צ’אדי ליום כיפור – לחמניות תירס גיאורגיות רכות וטעימות
אין יום כיפור בלי לחמניות צ'אדי! עדן טל מביאה לנו את המתכון שלה לצ'אדי, לחמניות תירס גיאורגיות רכות וטעימות , מושלמות לשבירת הצום. כפרות עליהן!
אין יום כיפור בלי לחמניות צ'אדי! עדן טל מביאה לנו את המתכון שלה לצ'אדי, לחמניות תירס גיאורגיות רכות וטעימות , מושלמות לשבירת הצום. כפרות עליהן!
- עדן טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 153.6 קק״ל 2304.0 קק״לפחמימות 28.5 גרם 427.1 גרםשומן 2.0 גרם 29.9 גרםנתרן 551.0 מ״ג 8264.9 מ״גחלבון 5.0 גרם 74.4 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 14.3 גרםשומן רווי 0.3 גרם 4.4 גרםכולסטרול 39.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 8.5 מ״ג 127.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 36.7 מ״ג 551.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות154
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 153.6 קק״ל 2304.0 קק״לפחמימות 28.5 גרם 427.1 גרםשומן 2.0 גרם 29.9 גרםנתרן 551.0 מ״ג 8264.9 מ״גחלבון 5.0 גרם 74.4 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 14.3 גרםשומן רווי 0.3 גרם 4.4 גרםכולסטרול 39.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 8.5 מ״ג 127.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 36.7 מ״ג 551.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 154 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200גרם או 2 1/2 כוסות קמח תירס אינסטנט(האבקתי שמזכיר קמח רגיל, לא זה שמרגיש כמו גרגירי חול)
-
350גרם או 2 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 1/2 כפות שמרים יבשים
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
-
240מ"ל או 1 1/2 כוסות מים
-
2 ביצים L
אופן הכנה
- בקערה שמים את קמח התירס, הקמח הרגיל, השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים את תערובת היבשים.
- מוסיפים את המים ומערבבים שוב. מוסיפים 2 ביצים, אחת כל פעם ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
- מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים כ-15 דק’ להתפחה במקום חמים. לאחר ההתפחה מערבבים קלות שוב את העיסה.
- מחממים מחבת עם שמן בגובה ס”מ על אש בינונית ויוצקים את העיסה בצורת עיגולים (אפשרי בעזרת שקית זילוף, ואפשר גם בעזרת כף). מטגנים על אש נמוכה-בינונית, הופכים בעדינות עד הזהבה מכל צד ובתיאבון.
- מומלץ לאכול חם עם גבינות, חצ’ונרבי (תערובת גיאורגית מסורתית של קוטג’ ושמנת חמוצה עם מלח) וסלט ירקות פיקנטי, אבל כל דבר שאתם אוהבים ילך כאן נפלא.
אופן הכנה
- בקערה שמים את קמח התירס, הקמח הרגיל, השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים את תערובת היבשים.
- מוסיפים את המים ומערבבים שוב. מוסיפים 2 ביצים, אחת כל פעם ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
- מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים כ-15 דק’ להתפחה במקום חמים. לאחר ההתפחה מערבבים קלות שוב את העיסה.
- מחממים מחבת עם שמן בגובה ס”מ על אש בינונית ויוצקים את העיסה בצורת עיגולים (אפשרי בעזרת שקית זילוף, ואפשר גם בעזרת כף). מטגנים על אש נמוכה-בינונית, הופכים בעדינות עד הזהבה מכל צד ובתיאבון.
- מומלץ לאכול חם עם גבינות, חצ’ונרבי (תערובת גיאורגית מסורתית של קוטג’ ושמנת חמוצה עם מלח) וסלט ירקות פיקנטי, אבל כל דבר שאתם אוהבים ילך כאן נפלא.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
קמח לפולנטה אינסטנט …זה טוב?
היי אושרת, אין בעיה להשתמש בקמח פולנטה.
בעלי קנה קמח כזה בטעות וחיפשתי מה לשעות איתו. וואלה יצא מצויין!!!!
טעויות הן דבר מבורך, אפשר ללמוד מהן דברים חדשים ((:
מעניין אנסה תודה
קטגוריות
- אוכל גיאורגי
- אוכל רוסי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- יום האהבה
- לביבות מלוחות
- לחמניות
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לארוחה מפסקת
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- פיקניק