אורז אדום כמו של סבתא עירקית

לא כולנו בורכנו בסבתא עירקית שלתבשילים שלה ניתן רק להתגעגע. כדי שגם אתם תתגעגעו הבאנו לכם אורז אדום משגע ופשוט, יד ראשונה מסבתא ליליאן
לא כולנו בורכנו בסבתא עירקית שלתבשילים שלה ניתן רק להתגעגע. כדי שגם אתם תתגעגעו הבאנו לכם אורז אדום משגע ופשוט, יד ראשונה מסבתא ליליאן
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
181 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    343
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.8 קק״ל 3427.6 קק״ל
    פחמימות 65.4 גרם 653.6 גרם
    שומן 7.1 גרם 70.9 גרם
    נתרן 631.6 מ״ג 6316.0 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 69.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 24.3 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 10.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 68.4 מ״ג 684.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 16.0 מ״ג
    אשלגן 482.1 מ״ג 4820.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    343
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.8 קק״ל 3427.6 קק״ל
    פחמימות 65.4 גרם 653.6 גרם
    שומן 7.1 גרם 70.9 גרם
    נתרן 631.6 מ״ג 6316.0 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 69.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 24.3 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 10.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 68.4 מ״ג 684.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 16.0 מ״ג
    אשלגן 482.1 מ״ג 4820.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
נעמה פלד
X

181 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בוררים את האורז היטב, מכניסים את האורז למסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים.
  2. בקערה משרים את האורז במים כ-15 דקות, מסננים שוב את האורז מהמים.
  3. מחממים סיר בינוני על כיריים ולתוכו יוצקים 1/2 כוס מים, רסק עגבניות, פפריקה, כורכום, שמן, מלח ופלפל.
  4. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בערך 5 דקות.
  5. מוסיפים לסיר את יתרת המים ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את האורז לסיר, מערבבים ומכסים את הסיר עם מכסה.
  7. מבשלים את האורז על אש בינונית בערך 8-10 דקות עד שרוב המים מתאדים והאורז נשאר טיפה רטוב. תנו לו ערבוב והעבירו לאש הכי קטנה.
  8. מבשלים מכוסה עוד 10 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים בעדינות. סוגרים ומבשלים עוד 5 דקות. מורידים מהאש ומשאירים סגור עוד 10 דקות.
  9. מכבים את הסיר ולא פותחים (!!!) עשר דקות.
  10. בינתיים אפשר לטגן קוביות קטנות של בצל עד להזהבה ולערבב ממש לפני ההגשה, לא חובה, זה סתם פינוק כייפי של סבתות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אורז אדום כמו של סבתא עירקית

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Eli Mizrahi

    תמיד אהבתי אורז אדום, אימי הייתה מכינה לי כשהייתי קטן, ואישתי לא אוהבת ולא מכינה כזה, ולא ממש מצאתי כזה בחנויות אוכל מוכן, אז הכנתי בעצמי. זו כבר הפעם השניה שאני מכין, ויצא מ ד ה י ם !!

    Avatar
    בלוג אוכל של מיכל לוי אלחלל michi

תגובות (44)

Avatar

    Avatar
    דודי

    הכותב/ת פספס את הקטע הכי טעים במתכון הףתחתי הארז שנדבק. נהיה קרנצי “חקקאה” בדעעלק

    Avatar
    ניר

    מצחיקים, זה אורז לבן צבוע, זה לא אורז אדום 😄

    Avatar
    מיה

    תקשיבו המשפחה חיסלה את זה וכולם חשבו שאני הזמנתי את זה כי אני ילדה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות