פרשנס: עוגת לימון וקראמבל רעננה וטבעונית
עוגת לימון עשירה בטעמים מרעננים עם קראמבל פריך ומתובל בגרידת לימון! עוגה קיצית, טבעונית ופשוטה להכנה שכייף להגיש לאורחים או להתפנק איתה עם כוס קפה
עוגת לימון עשירה בטעמים מרעננים עם קראמבל פריך ומתובל בגרידת לימון! עוגה קיצית, טבעונית ופשוטה להכנה שכייף להגיש לאורחים או להתפנק איתה עם כוס קפה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 719.6 קק״ל 4317.6 קק״לפחמימות 86.2 גרם 517.5 גרםשומן 31.1 גרם 186.9 גרםנתרן 37.0 מ״ג 222.1 מ״גחלבון 8.2 גרם 49.2 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 15.1 גרםשומן רווי 13.0 גרם 78.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.8 מ״ג 442.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 147.8 מ״ג 886.7 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות720
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 719.6 קק״ל 4317.6 קק״לפחמימות 86.2 גרם 517.5 גרםשומן 31.1 גרם 186.9 גרםנתרן 37.0 מ״ג 222.1 מ״גחלבון 8.2 גרם 49.2 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 15.1 גרםשומן רווי 13.0 גרם 78.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.8 מ״ג 442.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 147.8 מ״ג 886.7 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 720 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קראמבל
-
100 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחבטמפרטורת החדר
-
200 גרם קמח לבןכוס וחצי פחות כף
-
65 גרם סוכר לבןשליש כוס
-
1 לימון בינוניגרידת הקליפה בלבד
בלילה
-
120 מ"ל בלובנד – ללא תוספת מלחחצי כוס, מומס
-
180 מ"ל חלב סויהאו חלב צמחי אחר, 3/4 כוס
-
60 מ"ל מיץ לימוןרבע כוס
-
1 לימון בינוניגרידת הקליפה בלבד
-
150 גרם סוכר לבן
-
175 גרם קמח לבן1 ועוד 3/4 כוס
-
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
הגשה
-
1 שקית אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הקראמבל: מערבבים ידנית או בבלנדר את מרכיבי הקראמבל עד שמתקבלים גושי בצק. שומרים במקרר.
- מכינים את העוגה: שמים בקערה את המרכיבים הרטובים והסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה בלי גושים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומפזרים מעל את חתיכות הקראמבל. מטביעים אותן קלות לתוך הבצק.
- אופים את העוגה כ-35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי בלי פירורים.
- אם הקראמבל מזהיב מהר מדי, מכסים את העוגה בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שהעוגה מוכנה.
- מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הקראמבל: מערבבים ידנית או בבלנדר את מרכיבי הקראמבל עד שמתקבלים גושי בצק. שומרים במקרר.
- מכינים את העוגה: שמים בקערה את המרכיבים הרטובים והסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה בלי גושים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומפזרים מעל את חתיכות הקראמבל. מטביעים אותן קלות לתוך הבצק.
- אופים את העוגה כ-35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי בלי פירורים.
- אם הקראמבל מזהיב מהר מדי, מכסים את העוגה בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שהעוגה מוכנה.
- מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן