עוגת יום הולדת מושלמת עם קונפטי של סוכריות וגבינת שמנת
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 936.6 קק״ל 7492.7 קק״לפחמימות 96.8 גרם 774.2 גרםשומן 49.7 גרם 397.3 גרםנתרן 294.4 מ״ג 2355.5 מ״גחלבון 11.6 גרם 92.7 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 9.2 גרםשומן רווי 25.2 גרם 201.5 גרםכולסטרול 242.1 מ״ג 1937.2 מ״גסידן 80.9 מ״ג 647.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 164.4 מ״ג 1315.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעה ו-15 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות937
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 936.6 קק״ל 7492.7 קק״לפחמימות 96.8 גרם 774.2 גרםשומן 49.7 גרם 397.3 גרםנתרן 294.4 מ״ג 2355.5 מ״גחלבון 11.6 גרם 92.7 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 9.2 גרםשומן רווי 25.2 גרם 201.5 גרםכולסטרול 242.1 מ״ג 1937.2 מ״גסידן 80.9 מ״ג 647.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 164.4 מ״ג 1315.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
בתור זה שתמיד מכין לכולם את עוגות ימי ההולדת, בכל שנה חוזרת על עצמה אותה השאלה: “מי מכין לך את עוגת היום הולדת?” ובכל שנה, אותה התשובה: “אני!” כנראה זהו גורלם של קונדיטורים.
השנה החלטתי לגוון ולנסות משהו חדש וצבעוני, להפתיע את עצמי! עוגת קונפטי עם קרם חמאה וגבינת שמנת.
למה קונפטי? כי היא צבעונית ושמחה כמו קונפטי שמתעופף באוויר.
מלבד זה, זו עוגת וניל די קלאסית שמוסיפים לתערובת שלה לפני האפייה סוכריות צבעוניות. הסוכריות נמסות באפייה ומשאירות נקודות של צבע.
ואם כבר יום הולדת, החלטתי להתפנק ולהכין קרם גבינת שמנת עשיר. את הקרם מרחתי על השכבות וקישטתי את החלק העליון.
כאשר מכינים עוגה בחושה על בסיס חמאה, חשוב לוודא שהמצרכים בטמפרטורת החדר, לא קרים מהמקרר. זה חשוב, כי החמאה צריכה להיות רכה ולא ממומסת. את העוגה אפיתי ב-3 רינגים בקוטר 18 ס״מ בכדי לקבל שכבות מושלמות. אם רוצים, אפשר לאפות את העוגה ברינג אחד בקוטר 24 ס״מ כ-50-60 דקות ולצפות את כולה בקרם. את הסוכריות מוסיפים בסוף התהליך מיד לפני מזיגת הבלילה לרינגים בתנועת קיפול. אל תוסיפו את הסוכריות תוך כדי שהמיקסר פועל, משום שהצבע שלהן מיד יתערבב בתערובת העוגה וזה יהיה קישקוש בלבוש אחד גדול.
כמו בהכנת העוגה, גם בהכנת הקרם המצרכים צריכים להיות בטמפרטורת החדר. יש להשתמש בגבינת שמנת 30%, בבקשה אל תנסו להכין את הקרם עם גבינה רכה בסגנון שמנת, זה פשוט לא יצליח, חבל!
המרקם הסופי צריך להיות יציב ונוח למריחה. במידה ומתקבל קרם קשה מידי, מוסיפים כמה כפיות חלב בהדרגה עד שמגיעים למרקם הרצוי.
את הרכבת העוגה עושים לאחר שהשכבות התקררו היטב. במידה ונוצרות גבעות יש לעבור עם סכין משוננת ארוכה וליישר את החלק העליון של העוגה.
היות והעוגה משחימה יותר בשוליים ומכוון שרציתי שיראו יותר את הצבעוניות שלה, עברתי עם סכין קטנה, בעזרת צלחת (שמיקמתי מעל העוגה) חתכתי את השוליים, תוך כדי שהצלחת עוזרת לי בחיתוך עגול וישר.
עוגות גבינה, חטיפים מלוחים, מאפים – כל המתכונים הכי שווים לחג השבועות!
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה ו-15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 937 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
340 גרם קמח לבן
-
3 גרם אבקת אפייה
-
2 גרם אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
200 גרם חמאה רכה
-
50 מ"ל שמן קנולה
-
250 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
290 מ"ל רוויון
-
1 כף תמצית ונילאיכותית
-
1/2 כוס סוכריות צבעוניות
קרם גבינת שמנת
-
200 גרם גבינת שמנתבטמפרטורת החדר
-
100 גרם חמאה רכהבטמפרטורת החדר
-
360 גרם אבקת סוכר3 כוסות
-
2 כפיות תמצית ונילאיכותית
-
1 כפית חלב 3%אפשר להוסיף עד 3 כפיות בסה"כ, רק במידת הצורך
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה לקערה.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם הריוויון ותמצית הוניל.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות נמוכה-בינונית את החמאה והסוכר. כאשר התערובת בהירה ותפוחה מוסיפים את השמן בהדרגה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים 1/3 מהתערובת היבשה, לאחר מכן ½ מהתערובת הרטובה. ממשיכים באותו אופן להוסיף לסירוגין מהתערובת היבשה והרטובה תוך כדי שעוברים עם לקקן על דפנות הקערה ועוזרים לכל המרכיבים להיטמע זה בזה.
