פירושקי – הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע

כיסוני בצק רוסיים הנפוצים במזרח אירופה ואפשר למלא בשלל טעמים מופלאים. במקור הפירושקי מטוגנים ונוטפים כל טוב. אנחנו בחרנו באופציה של מילוי גבינות ותרד ויש גם אופציה פחות מושחתת לאפייה בתנור
כיסוני בצק רוסיים הנפוצים במזרח אירופה ואפשר למלא בשלל טעמים מופלאים. במקור הפירושקי מטוגנים ונוטפים כל טוב. אנחנו בחרנו באופציה של מילוי גבינות ותרד ויש גם אופציה פחות מושחתת לאפייה בתנור
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    292
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 292.3 קק״ל 5845.7 קק״ל
    פחמימות 42.9 גרם 857.5 גרם
    שומן 9.5 גרם 189.0 גרם
    נתרן 651.3 מ״ג 13025.2 מ״ג
    חלבון 11.7 גרם 234.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 38.3 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 97.0 גרם
    כולסטרול 66.6 מ״ג 1332.2 מ״ג
    סידן 120.8 מ״ג 2416.1 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 22.5 מ״ג
    אשלגן 135.7 מ״ג 2713.2 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 21.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    292
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 292.3 קק״ל 5845.7 קק״ל
    פחמימות 42.9 גרם 857.5 גרם
    שומן 9.5 גרם 189.0 גרם
    נתרן 651.3 מ״ג 13025.2 מ״ג
    חלבון 11.7 גרם 234.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 38.3 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 97.0 גרם
    כולסטרול 66.6 מ״ג 1332.2 מ״ג
    סידן 120.8 מ״ג 2416.1 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 22.5 מ״ג
    אשלגן 135.7 מ״ג 2713.2 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 21.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
מערכת Foody
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

טיגון


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, המלח, החמאה, היוגורט והביצה ומערבבים עם וו גיטרה. מוסיפים בזילוף דק את המים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
  2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מכינים את המילוי: חולטים את עלי התרד: מניחים את עלי התרד במסננת (אפשר במסננת פסטה) ומניחים מעל סיר עם מים רותחים. הקפידו שעלי התרד לא ייגעו במים. מכסים במכסה של הסיר את המסננת ומאדים את התרד כחמש דקות. צבע עלי התרד ייהפך לכהה והם יאבדו מנפחם. מסירים את עלי התרד עם המסננת בזהירות לתוך כיור ריק וממתינים שיתקררו מעט.
  4. סוחטים היטב את עלי התרד בידיים (להוצאת שאריות המים) וקוצצים.
  5. מכניסים לקערה את גבינת הקוטג’, הקשקבל, המוצרלה, התרד, הביצה, המלח והפלפל ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס”מ (אפשר קצת פחות).
  7. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס”מ ובמרכז כל עיגול שמים כף וחצי מהמילוי.
  8. סוגרים כל עיגול בצק, מהדקים את השוליים זה לזה היטב כמו בתמונה) או שיוצרים מעין תפר צמה בכדי לחזק את הסגירה של הבצק.
  9. מטגנים את הפירושקי: טורפים בקערית את הביצה עם המים והמלח ומברישים את הפירושקי.
  10. מחממים שמן במחבת גדולה (בעומק של כ-2 ס”מ) ומטגנים את הפירושקי עד הזהבה (כשהצד התחתון מזהיב הופכים ומטגנים גם את הצד השני). מוציאים מהשמן ומניחים על צלחת הגשה עם נייר אפייה.

    מטגנים את הפירושקי עד הזהבה
    מטגנים את הפירושקי עד הזהבה

  11. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה נקייה או שמנת חמוצה מעורבבת עם עירית קצוצה.

    פירושקי גבינות ותרד
    פירושקי גבינות ותרד

הערות

  • אפשר גם לאפות את הפירושקי. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. מניחים את הפירושקי על התבניות ומכניסים לתנור לכ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פירושקי – הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    reut tal

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    מערכת Foody

    בא לנווו לטעום! נראה מעולה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות