בורקס במלית גבינה וזיתים
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 388.8 קק״ל 4665.3 קק״לפחמימות 31.3 גרם 375.9 גרםשומן 25.8 גרם 309.4 גרםנתרן 365.9 מ״ג 4391.0 מ״גחלבון 8.5 גרם 102.1 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 9.3 גרםשומן רווי 10.8 גרם 130.0 גרםכולסטרול 51.6 מ״ג 619.1 מ״גסידן 55.1 מ״ג 660.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 63.5 מ״ג 761.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות389
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 388.8 קק״ל 4665.3 קק״לפחמימות 31.3 גרם 375.9 גרםשומן 25.8 גרם 309.4 גרםנתרן 365.9 מ״ג 4391.0 מ״גחלבון 8.5 גרם 102.1 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 9.3 גרםשומן רווי 10.8 גרם 130.0 גרםכולסטרול 51.6 מ״ג 619.1 מ״גסידן 55.1 מ״ג 660.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 63.5 מ״ג 761.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 8.0 מ״גסגור
מי רוצה בורקס? תראו לי אחד שיסרב. בורקס הוא אחד החטאים הקולינריים החביבים על גדולים וקטנים כאחד. אנחנו אוכלים אותו כשאנחנו שמחים, עצובים, הוא אוכל משמח, מנחם, משביע, זול, מפנק ונוסטלגי.
יש גם כל כך הרבה סוגי בורקס, לכל אחד יש את הסוג החביב עליו, אם זה בורקס עם מילוי מיוחד או בורקסים מסוגים שונים, שהגיעו ממטבחים שבארצות הבלקן (כמו בולגריה, טורקיה ועוד). יש בוריק, בורקה, בוריקה, בוריקיטה (בורקס קטן וחמוד הנקרא גם בורקיטס). יש בורקס פילאס מבצק פילו איכותי ועוד ועוד.
בורקס אפשר להכין עם מגוון מילויים. כאן מוגש לכם מתכון עם מילוי גבינה וזיתים, אבל האפשרויות למילוי הן רבות. אפשר למלא בורקס בפטריות, חציל, תרד, בצל מטוגן, ביצה קשה, תפוחי אדמה, בשר ועוד. את הבורקס אפשר למלא עם סוגים שונים של גבינות, כמו מוצרלה, בולגרית, צהובה, ריקוטה, קשקבל ועוד. אפשר לשלב גבינה אחת ואפשר גם לשלב בין שתי גבינות ולערבב בין המילויים השונים (לדוגמה בצל ופטריות).
הבורקס במתכון שבכתבה הוא בורקס קלאסי משולש, פריך, זהוב ונפלא. הוא קל מאוד להכנה וכל מה שאתם צריכים זה 15 דקות פנויות ולהכניס אותו לתנור. כשהוא ייצא מהתנור יהיה לכם בורקס ביתי אמיתי, ריח נהדר בכל הבית ונשנוש שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו במטבח.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 389 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק עלים
-
1 חבילה גבינה צפתית 5%מגוררת
-
1 כוס גבינת פטה 5%מגוררת
-
1/2 כוס גבינת גאודהמגוררת (או צהובה שאוהבים)
-
1/2 כוס גבינת מוצרלהמגוררת (או צהובה שאוהבים)
-
1 ביצה L
-
1 כוס טבעות זיתים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון(לא חובה)
אופן הכנה
- מכינים את הבורקסים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הגבינה הצפתית, הפטה, הגאודה, המוצרלה הביצה, הזיתים, המלח והפלפל.
- פורסים את בצק העלים על משטח העבודה ומחלקים לריבועים שווים בגודל של 10X10 ס”מ או שאפשר לחתוך לריבועים יותר קטנים לבורקסים קטנים).
- במרכז כל ריבוע בצק מניחים 2 כפות גדושות מהמלית, סוגרים את הבצק לצורת משולש ומעבירים לתבנית.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את הביצה עם המים וצובעים את הבורקסים במברשת. מפזרים מעל שומשום.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (עד הזהבה).
אופן הכנה
- מכינים את הבורקסים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הגבינה הצפתית, הפטה, הגאודה, המוצרלה הביצה, הזיתים, המלח והפלפל.
- פורסים את בצק העלים על משטח העבודה ומחלקים לריבועים שווים בגודל של 10X10 ס”מ או שאפשר לחתוך לריבועים יותר קטנים לבורקסים קטנים).
- במרכז כל ריבוע בצק מניחים 2 כפות גדושות מהמלית, סוגרים את הבצק לצורת משולש ומעבירים לתבנית.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את הביצה עם המים וצובעים את הבורקסים במברשת. מפזרים מעל שומשום.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (עד הזהבה).