מנת דגים חגיגית לשולחן החג בקלי קלות!
משה שגב מכין מנת דגים חגיגית לשולחן החג בקלי קלות, מנה של דג בשרני ועסיסי ממולא בעשבי תיבול שמכינים בצ'יק והיא בסופו של דבר המנה הכי מרשימה בשולחן
משה שגב מכין מנת דגים חגיגית לשולחן החג בקלי קלות, מנה של דג בשרני ועסיסי ממולא בעשבי תיבול שמכינים בצ'יק והיא בסופו של דבר המנה הכי מרשימה בשולחן
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 448.8 קק״ל 2243.9 קק״לפחמימות 19.5 גרם 97.3 גרםשומן 14.5 גרם 72.6 גרםנתרן 1210.2 מ״ג 6050.8 מ״גחלבון 54.0 גרם 269.9 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 25.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 9.8 גרםכולסטרול 120.4 מ״ג 602.0 מ״גסידן 120.0 מ״ג 599.8 מ״גברזל 3.0 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 1761.8 מ״ג 8809.0 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות449
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 448.8 קק״ל 2243.9 קק״לפחמימות 19.5 גרם 97.3 גרםשומן 14.5 גרם 72.6 גרםנתרן 1210.2 מ״ג 6050.8 מ״גחלבון 54.0 גרם 269.9 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 25.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 9.8 גרםכולסטרול 120.4 מ״ג 602.0 מ״גסידן 120.0 מ״ג 599.8 מ״גברזל 3.0 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 1761.8 מ״ג 8809.0 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 7.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 449 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ק"ג דג לבןשלם
-
2 ראשי שוםטריים חתוכים לרבעים או 10 שיני שום קלופות
-
1/2 פלפל אדום בינוניחתוך לריבועים גדולים
-
1/2 פלפל צהוב בינוניחתוך לריבועים גדולים
-
1/2 פלפל ירוק בינוניחתוך לריבועים גדולים
-
2 סלקים בינונייםמבושלים במים עד לריכוך, חתוכים לפלחים או קוביות גדולות
-
3 גזרים בינונייםחתוכים לפרוסות
-
6 כפות שמן זית
-
3/4 כוס מים
-
1 כפית מלח גס
-
1 צרור טימין טרי
-
1 צרור שמיראו פטרוזיליה או כולם יחד
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניאפשר לשמור אותו בחתיכות גדולות שיהיה אפשר לזהות ולשלוף אותו
הגשה
-
1 לימון בינוניחתוך לפלחים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- את הדגים השלמים חותכים וחורצים, חתך אחד בחלק העבה על מנת שהחום יחדור פנימה.
- מכניסים לבטן הדג את צמחי התבלין הטריים.
- על תבנית אפייה מניחים נייר אפייה ומניחים את כל הירקות החתוכים ואת הדגים מניחים ביניהם. יוצקים מעל שמן זית, מוסיפים את המים ומתבלים במלח גס.
- מכסים בצורה הרמטית את הדגים עם נייר אלומיניום ומכניסים לתנור החם למשך 25 דקות.
- רגע לפני ההגשה מעבירים את התנור החם לפעולת טורבו גריל עליון ומכניסים את התבנית ללא הכיסוי. משזפים את הדגים כמה דקות ומוציאים החוצה ברגע שהם בגוון חום זהוב ומגרה.
- מגישים לצד לימונים טריים למרכז השולחן.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- את הדגים השלמים חותכים וחורצים, חתך אחד בחלק העבה על מנת שהחום יחדור פנימה.
- מכניסים לבטן הדג את צמחי התבלין הטריים.
- על תבנית אפייה מניחים נייר אפייה ומניחים את כל הירקות החתוכים ואת הדגים מניחים ביניהם. יוצקים מעל שמן זית, מוסיפים את המים ומתבלים במלח גס.
- מכסים בצורה הרמטית את הדגים עם נייר אלומיניום ומכניסים לתנור החם למשך 25 דקות.
- רגע לפני ההגשה מעבירים את התנור החם לפעולת טורבו גריל עליון ומכניסים את התבנית ללא הכיסוי. משזפים את הדגים כמה דקות ומוציאים החוצה ברגע שהם בגוון חום זהוב ומגרה.
- מגישים לצד לימונים טריים למרכז השולחן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
זה עם עצמות?
כן, אבל אפשר לבקש שיפלטו לך ויוציאו עצמות.
יצא לי פשוט נפלא! אין על דג שלם.טעים בריא ומזין
הייתי חייבת לספר לכם שהיה מצויין! הכנתי ביום שישי ויצא פשוט מעדן