- לאחר שהתקבלה תערובת אחידה וללא גושים, עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את הסוכריות ומקפלים באופן ידני עד לפיזורן המלא.
- מחלקים את התערובת ל-3 תבניות בקוטר 18 ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
- מצננים את העוגות ומעבירים לקירור של לפחות שעה.
- מכינים את הקרם: במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את החמאה וגבינת השמנת. מערבבים במהירות בינונית כ-2 דקות.
- מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד - במידה והקרם קשה מוסיפים כמה כפיות חלב בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.
- מערבבים במהירות גבוהה עוד כ-2-3 דקות לקבלת תערובת אוורירית.
- מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגות מהתבניות. מיישרים במידת הצורך את העוגות באמצעות סכין מסור. מניחים צלחת שהכי קרובה לקוטר העוגה ומעבירים סכין קטנה מסביב.
- מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה ומעליה כף גדושה של קרם. מורחים באופן אחיד את הקרם באמצעות פלטה מדורגת - ממשיכים באותו אופן בשכבה נוספת.
- את שארית הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר (איזה שבא לכם). מזלפים ״כתר״ מעל השכבה העליונה ומקשטים עם סוכריות. מעבירים למקרר להתייצבות.
- מומלץ להרכיב את העוגה מספר שעות לפני ההגשה בכדי שתהיה יציבה. יש לאחסן את העוגה בקירור.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה לקערה.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם הריוויון ותמצית הוניל.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות נמוכה-בינונית את החמאה והסוכר. כאשר התערובת בהירה ותפוחה מוסיפים את השמן בהדרגה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים 1/3 מהתערובת היבשה, לאחר מכן ½ מהתערובת הרטובה. ממשיכים באותו אופן להוסיף לסירוגין מהתערובת היבשה והרטובה תוך כדי שעוברים עם לקקן על דפנות הקערה ועוזרים לכל המרכיבים להיטמע זה בזה.
- לאחר שהתקבלה תערובת אחידה וללא גושים, עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את הסוכריות ומקפלים באופן ידני עד לפיזורן המלא.
- מחלקים את התערובת ל-3 תבניות בקוטר 18 ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
- מצננים את העוגות ומעבירים לקירור של לפחות שעה.
- מכינים את הקרם: במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את החמאה וגבינת השמנת. מערבבים במהירות בינונית כ-2 דקות.
- מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד - במידה והקרם קשה מוסיפים כמה כפיות חלב בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.
- מערבבים במהירות גבוהה עוד כ-2-3 דקות לקבלת תערובת אוורירית.
- מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגות מהתבניות. מיישרים במידת הצורך את העוגות באמצעות סכין מסור. מניחים צלחת שהכי קרובה לקוטר העוגה ומעבירים סכין קטנה מסביב.
- מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה ומעליה כף גדושה של קרם. מורחים באופן אחיד את הקרם באמצעות פלטה מדורגת - ממשיכים באותו אופן בשכבה נוספת.
- את שארית הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר (איזה שבא לכם). מזלפים ״כתר״ מעל השכבה העליונה ומקשטים עם סוכריות. מעבירים למקרר להתייצבות.
- מומלץ להרכיב את העוגה מספר שעות לפני ההגשה בכדי שתהיה יציבה. יש לאחסן את העוגה בקירור.
הכנתם את המתכון?
תגובות (28)
הכנתי את העוגה על אף התגובות המעורבות, כי ראיתי שקיבלה ציון של 5 כוכבים.. אך כשאני ניסיתי לדרג את המתכון בכוכב אחד, זה שינה את הבחירה שלי ל 5 כוכבים מבלי אפשרות לשנות. עוגה ממש לא מוצלחת, מתוקה בצורה לא פרופורציונלית ( אפילו הילדים אמרו שמתוק מידיי) והקרם יוצא מאוד נוזלי ללא אפשרות לזילוף.
אני רוצה לעשות עוגה גדולה יותר, חשבתי להכפיל את הכמות ולעשות עוגה בקוטר 24 קומה 1, עוגה בקוטר 18 קומה וחצי ועוד עוגה בגודל 11 קומה וחצי. האם הכפלת הכמות תספיק? בנוסף אני רוצה לעטוף אותה. לצפות. כיצד לדעתך יהיה טוב יותר? ואיזה כמות
היי סנדרה, הכמות אמורה להספיק. את רוצה לעטוף אותה בקצפת?