תנו בשידרוגים: אורז עם חומוס ותבלינים משגע
התוספת המושלמת ליד כל מנה או בתור מנה בפני עצמה! מתכון משגע ומשודרג לאורז הרגיל שאנחנו כל כך אוהבים -אורז עם חומוסים והרבה תבלינים טעימים
התוספת המושלמת ליד כל מנה או בתור מנה בפני עצמה! מתכון משגע ומשודרג לאורז הרגיל שאנחנו כל כך אוהבים -אורז עם חומוסים והרבה תבלינים טעימים
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 805.3 קק״ל 3221.3 קק״לפחמימות 113.7 גרם 454.9 גרםשומן 26.8 גרם 107.2 גרםנתרן 1213.4 מ״ג 4853.6 מ״גחלבון 29.7 גרם 118.8 גרםסיבים תזונתיים 24.9 גרם 99.6 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 187.0 מ״ג 748.2 מ״גברזל 9.3 מ״ג 37.2 מ״גאשלגן 1352.9 מ״ג 5411.6 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 20.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות805
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 805.3 קק״ל 3221.3 קק״לפחמימות 113.7 גרם 454.9 גרםשומן 26.8 גרם 107.2 גרםנתרן 1213.4 מ״ג 4853.6 מ״גחלבון 29.7 גרם 118.8 גרםסיבים תזונתיים 24.9 גרם 99.6 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 187.0 מ״ג 748.2 מ״גברזל 9.3 מ״ג 37.2 מ״גאשלגן 1352.9 מ״ג 5411.6 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 20.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 805 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות אורז יסמיןאו פרסי
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
1 כף שוםכתוש
-
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מבושלים
-
1 1/2 כפיות מלח דקאו לפי טעם
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
4 כוסות מים חמיםאו פושרים
-
1 חופן פטרוזיליה
הגשה
-
2 שיני שוםפרוסות, מטוגנות – לא חובה
אופן הכנה
- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים קלות.
- מוסיפים את גרגירי החומוס (ללא הנוזל) ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דק’.
- מוסיפים את האורז והתבלינים (מלח, פלפל, כורכום וכמון) ומערבבים. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
- לאחר רתיחה מערבבים שוב, מכסים שוב, מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ-15-20 דק’.
- מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 10 דק’.
- מסירים את המכסה, מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ומערבבים. מגישים על צלחת ומקשטים בפרוסות שום מטוגנות (לא חובה, אבל מומלץ! מוסיף מאוד לטעם).
אופן הכנה
- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים קלות.
- מוסיפים את גרגירי החומוס (ללא הנוזל) ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דק’.
- מוסיפים את האורז והתבלינים (מלח, פלפל, כורכום וכמון) ומערבבים. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
- לאחר רתיחה מערבבים שוב, מכסים שוב, מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ-15-20 דק’.
- מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 10 דק’.
- מסירים את המכסה, מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ומערבבים. מגישים על צלחת ומקשטים בפרוסות שום מטוגנות (לא חובה, אבל מומלץ! מוסיף מאוד לטעם).
הערות
- אפשר להוסיף צימוקים אם אוהבים. מפתיע וטעים!
הערות
- אפשר להוסיף צימוקים אם אוהבים. מפתיע וטעים!
יש לנו עוד מתכונים של אורז שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (22)
כמויות לא הגיוניות של התבלינים ושל המים. יותר מדי פלפל שחור, היחס בין הכמון לכורכום. לא מספיק מים.
היי ניצן, הכמויות מתאימות (גם מבחינת המים). אפשר להפחית בכמות התבלינים לפי הטעם