תבנית של אושר: עוף עם בטטות בתנור
- תמרה אהרוני ועומר מילר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 307.1 קק״ל 2456.8 קק״לפחמימות 30.0 גרם 240.3 גרםשומן 7.0 גרם 55.8 גרםנתרן 355.6 מ״ג 2844.8 מ״גחלבון 28.1 גרם 224.9 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 28.2 גרםשומן רווי 1.5 גרם 11.7 גרםכולסטרול 96.3 מ״ג 770.0 מ״גסידן 47.1 מ״ג 377.2 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.1 מ״גאשלגן 586.0 מ״ג 4688.1 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 24.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות307
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 307.1 קק״ל 2456.8 קק״לפחמימות 30.0 גרם 240.3 גרםשומן 7.0 גרם 55.8 גרםנתרן 355.6 מ״ג 2844.8 מ״גחלבון 28.1 גרם 224.9 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 28.2 גרםשומן רווי 1.5 גרם 11.7 גרםכולסטרול 96.3 מ״ג 770.0 מ״גסידן 47.1 מ״ג 377.2 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.1 מ״גאשלגן 586.0 מ״ג 4688.1 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 24.6 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 307 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
4 כפות דבשאו מייפל
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות שמן זית
-
3 כפות מיץ תפוזים
-
1 תפוז בינונירק גרידת הקליפה
-
5 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
4 שיני שום
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 קורט פלפל צ’ילי אדוםאו צ'ילי גרוס
תבנית
-
4 כרעי עוף בינוניותמחולקות לירך ושוק, או 8 פולקעס
-
5 בטטות בינוניות
-
8 בצלי שאלוט בינוניים
אופן הכנה
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. קולפים את השום והג’ינג’ר וחותכים אותם לפרוסות.
3. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב (אפשר בשביל החריפות להוסיף מעט צ’ילי גרוס/קצוץ).
4. קולפים את הבטטות וחותכים אותן לרבעים לאורך.
5. קולפים את בצלי השאלוט.
6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים עליה את העוף, הבטטות והבצלצלים.
7. יוצקים לתבנית את הרוטב ומערבבים היטב עם הידיים עד שהעוף והבטטות מצופים ברוטב.
8. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ-30 דק’.
10. אחרי 30 דק’ מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור לעוד כ-15 דק עד שהעוף משחים היטב.
אופן הכנה
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. קולפים את השום והג’ינג’ר וחותכים אותם לפרוסות.
3. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב (אפשר בשביל החריפות להוסיף מעט צ’ילי גרוס/קצוץ).
4. קולפים את הבטטות וחותכים אותן לרבעים לאורך.
5. קולפים את בצלי השאלוט.
6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים עליה את העוף, הבטטות והבצלצלים.
7. יוצקים לתבנית את הרוטב ומערבבים היטב עם הידיים עד שהעוף והבטטות מצופים ברוטב.
8. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ-30 דק’.
10. אחרי 30 דק’ מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור לעוד כ-15 דק עד שהעוף משחים היטב.
תגובות (20)
יצא לי מושלםםםםם זללנו את המנה הזאת ולא נשאר כלום!!!
תענוג! בפעם הבאה נשמח ממש לתמונה 🙂
זמני בישול לא נכונים. אצלי לקח כשעה וחצי עד שהיה מוכן. תנור חדש
זמן הבישול משתנה ביחס לסוג התנור.