ירושלים רחוקה? הכינו בייגלה ירושלמי משגע של ליאור שרף
- ליאור שרף
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 804.3 קק״ל 8042.5 קק״לפחמימות 102.2 גרם 1021.8 גרםשומן 36.3 גרם 363.0 גרםנתרן 2646.9 מ״ג 26468.5 מ״גחלבון 19.1 גרם 191.2 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 77.5 גרםשומן רווי 4.3 גרם 43.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 51.6 מ״ג 515.5 מ״גברזל 7.4 מ״ג 73.7 מ״גאשלגן 336.5 מ״ג 3364.5 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 41.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות804
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 804.3 קק״ל 8042.5 קק״לפחמימות 102.2 גרם 1021.8 גרםשומן 36.3 גרם 363.0 גרםנתרן 2646.9 מ״ג 26468.5 מ״גחלבון 19.1 גרם 191.2 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 77.5 גרםשומן רווי 4.3 גרם 43.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 51.6 מ״ג 515.5 מ״גברזל 7.4 מ״ג 73.7 מ״גאשלגן 336.5 מ״ג 3364.5 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 41.1 מ״גסגור
כשאני לא בתקופת קורונה אז אני קצין משטרה.
השתתפתי בבייקאוף ואני אוהב מטבח ובעיקר אפייה. מנהל את קבוצת מאסטר קלאס בפייסבוק ונהנה לעשות סרטונים ומתכונים ולשתף אחרים.
המתכון, הוא המתכון המקורי של בייגלה ירושלמי ממאפייה קטנה בשוק מחנה יהודה.
(שקר מוחלט אבל אחלה פתיח תודו)
אחרי ניסיונות של כמה מתכונים זה הכי מוצלח שיצא לי, תיהנו!
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 804 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בייגלה
ציפוי
-
1 בקבוק בירה שחורהקרה
-
400 גרם שומשום
-
2 כפות מלח גסאפשר גם לערבב זעתר, קצח או פרג
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מלח וסוכר. אח”כ מוסיפים שמרים ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים ושמן ולשים כעשר דקות. הבצק צריך להיות רך, גמיש וקצת דביק. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
- על השיש מחלקים לעשרה כדורים ומתפיחים שוב עד הכפלת נפח.
- יוצקים בירה שחורה בקערה ובקערה נוספת יוצרים תערובת של 400 גרם שומשום ושתי כפות מלח גס.
- מחממים תנור לחום של 230 מעלות.
- יוצרים טבעות או מקלות, טובלים בקערת הבירה ולאחר מכן בקערת השומשום, מצפים היטב, מכל הצדדים את הבייגלה. זה הכי טעים!
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-14 דקות עד השחמה.
- (מסדרים בסלסלה וכורזים שתיים בעשר).
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מלח וסוכר. אח”כ מוסיפים שמרים ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים ושמן ולשים כעשר דקות. הבצק צריך להיות רך, גמיש וקצת דביק. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
- על השיש מחלקים לעשרה כדורים ומתפיחים שוב עד הכפלת נפח.
- יוצקים בירה שחורה בקערה ובקערה נוספת יוצרים תערובת של 400 גרם שומשום ושתי כפות מלח גס.
- מחממים תנור לחום של 230 מעלות.
- יוצרים טבעות או מקלות, טובלים בקערת הבירה ולאחר מכן בקערת השומשום, מצפים היטב, מכל הצדדים את הבייגלה. זה הכי טעים!
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-14 דקות עד השחמה.
- (מסדרים בסלסלה וכורזים שתיים בעשר).
תגובות (19)
למה לא מתפיחים אחרי השומשום? לא להתפיח אפילו אם לא שמר על התפיחה כשעשיתי את הצורה?
לאחר התפיחה שמים את השומשום ואין צורך להתפיח פעם נוספת
יצא מדהים! כל המשפחה אהבה שזה ממש הישג תודה רבה רבה!