מרק אלבונדיגס – מרק קציצות ירושלמי ספרדי
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 698.9 קק״ל 4193.5 קק״לפחמימות 43.9 גרם 263.2 גרםשומן 34.1 גרם 204.7 גרםנתרן 1023.4 מ״ג 6140.4 מ״גחלבון 50.0 גרם 300.3 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 28.9 גרםשומן רווי 10.5 גרם 62.9 גרםכולסטרול 200.9 מ״ג 1205.4 מ״גסידן 126.6 מ״ג 759.8 מ״גברזל 7.2 מ״ג 43.2 מ״גאשלגן 1184.6 מ״ג 7107.8 מ״גאבץ 11.3 מ״ג 68.0 מ״גסגור
-
מרכיבים29
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות699
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 698.9 קק״ל 4193.5 קק״לפחמימות 43.9 גרם 263.2 גרםשומן 34.1 גרם 204.7 גרםנתרן 1023.4 מ״ג 6140.4 מ״גחלבון 50.0 גרם 300.3 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 28.9 גרםשומן רווי 10.5 גרם 62.9 גרםכולסטרול 200.9 מ״ג 1205.4 מ״גסידן 126.6 מ״ג 759.8 מ״גברזל 7.2 מ״ג 43.2 מ״גאשלגן 1184.6 מ״ג 7107.8 מ״גאבץ 11.3 מ״ג 68.0 מ״גסגור
אז מה זה מרק אלבונדיגס? בעצם מדובר במרק ירושלמי ספרדי. הכי ס”ט שאפשר. מרק אלבונדיגס הוא מרק ספרדי מסורתי ואלבונדיגס פירושן פשוט קציצות.
דמיינו את קריאת האמהות מהחלונות הירושלמיים, את ניחוחות המרק ואת הפרימוס שבישל אותן לאט לאט. מרק קציצות הוא אוכל נחמה אמיתי, יש בו ירקות ופחמימות וקציצות קטנטנות שנותנות כוח.
מרק האלבונדיגס משתדך לכל הירקות שיש לכם במקרר ובמיוחד לשורשים הנהדרים שיש לנו בחורף. גזרים, סלרי, פטרוזיליה, תפוחי אדמה, בטטות וגמובן קישואים, דלעת ושעועית ירוקה. הכל הולך.
ככה גם עשבי התבלין. המרק הנהדר הזה אוהב טעמים ואפשר לשחק איתם. אם יש לכם נענע, פטרוזיליה, כוסברה או אורגנו, המרק הזה ישמח לקבל.
מרכיבים 29 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 699 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
לכדורי הבשר:
-
1 ק"ג בשר בקר טחוןניתן להחליף בבשר עוף טחון או בבשר כבש טחון
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
1/2 כוס אורז בסמטילא מבושל
-
1 ביצה L
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/4 כוס נענעקצוצה או אורגנו. לא חובה.
-
1 כפית שטוחה כמון טחון
-
1 כף שמן זית
-
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקהאפשר חריפה אם אוהבים חריף
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
למרק אלבונדיגס:
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
3 שיני שוםקצוצות
-
2 גזרים בינונייםחתוך לעיגולים
-
2 תפוחי אדמה גדוליםקלופים וחתוכים לקוביות
-
2 קישואים בינוניים
-
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביותאפשר גם עגבניות טריות קלופות
-
1 כף רסק עגבניות
-
6 כוסות מים
-
2 כפות גדושות ציר בקראו ציר ירקות. לא חובה.
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית אבקת צ’ילי
-
2 כפות פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- הכנת כדורי הבשר: בקערה גדולה לשים את כל מרכיבי הקציצה יחד היטב היטב. בידיים משומנות מעצבים לקציצות בקוטר של כ -1 סנטימטר. יצאו לכם בערך 25 עד 30 קציצות. מכניסים את הקציצות למקרר. מאוחר יותר נוסיף אותן למרק.
- הכנת המרק: מחממים את שמן הזית בסיר כבד. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבצל שקוף, נזהרים שלא לשרוף את השום. מוסיפים את הגזר ואת תפוחי האדמה לסיר ומבשלים בערך 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהגזר מתחיל להתקרמל.
- מוסיפים את הקישואים, העגבניות, ציר המרק, המים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר לאש קטנה תוך ביעבוע מתמיד. מבשלים עוד 20 דקות.
- מוסיפים לסיר את הקציצות אחת אחת, לאט. בעזרת כף עץ מערבבים בזהירות. מכסים ומניחים למרק לבשל על אש נמוכה עד בינונית עוד 15 דקות או עד שקציצות הבשר מבושלות.
- מוסיפים מיץ לימון ועשבי תיבול וטועמים ומתקנים את התיבול.
אופן הכנה
- הכנת כדורי הבשר: בקערה גדולה לשים את כל מרכיבי הקציצה יחד היטב היטב. בידיים משומנות מעצבים לקציצות בקוטר של כ -1 סנטימטר. יצאו לכם בערך 25 עד 30 קציצות. מכניסים את הקציצות למקרר. מאוחר יותר נוסיף אותן למרק.
- הכנת המרק: מחממים את שמן הזית בסיר כבד. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבצל שקוף, נזהרים שלא לשרוף את השום. מוסיפים את הגזר ואת תפוחי האדמה לסיר ומבשלים בערך 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהגזר מתחיל להתקרמל.
- מוסיפים את הקישואים, העגבניות, ציר המרק, המים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר לאש קטנה תוך ביעבוע מתמיד. מבשלים עוד 20 דקות.
- מוסיפים לסיר את הקציצות אחת אחת, לאט. בעזרת כף עץ מערבבים בזהירות. מכסים ומניחים למרק לבשל על אש נמוכה עד בינונית עוד 15 דקות או עד שקציצות הבשר מבושלות.
- מוסיפים מיץ לימון ועשבי תיבול וטועמים ומתקנים את התיבול.