על האש בתנור הביתי – מתכון של שיפודי פרגית ברוטב סצ’ואן
מנה מושלמת לארוחת צהריים מהירה שהיא קצת מתוקה, קצת חריפה וקצת מלוחה אבל הרבה הרבה טעימה! שיפודי פרגית ברוטב סצ'ואן עשיר בטעמים, שאפשר להגיש עם איזו תוספת שאוהבים
מנה מושלמת לארוחת צהריים מהירה שהיא קצת מתוקה, קצת חריפה וקצת מלוחה אבל הרבה הרבה טעימה! שיפודי פרגית ברוטב סצ'ואן עשיר בטעמים, שאפשר להגיש עם איזו תוספת שאוהבים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 268.9 קק״ל 1075.7 קק״לפחמימות 19.8 גרם 79.3 גרםשומן 7.9 גרם 31.5 גרםנתרן 1542.3 מ״ג 6169.0 מ״גחלבון 30.4 גרם 121.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.4 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.3 מ״ג 37.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 87.6 מ״ג 350.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות269
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 268.9 קק״ל 1075.7 קק״לפחמימות 19.8 גרם 79.3 גרםשומן 7.9 גרם 31.5 גרםנתרן 1542.3 מ״ג 6169.0 מ״גחלבון 30.4 גרם 121.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.4 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.3 מ״ג 37.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 87.6 מ״ג 350.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 269 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 ק"ג סטייק פרגיתנקי מעצמות
-
1/4 כוס רוטב צ’ילי חריףמזרח מערב
-
3 כפות דבש
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף שורש ג’ינג’רמגורר
-
2 כפות גדושות רוטב סצ’ואןמזרח מערב
-
1 חופן בוטנים קלוייםקצוצים
-
1 חופן בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל של כ-1.5 ס”מ.
- מערבבים בקערה את רוטב הצ’ילי החריף, הדבש, הסויה, שיני השום, הג’ינג’ר ורוטב הסצ’ואן.
- משרים את הפרגיות ברוטב למשך חצי שעה במקרר.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- אחרי חצי שעה, מוציאים את הפרגיות מהמקרר, משפדים אותן על השיפודים, מעבירים לתבנית (רצוי תבנית פיירקס שבה השיפודים יהיו צפופים והרוטב יכסה אותם).
- מוזגים את הרוטב על השיפודים ומכניסים לתנור למשך 15 דקות. הופכים את השיפודים ואופים עוד 5-7 דקות.
- מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בבוטנים ובצל ירוק.
אופן הכנה
- חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל של כ-1.5 ס”מ.
- מערבבים בקערה את רוטב הצ’ילי החריף, הדבש, הסויה, שיני השום, הג’ינג’ר ורוטב הסצ’ואן.
- משרים את הפרגיות ברוטב למשך חצי שעה במקרר.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- אחרי חצי שעה, מוציאים את הפרגיות מהמקרר, משפדים אותן על השיפודים, מעבירים לתבנית (רצוי תבנית פיירקס שבה השיפודים יהיו צפופים והרוטב יכסה אותם).
- מוזגים את הרוטב על השיפודים ומכניסים לתנור למשך 15 דקות. הופכים את השיפודים ואופים עוד 5-7 דקות.
- מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בבוטנים ובצל ירוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
האם מתאים גם לדגים?
היי הילי,
רוטב סצ’ואן מתאים לדגים, טופו, עוף, בקר או כל בשר שאוהבים.
בטח!
תודה על המתכון לשיפודים קניתי רוטב סצ׳ואן
כייף! ספרי לנו איך יצא
מתכון מעולה!!!
תודה אלעד!