תבשיל קציצות בשר עם חצילים, עגבניות וגרגירי חומוס
תבשיל בשרי עשיר לארוחה משפחתית חגיגית - קציצות בקר רכות שמתבשלות בסיר אחד עם קוביות חציל, עגבניות שרי, גרגירי חומוס ושלל תבלינים. תבשיל מצוין שיתחסל במהירות!
תבשיל בשרי עשיר לארוחה משפחתית חגיגית - קציצות בקר רכות שמתבשלות בסיר אחד עם קוביות חציל, עגבניות שרי, גרגירי חומוס ושלל תבלינים. תבשיל מצוין שיתחסל במהירות!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 831.8 קק״ל 3327.3 קק״לפחמימות 65.5 גרם 262.1 גרםשומן 39.2 גרם 157.0 גרםנתרן 1184.1 מ״ג 4736.3 מ״גחלבון 48.1 גרם 192.6 גרםסיבים תזונתיים 12.6 גרם 50.2 גרםשומן רווי 8.8 גרם 35.0 גרםכולסטרול 240.4 מ״ג 961.4 מ״גסידן 88.7 מ״ג 354.7 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 883.3 מ״ג 3533.1 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 36.1 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות832
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 831.8 קק״ל 3327.3 קק״לפחמימות 65.5 גרם 262.1 גרםשומן 39.2 גרם 157.0 גרםנתרן 1184.1 מ״ג 4736.3 מ״גחלבון 48.1 גרם 192.6 גרםסיבים תזונתיים 12.6 גרם 50.2 גרםשומן רווי 8.8 גרם 35.0 גרםכולסטרול 240.4 מ״ג 961.4 מ״גסידן 88.7 מ״ג 354.7 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 883.3 מ״ג 3533.1 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 36.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 832 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחוןמספר 2
-
1 בצל בינונימגורד
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/2 כוס פירורי לחםאו חצי כוס קמח מצה שיהיה כשר לפסח
-
2 ביצים M
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
5 כפות קמח לבןלציפוי הקציצות, או קמח מצה שיהיה כשר לפסח
רוטב
-
6 כפות שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה6 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקלוף וחתוך לפרוסות
-
1 חציל גדולחתוך לקוביות, יש לבזוק מעל מלח ולהניח להגיר נוזלים כחצי שעה
-
1 סלסילה עגבניות שריחתוכות לחצאים
-
250 גרם גרגירי חומוס יבשיםמושרים לפחות 12 שעות ומבושלים 2-3 שעות
-
2 כפות דבש
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 כוסות מים רותחים
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- בקערה, מערבבים את כל מצרכי הקציצות, צרים קציצות ומצפים כל קציצה בקמח.
- מחממים סיר סוטאז’ רחב ומתחילים בטיגון קוביות החצילים.
- מוציאים את החצילים, ומטגנים את הקציצות, מוצאים לקערה בצד לאחר הזהבה.
- מוסיפים לסיר מעט שמן אם צריך ומתחילים עם טיגון הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את העגבניות, הפפריקה ושאר המצרכים כולל החציל המטוגן ששמרנו בצד.
- מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
- מוספים לסיר את הקציצות המטוגנות, מחלישים ללהבה בינונית ומבשלים כ-40 דקות עד שהקציצות מתרככות ומתקרמלות ורוטב העגבניות עם חצילים מסמיך.
- מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים חם.
אופן הכנה
- בקערה, מערבבים את כל מצרכי הקציצות, צרים קציצות ומצפים כל קציצה בקמח.
- מחממים סיר סוטאז’ רחב ומתחילים בטיגון קוביות החצילים.
- מוציאים את החצילים, ומטגנים את הקציצות, מוצאים לקערה בצד לאחר הזהבה.
- מוסיפים לסיר מעט שמן אם צריך ומתחילים עם טיגון הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את העגבניות, הפפריקה ושאר המצרכים כולל החציל המטוגן ששמרנו בצד.
- מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
- מוספים לסיר את הקציצות המטוגנות, מחלישים ללהבה בינונית ומבשלים כ-40 דקות עד שהקציצות מתרככות ומתקרמלות ורוטב העגבניות עם חצילים מסמיך.
- מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים חם.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (25)
האם אפשר לוותר על שלב הטיגון של הקציצות וורק לבשל?
היי דוד, לא מומלץ. עדיף לתת להם טיגון ראשוני, זה גם נותן להן בישול ראשוני וגם מהדק אותן.
שלום וברכה