החומוש (ממרח “חומוס” עדשים הוא מוש!) של הילה סער
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 409.7 קק״ל 1639.0 קק״לפחמימות 34.1 גרם 136.5 גרםשומן 18.6 גרם 74.4 גרםנתרן 775.6 מ״ג 3102.4 מ״גחלבון 20.3 גרם 81.2 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 35.3 גרםשומן רווי 3.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.3 מ״ג 33.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 195.5 מ״ג 782.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות410
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 409.7 קק״ל 1639.0 קק״לפחמימות 34.1 גרם 136.5 גרםשומן 18.6 גרם 74.4 גרםנתרן 775.6 מ״ג 3102.4 מ״גחלבון 20.3 גרם 81.2 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 35.3 גרםשומן רווי 3.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.3 מ״ג 33.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 195.5 מ״ג 782.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
במסגרת מבצע חיסול חמץ, נשארו לנו כמה פיתות במקפיא, שממש ביקשו חומוס שיוכלו לנגב. אני אוהבת להכין חומוס ביתי, אבל הוא דורש תכנון והכנה מראש, כי צריך להשרות אותו לפחות 12 שעות מראש, וגם הבישול ארוך. ובסופו של דבר הוא מתקלקל ממש מהר.
אני מכינה כבר שנים גרסה קלה ומהירה לחומוס, שאני קוראת לה חומוש – חומוס מעדשים כתומות, שהוא פשוט מוש!
העדשים הכתומות לא דורשות השרייה, קלות יותר לעיכול, מתבשלות צ’יק צאק, וגם לא מתקלקלות מהר כמו חומוס. והטעם? בדיוק כמו של חומוס. אם לא תגלו שזה לא חומוס, אף אחד לא ידע. נכון שזה מוש?
לא אני המצאתי את החומוס מעדשים, ובטח כבר פגשתם אותו בכל מיני גרסאות, אבל הגרסה הזו – חומוש אל שייח’ – עוד לא פגשתם.
טעמתי חומוס כזה בטרקלין בשדה התעופה בדוחא, קטאר. השף שנראה כמו שייח׳ יצא מהמטבח לדבר איתי כדי להציע לי מנות טבעוניות, ודיברנו על החומוס הגאוני שלו.
אני שילבתי אותו עם המתכון של החומוש, הוספתי לו את הכינוי על שם השייח‘-שף ו-Voila! חומוש אל שייח‘ בחצי שעה.
הפלפלים הקלויים הופכים את החומוש למעודן יותר ומתקתק בדיוק במידה, וגם לכתום ומעניין.
אפשר לשחק עם הכמות ועם הצבע של הפלפלים לפי הטעם שלכם. בכל מקרה, יוצא ממש טעים. אכלנו את החומוש השבוע עם הפיתות שנשארו, אבל הוא ממש טעים גם כמנה בפני עצמה או כתוספת לארוחה, אז תוכלו לאכול אותו גם בפסח.
תתנסו ותחזרו לספר איך יצא, וד״ש מהשייח׳.
טיפ בריא:
קטניות הן פחמימות מורכבות, שמכילות כמות גדולה של סיבים וערכים תזונתיים נוספים. הן מהוות חלק מתזונה מגוונת ובריאה. אם אתם לא רגילים לאכול קטניות באופן קבוע, עדשים כתומות הן דרך מצוינת להתחיל ולשלב קטניות בתזונה, ולהרגיל את מערכת העיכול שלכם. עדשים כתומות הן הקטניות הכי רכות וקלות לעיכול, ולכן לא דורשות השרייה מראש, וזמן הבישול שלהן קצר.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 410 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
1 כוס עדשים אדומות
-
1 1/2 כוסות מים
-
1 שן שום
-
1 מיץ לימון בינונישלם סחוט
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא(לפי הטעם והמרקם הרצוי)
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- חוצים את הפלפלים לשניים, מרוקנים את הגרעינים ואת הממברנות, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחלק החתוך פונה כלפי מטה. צולים בתנור כ20-25 דק’ עד שהקליפה של הפלפלים מזהיבה ומתחילה להתנפח. מוציאים מהתנור ומצננים. מקלפים את הקליפה.
- בזמן שהפלפלים בתנור, שוטפים היטב את העדשים במסננת, עד שהמים יוצאים צלולים.
- מניחים בסיר עם המים, ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כרבע שעה עד לריכוך מלא של העדשים, כשהן מתבהרות ומתחילות להתפרק. מסננים ושומרים בצד את מה שנשאר ממי הבישול.
- טוחנים בבלנדר מוט/מעבד מזון ביחד עם יתר הרכיבים ועם הפלפלים. אם המרקם סמיך מדי - מוסיפים קצת ממי הבישול ששמרנו בצד. קחו בחשבון שהחומוש הופך לסמיך יותר במקרר.
- הכי טעים לאכול מיד, כשהחומוש עדיין חמים. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 5 ימים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- חוצים את הפלפלים לשניים, מרוקנים את הגרעינים ואת הממברנות, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחלק החתוך פונה כלפי מטה. צולים בתנור כ20-25 דק’ עד שהקליפה של הפלפלים מזהיבה ומתחילה להתנפח. מוציאים מהתנור ומצננים. מקלפים את הקליפה.
- בזמן שהפלפלים בתנור, שוטפים היטב את העדשים במסננת, עד שהמים יוצאים צלולים.
- מניחים בסיר עם המים, ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כרבע שעה עד לריכוך מלא של העדשים, כשהן מתבהרות ומתחילות להתפרק. מסננים ושומרים בצד את מה שנשאר ממי הבישול.
- טוחנים בבלנדר מוט/מעבד מזון ביחד עם יתר הרכיבים ועם הפלפלים. אם המרקם סמיך מדי - מוסיפים קצת ממי הבישול ששמרנו בצד. קחו בחשבון שהחומוש הופך לסמיך יותר במקרר.
- הכי טעים לאכול מיד, כשהחומוש עדיין חמים. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 5 ימים.
תגובות (13)
הכנתי ויצא פשוט טעים!!!
שבישלתי את העדשים עם 1.5 כוסות מים לא נשארו עודפי מים, האם אפשר לבשל עם יותר מים?
אפשר לבשל עם כמות גדולה יותר של מים, אך ייתכן שהלהבה היתה גבוהה מדי והמים התאדו מהר מדי. בכל מקרה יש לבשל במים עד שהעדשים מתרככות. בהצלחה (:
קטגוריות
- אוכל ערבי
- ארוחה בריאה
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- הנמל
- חלבון בכל מנה
- יום העצמאות
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים צמחוניים
- פיקניק
- רטבים וממרחים