הכל הפוך – טארט טאטן בצל, גבינה ותימין מושלם לבראנץ’ השבת
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 644.0 קק״ל 5151.9 קק״לפחמימות 102.4 גרם 819.6 גרםשומן 27.0 גרם 216.2 גרםנתרן 886.9 מ״ג 7095.5 מ״גחלבון 17.8 גרם 142.0 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 39.9 גרםשומן רווי 9.8 גרם 78.0 גרםכולסטרול 43.8 מ״ג 350.0 מ״גסידן 163.2 מ״ג 1305.8 מ״גברזל 5.5 מ״ג 43.6 מ״גאשלגן 346.8 מ״ג 2774.1 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות644
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 644.0 קק״ל 5151.9 קק״לפחמימות 102.4 גרם 819.6 גרםשומן 27.0 גרם 216.2 גרםנתרן 886.9 מ״ג 7095.5 מ״גחלבון 17.8 גרם 142.0 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 39.9 גרםשומן רווי 9.8 גרם 78.0 גרםכולסטרול 43.8 מ״ג 350.0 מ״גסידן 163.2 מ״ג 1305.8 מ״גברזל 5.5 מ״ג 43.6 מ״גאשלגן 346.8 מ״ג 2774.1 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.1 מ״גסגור
הדברים הכי גאוניים, ההמצאות שהפכו את העולם והמאכלים הכי מושלמים מקורם בטעות. אומרים שהדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות ואפשר להסתכל על זה גם הפוך – הדרך לגן העדן רצופה בטעויות, פדיחות ופאשלות למכביר. יש לי אינספור מתכוני “בטעות הצליח לי” וזה אחד מהם. אם אני לא טועה מצאתי את המתכון הזה בירחון אוסטרלי לפני 20 שנים, כשחייתי בהונג קונג וקראתי מהבוקר עד הערב עיתוני נשים שנועדו לעקרות בית נואשות כמוני. נושא הכתבה היה אוכל מלוח שמקורו במתוק. נדלקתי על מתכון הטארט טאטן בצל כל כך, כי אני הרוסה על בצלים מקורמלים ואם זה בא עם בצק על בסיס חמאה, אז בכלל.
מאז זה הפך להיות אזרח של כבוד בארסנל מתכוני ה”וואו” שלי. חטפתי אינספור כוויות כשהפכתי את המחבת עמוסת הקרמל והבצלים, אבל הטעם היה שווה את זה. עם הזמן הוספתי לטארט גבינות מרירות שאני אוהבת והחלפתי את הרוזמרין שהיה במתכון בעלי תימין שבעיניי מתאימים יותר.
בקיצור, קחו לכם טארט שטעות להתחיל איתו כי הוא ממכר. הזהרו כשאתם הופכים את המחבת כי שפריצים של קרמל זה לא איזה משהו מתוק במיוחד.
תהנו… הטארט הזה שווה את זה.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 644 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצלים מקורמלים
ציפוי
-
150 גרם גבינת אמנטל
-
1 חבילה בצק עלים קפואכדאי להשתמש בבצק עלים משובח מופשר.
-
20 גרם חמאהמומסת.
אופן הכנה:
- מפשירים בצק עלים, מרדדים וחותכים עיגול בקוטר של ס”מ מעבר למחבת בה תכינו את הטארט טאטן.
- התכוננו לזמן בכי, בקטע טוב… קולפים את הבצלים וחותכים אותם לטבעות עבות. יש כל מיני שיטות לעצור את הדמעות - משקפת, מסיכה, לעצור נשימה, אבל אני נותנת לדמעות לזלוג, הפעם מסיבה טובה.
- משמנים מחבת עבה שניתן להכניס לתנור בחמאה מומסת. מסדרים את הבצלים צפוף צפוף ומניחים את המחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את יתרת החמאה. מטגנים את הבצלים בחמאה כ-5 דקות. מפוררים מעל הבצלים עלים משני ענפי תימין.
- מוסיפים את הדבש והסוכר וממשיכים לטגן את הבצלים עוד חמש דקות.
- מכסים את מחבת הבצלים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (180 מעלות) ל-25 דקות.
- מוציאים את המחבת מהתנור, מגררים מעל הבצלים גבינת אמנטל או כל גבינה צהובה שהיא מעט מרירה, אפשר כמובן להוסיף גם טבעות של גבינת עיזים רכה ועשירה, זה רק מוסיף לשמחה.
- בעזרת מברשת מורחים את שולי המחבת בחמאה ומכסים את המחבת בעיגול בצק העלים. דוחפים את הבצק בזהירות לשוליים. מחוררים את מכסה בצק העלים בעזרת מזלג ומחזירים את המאפה לתנור לעוד 30 דקות.
- מוציאים את המחבת מהתנור, שמים עליה צלחת הגשה רחבה מקוטר המחבת ו… הופכים!
- מקשטים בעלי תימין טריים ומגישים.
אופן הכנה:
- מפשירים בצק עלים, מרדדים וחותכים עיגול בקוטר של ס”מ מעבר למחבת בה תכינו את הטארט טאטן.
- התכוננו לזמן בכי, בקטע טוב… קולפים את הבצלים וחותכים אותם לטבעות עבות. יש כל מיני שיטות לעצור את הדמעות - משקפת, מסיכה, לעצור נשימה, אבל אני נותנת לדמעות לזלוג, הפעם מסיבה טובה.
- משמנים מחבת עבה שניתן להכניס לתנור בחמאה מומסת. מסדרים את הבצלים צפוף צפוף ומניחים את המחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את יתרת החמאה. מטגנים את הבצלים בחמאה כ-5 דקות. מפוררים מעל הבצלים עלים משני ענפי תימין.
- מוסיפים את הדבש והסוכר וממשיכים לטגן את הבצלים עוד חמש דקות.
- מכסים את מחבת הבצלים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (180 מעלות) ל-25 דקות.
- מוציאים את המחבת מהתנור, מגררים מעל הבצלים גבינת אמנטל או כל גבינה צהובה שהיא מעט מרירה, אפשר כמובן להוסיף גם טבעות של גבינת עיזים רכה ועשירה, זה רק מוסיף לשמחה.
- בעזרת מברשת מורחים את שולי המחבת בחמאה ומכסים את המחבת בעיגול בצק העלים. דוחפים את הבצק בזהירות לשוליים. מחוררים את מכסה בצק העלים בעזרת מזלג ומחזירים את המאפה לתנור לעוד 30 דקות.
- מוציאים את המחבת מהתנור, שמים עליה צלחת הגשה רחבה מקוטר המחבת ו… הופכים!
- מקשטים בעלי תימין טריים ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (28)
מה אפשר לשים במקום בצק עלים
בצק פריך מלוח.
זה יוצא מתקתק הבצל והבצל הסגול בבישול גם יוצא מתקתק ביחד שילוב טוב