בלי להתחכם: ריבת תפוחים פשוטה וטעימה
אם רק יכולונו להעביר עם המתכון הזה את הריח שירחף לכם בבית בזמן ההכנה של ריבת התפוחים הכה נפלאה הזו!רק יכולים לספר שאם היה בושם כזה, היינו הראשונים לקנות
אם רק יכולונו להעביר עם המתכון הזה את הריח שירחף לכם בבית בזמן ההכנה של ריבת התפוחים הכה נפלאה הזו!רק יכולים לספר שאם היה בושם כזה, היינו הראשונים לקנות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1546.5 קק״ל 3092.9 קק״לפחמימות 383.3 גרם 766.6 גרםשומן 1.4 גרם 2.7 גרםנתרן 89.1 מ״ג 178.2 מ״גחלבון 1.7 גרם 3.5 גרםסיבים תזונתיים 18.8 גרם 37.6 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 145.0 מ״ג 289.9 מ״גברזל 3.0 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 1220.3 מ״ג 2440.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות1547
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1546.5 קק״ל 3092.9 קק״לפחמימות 383.3 גרם 766.6 גרםשומן 1.4 גרם 2.7 גרםנתרן 89.1 מ״ג 178.2 מ״גחלבון 1.7 גרם 3.5 גרםסיבים תזונתיים 18.8 גרם 37.6 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 145.0 מ״ג 289.9 מ״גברזל 3.0 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 1220.3 מ״ג 2440.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 0.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 1547 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות מיץ לימון
-
8 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםקלופים
-
3 כוסות סוכר חום
-
3 כפות מיץ לימון
-
1 כפית קינמון טחוןלא חובה
אופן הכנה
- ממלאים קערה גדולה במים קרים ומוסיפים 2 כפות מיץ לימון. מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים, מורידים את הליבה ושמים בתוך המים.
- מוציאים את התפוחים מהקערה וחותכים לקוביות קטנות.
- שמים את כל הקוביות בסיר גדול עם תחתית עבה, מוסיפים את הסוכר החום, מיץ הלימון והקינמון, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, כ-30-40 דקות, או עד שהריבה מתחילה להסמיך. אם רוצים מרקם סמיך יותר, טוחנים את הריבה בכמה פולסים בעזרת בלנדר מוט.
- מעבירים לצנצנות מעוקרות, סוגרים ומצננים לטמפרטורת החדר. שומרים בארון או במקרר לאחר הפתיחה.
אופן הכנה
- ממלאים קערה גדולה במים קרים ומוסיפים 2 כפות מיץ לימון. מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים, מורידים את הליבה ושמים בתוך המים.
- מוציאים את התפוחים מהקערה וחותכים לקוביות קטנות.
- שמים את כל הקוביות בסיר גדול עם תחתית עבה, מוסיפים את הסוכר החום, מיץ הלימון והקינמון, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, כ-30-40 דקות, או עד שהריבה מתחילה להסמיך. אם רוצים מרקם סמיך יותר, טוחנים את הריבה בכמה פולסים בעזרת בלנדר מוט.
- מעבירים לצנצנות מעוקרות, סוגרים ומצננים לטמפרטורת החדר. שומרים בארון או במקרר לאחר הפתיחה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (21)
תודה על המתכונים. הגיעה העת לציין משקל של מרכיבים ולא רק “מידות”. המשקל הביתי שעולה 15 ש”ח זמין לכל אחד והרבה יותר נוח מלעסוק בכפות כפיות כוסות וחלקיהם… וגם מה זה אמור להיות “בחרו כמות צנצנת”… זו מידה? צנצנת ממוצעת? קטנה? גדולה? איזה מן גישה זו?
היי, לרוב אנחנו משתדלים שיהיו גם מידות המשקל של המרכיבים, לא כולם משתמשים בשקילה. בכל אופן, עדכנו את הכמות שיוצאת מהמתכון
אפשר פינק ליידי במקום?
לא מומלץ, כי הם מתוקים וקמחיים. אפשר לנסות אבל יש לקחת בחשבון שמבחינת טעם ומרקם לא זה לא יצא בדיוק כמו במתכון 🙂