מרק חרירה – מרק מרוקאי חם ליום קר
החורף מגיע ואיתו החשק למרק חם ומנחם - קבלו מתכון מושלם למרק חרירה עשיר ומלא בטעמים, חומוסים, עדשים ואטריות, מרק שיעשה לכם טוב בלב ובבטן
החורף מגיע ואיתו החשק למרק חם ומנחם - קבלו מתכון מושלם למרק חרירה עשיר ומלא בטעמים, חומוסים, עדשים ואטריות, מרק שיעשה לכם טוב בלב ובבטן
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1046.0 קק״ל 4184.2 קק״לפחמימות 146.1 גרם 584.4 גרםשומן 18.3 גרם 73.0 גרםנתרן 1276.5 מ״ג 5105.8 מ״גחלבון 63.4 גרם 253.7 גרםסיבים תזונתיים 54.2 גרם 216.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 573.9 מ״ג 2295.5 מ״גברזל 13.4 מ״ג 53.6 מ״גאשלגן 4813.8 מ״ג 19255.1 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 19.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1046
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1046.0 קק״ל 4184.2 קק״לפחמימות 146.1 גרם 584.4 גרםשומן 18.3 גרם 73.0 גרםנתרן 1276.5 מ״ג 5105.8 מ״גחלבון 63.4 גרם 253.7 גרםסיבים תזונתיים 54.2 גרם 216.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 573.9 מ״ג 2295.5 מ״גברזל 13.4 מ״ג 53.6 מ״גאשלגן 4813.8 מ״ג 19255.1 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 19.5 מ״גסגור
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1046 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים גדוליםקצוץ דק
-
2 גזרים בינונייםקלופים חצויים לאורכם ופרוסים
-
4 שיני שוםפרוסות
-
2 גבעולי סלריקצוצים (ללא העלים)
-
6 עגבניות גדולותמגוררות (או קצוצות דק ללא קליפה)
-
1 1/2 כוסות גרגירי חומוס מבושליםאפשר מופשרים או מקופסת שימורים
-
1 כוס עדשים ירוקותאו שחורות (מושרות חצי שעה במים) אפשר גם יותר
-
1 1/2 ליטר ציר ירקותאו מים
-
1/4 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כוס אטריות דקיקות קצרות
-
1 לימון גדולסחוט
-
1 1/2 כוסות פטרוזיליהקצוצה
-
1 1/2 כוסות כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- אם משתמשים בגרגרי חומוס יבשים: משרים את גרגרי החומוס יממה לפני בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה. אחרי ההשריה מסננים מהמים. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את החומוס המושרה 5 דקות במים רותחים. מסננים את החומוס מהמים.
- מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
- מוסיפים את הגזר, מערבבים ומאדים עד 2-3 דקות.
- מוסיפים את שיני השום, הסלרי, חופן מהפטרוזיליה וחופן מהכוסברה. מערבבים ומאדים כדקה (הזהרו שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את העגבניות המגוררות, החומוס, העדשים, ציר הירקות או המים, הכורכום, הכמון, המלח והפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים ברתיחה עדינה 30 דקות.
- מסננים מהמרק עם כף מחוררת בערך כוס של קטניות (חומוס ועדשים), טוחנים במעבד מזון או טוחן ידני ומחזירים למרק (עוזר להסמיך את המרק). ממשיכים בבישול.
- מוסיפים את האטריות ומבשלים במכסה פתוח וברתיחה עדינה עוד 10-15 דקות.
- לקראת סוף הבישול מוסיפים את יתרת הפטרוזיליה, הכוסברה ומיץ הלימון, מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- אם משתמשים בגרגרי חומוס יבשים: משרים את גרגרי החומוס יממה לפני בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה. אחרי ההשריה מסננים מהמים. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את החומוס המושרה 5 דקות במים רותחים. מסננים את החומוס מהמים.
- מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
- מוסיפים את הגזר, מערבבים ומאדים עד 2-3 דקות.
- מוסיפים את שיני השום, הסלרי, חופן מהפטרוזיליה וחופן מהכוסברה. מערבבים ומאדים כדקה (הזהרו שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את העגבניות המגוררות, החומוס, העדשים, ציר הירקות או המים, הכורכום, הכמון, המלח והפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים ברתיחה עדינה 30 דקות.
- מסננים מהמרק עם כף מחוררת בערך כוס של קטניות (חומוס ועדשים), טוחנים במעבד מזון או טוחן ידני ומחזירים למרק (עוזר להסמיך את המרק). ממשיכים בבישול.
- מוסיפים את האטריות ומבשלים במכסה פתוח וברתיחה עדינה עוד 10-15 דקות.
- לקראת סוף הבישול מוסיפים את יתרת הפטרוזיליה, הכוסברה ומיץ הלימון, מערבבים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן