כמו כתר לשולחן החג: חלת כתר חגיגית ורכה!
חלת כתר חגיגית וטעימה שמכינים במכשיר אחד שיודע לעשות הכל, טוב כמעט הכל, אבל את החלה הזו הוא בהחלט יודע לעשות הכי טוב שאפשר
חלת כתר חגיגית וטעימה שמכינים במכשיר אחד שיודע לעשות הכל, טוב כמעט הכל, אבל את החלה הזו הוא בהחלט יודע לעשות הכי טוב שאפשר
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 738.7 קק״ל 1477.5 קק״לפחמימות 54.4 גרם 108.8 גרםשומן 48.8 גרם 97.5 גרםנתרן 3475.1 מ״ג 6950.2 מ״גחלבון 18.9 גרם 37.8 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 8.3 גרםשומן רווי 8.6 גרם 17.3 גרםכולסטרול 506.4 מ״ג 1012.8 מ״גסידן 69.9 מ״ג 139.8 מ״גברזל 2.8 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 189.9 מ״ג 379.9 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות739
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 738.7 קק״ל 1477.5 קק״לפחמימות 54.4 גרם 108.8 גרםשומן 48.8 גרם 97.5 גרםנתרן 3475.1 מ״ג 6950.2 מ״גחלבון 18.9 גרם 37.8 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 8.3 גרםשומן רווי 8.6 גרם 17.3 גרםכולסטרול 506.4 מ״ג 1012.8 מ״גסידן 69.9 מ״ג 139.8 מ״גברזל 2.8 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 189.9 מ״ג 379.9 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 739 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, בקערת מעבד מזון נינג’ה עם להב לישת הבצק ומעבדים בתכנית MIX עד שנוצר בצק אחיד ורך. בסיום התכנית מפעילים אותה שוב.
- מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד בתכנית MIX. מעבירים את כדור הבצק על משטח עבודה ולשים ידנית עוד דקה. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
- לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר, ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לנחש ארוך, וקולים שתי צמות, כל אחת משלושה הנחשים. מחברים את קצוות הצמה לכדי חלה עגולה ומהדקים את התפר. מעבירים את החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למרכז החלות כלי עמיד לחום שימנע מהבצק לתפוח ולסגור את החור שבמרכז. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את החלות בתערובת של ביצה ומים ומפזרים תוספות לפי הטעם למראה חגיגי.
- אופים את החלות כ-25 דקות, או עד שהן תופחות ומזהיבות.
- במכשיר פודי נינג’ה: בוחרים בתכנית אפייה, מכוונים לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות. לוחצים על התחל/עצור על מנת להתחיל בחימום המקדים. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, מכניסים את תבנית האפייה עם החלה למכשיר, בכל פעם חלה אחת.
- מוציאים מהתנור, ממלאים את הכלים שבמרכז החלה בדבש ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, בקערת מעבד מזון נינג’ה עם להב לישת הבצק ומעבדים בתכנית MIX עד שנוצר בצק אחיד ורך. בסיום התכנית מפעילים אותה שוב.
- מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד בתכנית MIX. מעבירים את כדור הבצק על משטח עבודה ולשים ידנית עוד דקה. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
- לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר, ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לנחש ארוך, וקולים שתי צמות, כל אחת משלושה הנחשים. מחברים את קצוות הצמה לכדי חלה עגולה ומהדקים את התפר. מעבירים את החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למרכז החלות כלי עמיד לחום שימנע מהבצק לתפוח ולסגור את החור שבמרכז. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את החלות בתערובת של ביצה ומים ומפזרים תוספות לפי הטעם למראה חגיגי.
- אופים את החלות כ-25 דקות, או עד שהן תופחות ומזהיבות.
- במכשיר פודי נינג’ה: בוחרים בתכנית אפייה, מכוונים לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות. לוחצים על התחל/עצור על מנת להתחיל בחימום המקדים. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, מכניסים את תבנית האפייה עם החלה למכשיר, בכל פעם חלה אחת.
- מוציאים מהתנור, ממלאים את הכלים שבמרכז החלה בדבש ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (41)
כמה בערך שוקל כל אחד מ6 חלקי הבצק?
תוסיפי את כל המשקל של המצרכים של הבצק ותחלקי ב-6 🙂
היי האם ניתן להכין ללא מכשיר הנינג’ה?
כן