רקע יטבתה

הכוכב של השולחן: טארט בצק עלים, פטריות, שמנת ובצל

טארט מרשים ויפהפה מקושט בטבעות בצל סגול! טארט מבצק עלים עם פטריות, רוטב שמנת, טבעות בצל וגבינת פרמז'ן -
טארט מרשים ויפהפה מקושט בטבעות בצל סגול! טארט מבצק עלים עם פטריות, רוטב שמנת, טבעות בצל וגבינת פרמז'ן -
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    260
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 260.3 קק״ל 3123.9 קק״ל
    פחמימות 20.5 גרם 246.4 גרם
    שומן 17.5 גרם 209.8 גרם
    נתרן 307.0 מ״ג 3683.8 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 66.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.8 גרם
    שומן רווי 9.2 גרם 110.9 גרם
    כולסטרול 30.8 מ״ג 369.7 מ״ג
    סידן 40.3 מ״ג 483.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.6 מ״ג
    אשלגן 26.9 מ״ג 322.6 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    260
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 260.3 קק״ל 3123.9 קק״ל
    פחמימות 20.5 גרם 246.4 גרם
    שומן 17.5 גרם 209.8 גרם
    נתרן 307.0 מ״ג 3683.8 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 66.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.8 גרם
    שומן רווי 9.2 גרם 110.9 גרם
    כולסטרול 30.8 מ״ג 369.7 מ״ג
    סידן 40.3 מ״ג 483.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.6 מ״ג
    אשלגן 26.9 מ״ג 322.6 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור

הכנת טארט לא תמיד דורשת אפייה עיוורת והתעסקות עם בצק פריך. קבלו מתכון פשוט ונפלא של השף ישראל אהרוני לטארט עם קיצור דרך, קלתית שמכינים מבצק עלים מוכן, ומילוי טעים במיוחד של שמנת פטריות, גבינה וטבעות בצל.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טארט


אופן הכנה

  1. מרדדים את הבצק למלבן דק ומיישרים את השוליים. חותכים מסגרת למחצית עומק הבצק בעזרת סכין חדה ברוחב כ-1.5 ס”מ. מכניסים למקפיא לרבע שעה.
  2. ממיסים את החמאה במחבת רחבה ומטגנים את הפטריות והשום תוך כדי ערבוב 2 דקות בלבד. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את השמנת ואגוז המוסקט, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות עד שהרוטב סמיך. מקררים לגמרי.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. חותכים את הבצל לטבעות דקות ומערבבים אותן עם מעט שמן זית.
  5. מניחים את הבצק המקורר בתבנית, מפזרים את תבשיל הפטריות בשכבה אחידה בחלק הפנימי של הבצק, שלא יגלוש אל המסגרת, ומפזרים מעל את הגבינה וטבעות הבצל.
  6. מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה ואופים כ-40 דקות להזהבה יפה של המאפה.
טארט בצל פטריות ושמנת
טארט בצל, פטריות ושמנת. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    תמי מוכתריין

    אפשר להכין עם ריבועי בצק עלים?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן בטח

קטגוריות

אביזרים

טכניקות