גם אנטי וגם פסטי – סלט פסטה קר עם ירקות אנטיפסטי
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 477.1 קק״ל 1431.2 קק״לפחמימות 25.6 גרם 76.8 גרםשומן 35.9 גרם 107.7 גרםנתרן 1642.4 מ״ג 4927.1 מ״גחלבון 8.5 גרם 25.4 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 15.0 גרםשומן רווי 5.7 גרם 17.0 גרםכולסטרול 5.0 מ״ג 15.0 מ״גסידן 153.4 מ״ג 460.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 636.8 מ״ג 1910.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות477
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 477.1 קק״ל 1431.2 קק״לפחמימות 25.6 גרם 76.8 גרםשומן 35.9 גרם 107.7 גרםנתרן 1642.4 מ״ג 4927.1 מ״גחלבון 8.5 גרם 25.4 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 15.0 גרםשומן רווי 5.7 גרם 17.0 גרםכולסטרול 5.0 מ״ג 15.0 מ״גסידן 153.4 מ״ג 460.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 636.8 מ״ג 1910.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 1.9 מ״גסגור
סלט פסטה קר יכול לשמש כמנה ראשונה ויכול לשמש גם כמנה עיקרית, בימים חמים, שלא מתחשק לנו משהו כבד מדי לאכול. סלט פסטה קר מתאים גם כארוחה דיאטטית, כי אפשר לערבב בתוכו ירקות מבלי שיהרסו מהחום ועדיין לשמור על כמות מסוימת של פחמימה. זו מנה שמתאימה לכל אירוע, לארוחת שבועות, כסלט בארוחות ערב, כארוחת עשר לבית הספר ולעבודה, לפיקניקים, לארוחת צהריים קלה ועוד.
סלט פסטה קר יכול להכיל מגוון רחב מאוד של תוספות: אפשר ללכת על ירקות ואנטיפסטי כמו במתכון שלפניכם. אפשר לתת לו טוויסט של טונה, זיתים וגבינות. אפשר ללכת על סלט ירוק, עם הרבה ירקות ירוקים ועשבי תיבול. אפשר לבחור בסלט פסטה קר שמזכיר רוטב של פסטה, פשוט קר, לדוגמה: בזיליקום, מוצרלה, שום, עגבניות שרי ושמן זית.
בסופו של דבר הבסיס של סלט פסטה קר הוא הפסטה. השילובים תלויים כבר בכם, אתם יכולים לקחת את הסלט הזה לכל כיוון. אפשר להגיש אותו לצד מנת דג, מנת עוף, כסלט בצד, איך שמתחשק לכם. מה שבטוח זה שהוא ייצא טעים, משביע וקליל.
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 477 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות אנטיפסטי
-
1 זוקיני ירוק גדולחתוך לקוביות בגודל ביס
-
1 בצל סגול בינוניפרוס לחצאי טבעות
-
2 פלפלים אדומים בינונייםחתוכים לקוביות בגודל ביס
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןחתוכות לרבעים
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 שיני שוםכתושות
רוטב
סלט פסטה
-
1 חבילה פסטה פוזילימזרח מערבדי מרטינו
-
100 גרם גבינת פטה 5%מגוררת גס
-
1/4 צרור פטרוזיליהאו כוסברה, קצוצה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 230 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מסדרים את ירקות האנטיפסטי על גבי התבניות, מזלפים את שמן הזית, מפזרים מלח, פלפל ושום ואופים כ-25 דקות, או עד להזהבה יפה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן למצב אל דנטה.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בקערה או צנצנת ומערבבים היטב. שומרים להגשה.
- מכינים את הסלט: מסננים את הפסטה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את ירקות האנטיפסטי והרוטב ומערבבים היטב.
- מפזרים מעל את הגבינה ופטרוזיליה / כוסברה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 230 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מסדרים את ירקות האנטיפסטי על גבי התבניות, מזלפים את שמן הזית, מפזרים מלח, פלפל ושום ואופים כ-25 דקות, או עד להזהבה יפה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן למצב אל דנטה.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בקערה או צנצנת ומערבבים היטב. שומרים להגשה.
- מכינים את הסלט: מסננים את הפסטה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את ירקות האנטיפסטי והרוטב ומערבבים היטב.
- מפזרים מעל את הגבינה ופטרוזיליה / כוסברה ומגישים.