בורקס במלית גבינה וזיתים

בורקס במלית גבינה וזיתים, כי מי לא אוהב משולשי זהב פריכים במילוי תערובת גבינות וזיתים? אנחנו מוכנים לאכול מנה כזאת של בורקס לארוחת בוקר, צהריים וערב.
בורקס במלית גבינה וזיתים, כי מי לא אוהב משולשי זהב פריכים במילוי תערובת גבינות וזיתים? אנחנו מוכנים לאכול מנה כזאת של בורקס לארוחת בוקר, צהריים וערב.
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    389
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 388.8 קק״ל 4665.3 קק״ל
    פחמימות 31.3 גרם 375.9 גרם
    שומן 25.8 גרם 309.4 גרם
    נתרן 365.9 מ״ג 4391.0 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 102.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 10.8 גרם 130.0 גרם
    כולסטרול 51.6 מ״ג 619.1 מ״ג
    סידן 55.1 מ״ג 660.9 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 14.5 מ״ג
    אשלגן 63.5 מ״ג 761.5 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 8.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    389
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 388.8 קק״ל 4665.3 קק״ל
    פחמימות 31.3 גרם 375.9 גרם
    שומן 25.8 גרם 309.4 גרם
    נתרן 365.9 מ״ג 4391.0 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 102.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 10.8 גרם 130.0 גרם
    כולסטרול 51.6 מ״ג 619.1 מ״ג
    סידן 55.1 מ״ג 660.9 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 14.5 מ״ג
    אשלגן 63.5 מ״ג 761.5 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 8.0 מ״ג
    סגור

מי רוצה בורקס? תראו לי אחד שיסרב. בורקס הוא אחד החטאים הקולינריים החביבים על גדולים וקטנים כאחד. אנחנו אוכלים אותו כשאנחנו שמחים, עצובים, הוא אוכל משמח, מנחם, משביע, זול, מפנק ונוסטלגי.

יש גם כל כך הרבה סוגי בורקס, לכל אחד יש את הסוג החביב עליו, אם זה בורקס עם מילוי מיוחד או בורקסים מסוגים שונים, שהגיעו ממטבחים שבארצות הבלקן (כמו בולגריה, טורקיה ועוד). יש בוריק, בורקה, בוריקה, בוריקיטה (בורקס קטן וחמוד הנקרא גם בורקיטס). יש בורקס פילאס מבצק פילו איכותי ועוד ועוד.

בורקס אפשר להכין עם מגוון מילויים. כאן מוגש לכם מתכון עם מילוי גבינה וזיתים, אבל האפשרויות למילוי הן רבות. אפשר למלא בורקס בפטריות, חציל, תרד, בצל מטוגן, ביצה קשה, תפוחי אדמה, בשר ועוד. את הבורקס אפשר למלא עם סוגים שונים של גבינות, כמו מוצרלה, בולגרית, צהובה, ריקוטה, קשקבל ועוד. אפשר לשלב גבינה אחת ואפשר גם לשלב בין שתי גבינות ולערבב בין המילויים השונים (לדוגמה בצל ופטריות).

הבורקס במתכון שבכתבה הוא בורקס קלאסי משולש, פריך, זהוב ונפלא. הוא קל מאוד להכנה וכל מה שאתם צריכים זה 15 דקות פנויות ולהכניס אותו לתנור. כשהוא ייצא מהתנור יהיה לכם בורקס ביתי אמיתי, ריח נהדר בכל הבית ונשנוש שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו במטבח.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
נעמה פלד
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: אפיק גבאי
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: אפיק גבאי
  1. מכינים את הבורקסים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הגבינה הצפתית, הפטה, הגאודה, המוצרלה הביצה, הזיתים, המלח והפלפל.
    מערבבים בקערה את הגבינות. צילום: אפיק גבאי
    מערבבים בקערה את הגבינות. צילום: אפיק גבאי

    מוסיפים לתערובת גבינות את הביצה. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים לתערובת גבינות את הביצה. צילום: אפיק גבאי

  3. פורסים את בצק העלים על משטח העבודה ומחלקים לריבועים שווים בגודל של 10X10 ס”מ או שאפשר לחתוך לריבועים יותר קטנים לבורקסים קטנים).
  4. במרכז כל ריבוע בצק מניחים 2 כפות גדושות מהמלית, סוגרים את הבצק לצורת משולש ומעבירים לתבנית.
    במרכז כל ריבוע בצק מניחים 2 כפות גדושות מהמלית. צילום: אפיק גבאי
    במרכז כל ריבוע בצק מניחים 2 כפות גדושות מהמלית. צילום: אפיק גבאי
    סוגרים את הבצק לצורת משולש. צילום: אפיק בנאי
    סוגרים את הבצק לצורת משולש. צילום: אפיק בנאי

    בעזרת מזלג סוגרים את הקצוות של כל משולש. צילום: אפיק גבאי
    בעזרת מזלג סוגרים את הקצוות של כל משולש. צילום: אפיק גבאי

  5. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את הביצה עם המים וצובעים את הבורקסים במברשת. מפזרים מעל שומשום.
    צובעים את הבורקסים במברשת. צילום: אפיק גבאי
    צובעים את הבורקסים במברשת. צילום: אפיק גבאי

    מפזרים מעל שומשום. צילום: אפיק גבאי
    מפזרים מעל שומשום. צילום: אפיק גבאי

  6. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (עד הזהבה).
    בורקס במלית גבינה וזיתים. צילום: אפיק גבאי
    בורקס במלית גבינה וזיתים. צילום: אפיק גבאי

     


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורקס במלית גבינה וזיתים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    שריתה

    אין על בורקסים הכי טעים וקל להכנה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות