בלינצ’ס עם יוגורט ודבש או מה עושה אמא שלא יודעת להכין מופלטה
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 213.8 קק״ל 3420.7 קק״לפחמימות 26.1 גרם 418.1 גרםשומן 9.0 גרם 144.0 גרםנתרן 209.5 מ״ג 3352.5 מ״גחלבון 8.0 גרם 128.7 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.8 גרםשומן רווי 2.0 גרם 32.7 גרםכולסטרול 79.3 מ״ג 1268.7 מ״גסידן 90.7 מ״ג 1451.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 17.4 מ״גאשלגן 145.2 מ״ג 2322.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות214
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 213.8 קק״ל 3420.7 קק״לפחמימות 26.1 גרם 418.1 גרםשומן 9.0 גרם 144.0 גרםנתרן 209.5 מ״ג 3352.5 מ״גחלבון 8.0 גרם 128.7 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.8 גרםשומן רווי 2.0 גרם 32.7 גרםכולסטרול 79.3 מ״ג 1268.7 מ״גסידן 90.7 מ״ג 1451.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 17.4 מ״גאשלגן 145.2 מ״ג 2322.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 10.0 מ״גסגור
כן, אני יודעת, הכותרת בטח מפליאה אתכם. מה הקשר בין מופלטה לבלינצ’ס? אתם יודעים, אדם הוא סך כל האסוציאציות וההקשרים שלו ולי יש כמה גבוליים במיוחד. כשהיינו קטנים הוריי, יוצאי הקיבוץ הטריים, הוזמנו למימונה באשדוד. אבא שלי התחלי לעבוד במפעל חדש וחבריו המרוקאים מכניסי האורחים הזמינו אותו לחגיגת אקזוטית שעד אז לא שמענו עליה וכשהם חזרו מוקסמים מהאווירה והטעמים התחילו להתעופף בבית כל מיני מילים שאת טעמן רק יכולנו לדמיין… קוסקוס בחלב, ריבת חצילים, סיגרים עם מרציפן ועל כל הענין הזה מלכה המופלטה.
נורא רציתי שאמא שלי תכין לנו מופלטה. הבצק הזה עם החמאה והדבש הצית את דמיוני ואני, נודניקית חדורת מטרה ורעבה למשהו טעים לא הפסקתי לנג’ס. בתחילת שנות השמונים לא היה מי שילמד את אמא שלי להכין מופלטה. קרין גורן ויונית צוקרמן היו אולי בכיתה א’ ואולי הן היו רק בתהליכי הכנה (לא שואלים גברת בת כמה היא…). אהה, ואינטרנט! אתם קולטים שלא היה אינטרנט?!
בקיצור, מה תעשה אשה מתוקה, יוצאת קיבוץ שרוצה לשמח את הילדים הנודניקים שלה, אבל לא יודעת להכין מופלטה? פותחת רות סירקיס ומכינה בלינצ’ס עם גבינה מתוקה ודבש. שנים חשבתי שזו מופלטה ושמחתי בחלקי. כשטעמתי את הדבר האמיתי הבנתי שלכל חביתית יש מקום. לבלינצ’ס עם גבינה יש מקום ליד מופלטה שמנמנה עם דבש, זה אוכל וזה אינו חסר.
קבלו את הבלינצ’ס שלי, שמוקדשים לגלי האמא המתוקה שלי, שלא ידעה להגיד לנו לא, וגם לא מי יודע מה רצתה. בלינצ’ס במלית חמצמצה מתוקה של יוגורט עם דבש, פיסטוקים ופירות. כמה ברי מזל אנחנו שנולדנו בכור היתוך כזה ובקיבוץ גליות וטעמים נדיר שמושיב בלינצ’ס בסמוך למופלטה וגפילטע בשכנות לחריימה.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 214 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומרים לבלינצ'ס (ל-16 חביתיות בערך)
-
2 כוסות קמח לבן
-
4 ביצים L
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כף שטוחה סוכר לבן
-
2 3/4 כוסות חלב 3%
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
5 כפות שמן קנולה
-
1 כף חומץ תפוחיםלא חובה
חומרים למלית:
-
2גביעי או 150 גרם יוגורט 3%
-
1חבילה או 500 גרם גבינה לבנה 9%ניתן להחליף ב-500 גרם גבינה רזה
-
4 כפות דבש
-
1/2 כפית קליפת לימוןאו גרידת תפוז (לא חובה, אבל מוסיף)
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כוס תאנים טריותתותי עץ או פטל, שזיפים, ענבים. איזה פרי שאוהבים.
-
1/2 כוס פיסטוקים קלופים קלוייםשבורים מעט
אופן הכנה
- הכנת בצק הבלינצ’ס: בקערת המיקסר מערבלים היטב את כל חומרי הבצק. אני מעדיפה לערבב עם מיקסר, אבל לא חייבים. הבלילה צריכה להיות חלקה וללא גושים. אם נותרים גושי קמח מועכים אותם בעזרת גב כף או מזלג. הסמיכות של הבלילה צריכה להיות דומה לשמנת מתוקה נוזלית.
- טיגון עלי הבלינצ’ס: בעזרת נייר סופג ספוג בשמן משמנים מחבת טפלון בקוטר של 15 ס”מ. בעזרת מצקת יוצקים במרכז המחבת ומניעים את המחבת בתנועות סיבוביות כך שהבלילה תכסה את תחתית המחבת ומעט מהשוליים. מטגנים כשתיים שלש דקות עד שקצוות החביתית מתרוממים. הופכים את החביתית ומטגנים עוד כדקה את הצד השני. לפעמים החביתית הראשונה לא יוצאת, אל תתייאשו, ככה זה בכורים, תמיד יותר קשה להם.
- הופכים את החביתית המוכנה מעל צלחת רחבה הפוכה (זה עוזר לחביתיות לקבל צורה שקל לגלגל ולקפל), משמנים את המחבת שוב בעזרת הנייר הספוג בשמן (נזהרים על האצבעות) וחוזרים על הפעולה וכך מטגנים את כל החביתיות. כאשר החביתית מוכנה עורמים אותה על הצלחת ההפוכה עד שמתקבלת ערימה של בלינצ’ס.
- מכינים את המלית: מערבבים היטב את הגבינה עם היוגורט, הדבש, הסוכר, הוניל ומוסיפים את הפירות והאגוזים או הפיסטוקים לערבוב אחרון.
- הרכבת המנה: ממלאים את הבלינצ’ס, מגלגלים או מקפלים לארבע. מזלפים מעל מעט דבש ומקשטים בפירות ובעלי נענע טריים.
אופן הכנה
- הכנת בצק הבלינצ’ס: בקערת המיקסר מערבלים היטב את כל חומרי הבצק. אני מעדיפה לערבב עם מיקסר, אבל לא חייבים. הבלילה צריכה להיות חלקה וללא גושים. אם נותרים גושי קמח מועכים אותם בעזרת גב כף או מזלג. הסמיכות של הבלילה צריכה להיות דומה לשמנת מתוקה נוזלית.
- טיגון עלי הבלינצ’ס: בעזרת נייר סופג ספוג בשמן משמנים מחבת טפלון בקוטר של 15 ס”מ. בעזרת מצקת יוצקים במרכז המחבת ומניעים את המחבת בתנועות סיבוביות כך שהבלילה תכסה את תחתית המחבת ומעט מהשוליים. מטגנים כשתיים שלש דקות עד שקצוות החביתית מתרוממים. הופכים את החביתית ומטגנים עוד כדקה את הצד השני. לפעמים החביתית הראשונה לא יוצאת, אל תתייאשו, ככה זה בכורים, תמיד יותר קשה להם.
- הופכים את החביתית המוכנה מעל צלחת רחבה הפוכה (זה עוזר לחביתיות לקבל צורה שקל לגלגל ולקפל), משמנים את המחבת שוב בעזרת הנייר הספוג בשמן (נזהרים על האצבעות) וחוזרים על הפעולה וכך מטגנים את כל החביתיות. כאשר החביתית מוכנה עורמים אותה על הצלחת ההפוכה עד שמתקבלת ערימה של בלינצ’ס.
- מכינים את המלית: מערבבים היטב את הגבינה עם היוגורט, הדבש, הסוכר, הוניל ומוסיפים את הפירות והאגוזים או הפיסטוקים לערבוב אחרון.
- הרכבת המנה: ממלאים את הבלינצ’ס, מגלגלים או מקפלים לארבע. מזלפים מעל מעט דבש ומקשטים בפירות ובעלי נענע טריים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
נראה טעים
מה אפשר במקום דבש? הבן שלי רגיש לדבש יש לו אלרגייה
סילאן, מייפל טבעי או ריבת פרי כלשהי 🙂