הלחמניות הכשרות: לחמניות לפסח עם קוקוס ולימון (שרצוי להכין כל השנה!)
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 149.5 קק״ל 1794.5 קק״לפחמימות 3.0 גרם 36.5 גרםשומן 13.5 גרם 161.9 גרםנתרן 339.9 מ״ג 4079.2 מ״גחלבון 4.3 גרם 51.3 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.9 גרםשומן רווי 4.7 גרם 55.8 גרםכולסטרול 98.5 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 31.1 מ״ג 372.7 מ״גברזל 1.1 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 81.6 מ״ג 978.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות150
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 149.5 קק״ל 1794.5 קק״לפחמימות 3.0 גרם 36.5 גרםשומן 13.5 גרם 161.9 גרםנתרן 339.9 מ״ג 4079.2 מ״גחלבון 4.3 גרם 51.3 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.9 גרםשומן רווי 4.7 גרם 55.8 גרםכולסטרול 98.5 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 31.1 מ״ג 372.7 מ״גברזל 1.1 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 81.6 מ״ג 978.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 9.2 מ״גסגור
לחמניות לפסח הם תמיד התחליף לביס חלומי. הפעם הכנתי לכם לחמניות קוקוס ולימון שמתאימות לכולם.
למי שלא אוכל חמץ, ומי שלא אוכל קטניות, מי שלא אוכל אורז ומי שלא אוכל גלוטן. הן אווריריות ולא דחוסות כיאה להגדרת לחמניות פסח. הן מתקתקות ועוקצניות, והן רכות כמו ענן. רכות ומתוקות, רכות ונגמרות מהר מידי.
לחמניות הפסח הללו יכולות להפוך לסנדוויץ’ ביס חלומי, חותכים אותן במרכז מעמידים בתוכן תוספות סוגרים ואוכלים הכל בביס אחד (טוב אולי שניים).
יוווווו! כמה זה טעים, ופעילות המילוי שלהן בכלל מהנה ומטריפה. אפשר גם לנגב איתן, בדוך או בסיבוב הן מנגבות חומוס, רוטב וגבינה.
כמה דקות בודדות של עבודה והן אצלכם במטבח.
ימי חג מאושרים
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 150 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים L
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 חופן קליפת לימון
-
1 1/4 כוסות שבבי קוקוס
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כוס חלב שקדיםאו כל חלב צמחי אחר
-
1/4 כוס שומשום
-
1 חופן שומשוםלקישוט הלחמניות
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית שקעים בנייר אפיה או מנז’טים.
- בקערה או בבלנדר מערבבים את כל המרכיבים מלבד השומשום.
- מוסיפים את השומשום ומערבבים היטב.
- בעזרת כף קפיצית של גלידה מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים שימו לב שהכמות תהיה אחידה בכל השקעים, בערך 3/4 גובה.
- מפזרים מעט שומשום מעל כל לחמנייה ומכניסים לתנור לאפייה של 12-15 דקות. עד שהלחמניות תפוחות וקיסם יוצא יבש מהתערובת.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית שקעים בנייר אפיה או מנז’טים.
- בקערה או בבלנדר מערבבים את כל המרכיבים מלבד השומשום.
- מוסיפים את השומשום ומערבבים היטב.
- בעזרת כף קפיצית של גלידה מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים שימו לב שהכמות תהיה אחידה בכל השקעים, בערך 3/4 גובה.
- מפזרים מעט שומשום מעל כל לחמנייה ומכניסים לתנור לאפייה של 12-15 דקות. עד שהלחמניות תפוחות וקיסם יוצא יבש מהתערובת.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים.
עוד קצת ממני
- אפשר לוותר על הסירופ מייפל או הדבש למרות שהם מאזנים את הטעמים
- ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 4 ימים או בהקפאה למשך חודש
- במידה ומכינים סנדביץ' אני ממליצה לצרוב את החלק הפנימי מעט במחבת חמה (כמו שעושים ללחמניית המבורגר)
עוד קצת ממני
- אפשר לוותר על הסירופ מייפל או הדבש למרות שהם מאזנים את הטעמים
- ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 4 ימים או בהקפאה למשך חודש
- במידה ומכינים סנדביץ' אני ממליצה לצרוב את החלק הפנימי מעט במחבת חמה (כמו שעושים ללחמניית המבורגר)
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- מאפים מתוקים
- מאפינס וקאפקייקס
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים צמחוניים
- עוגות
- עוגות בחושות קלות וטעימות
- קינוחי פרווה
- קינוחים
- קינוחים אישיים
- קינוחים טבעוניים
- קינוחים ללא גלוטן
- קינוחים לפסח