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
-
1כוס או 100 גרם אגוזי פקאןאו אגוזי מלך
-
2 כפות סילאן
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- מניחים קוסקוס בקערה, יוצקים 1/2 כוס מים רותחים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום.
- משהים 15 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים. מצננים.
- שוברים גס את האגוזים.
- מעבירים את הקוסקוס לקערת מיקסר, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים, עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
- יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ. מניחים בתבנית במרווחים של 8 ס”מ ומשטחים מעט.
- אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות. מצננים היטב.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- מניחים קוסקוס בקערה, יוצקים 1/2 כוס מים רותחים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום.
- משהים 15 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים. מצננים.
- שוברים גס את האגוזים.
- מעבירים את הקוסקוס לקערת מיקסר, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים, עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
- יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ. מניחים בתבנית במרווחים של 8 ס”מ ומשטחים מעט.
- אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות. מצננים היטב.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
קוסקוס????
אכן כן! וזה מעדן (: