סנו רקע

קיש פטריות ממיקס פטריות, בצל סגול, קשקבל ובצק פריך

איך משדרגים קיש פטריות רגיל לכדי מעדן מסעיר? קבלו מתכון להכנת קיש פטריות מבצק פריך מדהים, שלל פטריות טריות וגבינת קשקשבל
איך משדרגים קיש פטריות רגיל לכדי מעדן מסעיר? קבלו מתכון להכנת קיש פטריות מבצק פריך מדהים, שלל פטריות טריות וגבינת קשקשבל
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-3 דק׳
  • קלוריות
    5658
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5657.7 קק״ל 5657.7 קק״ל
    פחמימות 339.1 גרם 339.1 גרם
    שומן 401.2 גרם 401.2 גרם
    נתרן 4074.9 מ״ג 4074.9 מ״ג
    חלבון 144.6 גרם 144.6 גרם
    סיבים תזונתיים 34.5 גרם 34.5 גרם
    שומן רווי 153.0 גרם 153.0 גרם
    כולסטרול 1246.3 מ״ג 1246.3 מ״ג
    סידן 1355.1 מ״ג 1355.1 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״ג
    אשלגן 1056.4 מ״ג 1056.4 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-3 דק׳
  • קלוריות
    5658
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5657.7 קק״ל 5657.7 קק״ל
    פחמימות 339.1 גרם 339.1 גרם
    שומן 401.2 גרם 401.2 גרם
    נתרן 4074.9 מ״ג 4074.9 מ״ג
    חלבון 144.6 גרם 144.6 גרם
    סיבים תזונתיים 34.5 גרם 34.5 גרם
    שומן רווי 153.0 גרם 153.0 גרם
    כולסטרול 1246.3 מ״ג 1246.3 מ״ג
    סידן 1355.1 מ״ג 1355.1 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״ג
    אשלגן 1056.4 מ״ג 1056.4 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור

לכל בשלן ובשלנית יש מתכון מנצח של קיש – ישראלים מתים עליהם ובצדק: בגזרת החלבי קשה להתחרות עם המאפה הפריך והטעים הזה שאפשר להכניס לתוכו כל תוספת אפשרית. אז צרפו לספר המתכונים שלכם גם את קיש הפטריות הזה העשוי משלל פטריות טריות שמעניקות לו טעם עמוק ועשיר, ולכם רצון לחתוך עוד ועוד פרוסה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבלים את הקמח, המלח והחמאה במיקסר עם וו גיטרה להיווצרות פירורים יבשים. מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לערבל לבצק אחיד.
  2. מעבירים את הבצק לשקית זיפר סליידר L - סנו סושי ושומרים במקרר כחצי שעה.
  3. מכינים את המילוי: ממיסים את החמאה במחבת ומקפיצים את הבצל והפטריות על להבה גבוהה כ-5 דקות. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, החומץ הבלסמי, הדבש, רכז הרימונים והטימין, מערבבבים ומקפיצים עוד דקה. מקררים מעט.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי כ-3 מ”מ. מסדרים בתוך תבנית אלומיניום נמוכה לפאי - סנו סושי ומקפיאים 5 דקות.

    קיש פטריות
    שמים את הבצק בתבנית האלומיניום. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מניחים על הבצק נייר אפייה טבעי סנו סושי ועליו משקולת (2 כוסות חומוס/שעועית יבשים) ואופים כ-15 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה והמשקולת ומצננים מעט.
  7. מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, הביצים ואגוז המוסקט.
  8. מרכיבים את הקיש: יוצקים לתוך הקלתית את תערובת השמנת המתוקה, מסדרים את הפטריות המוקפצות ומפזרים מעל את הגבינה.

    קיש פטריות1
    שמים את הפטריות המוקפצות בתבנית עם הבצק הפריך ותערובת השמנת. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  9. אופים 45 דקות להשחמה יפה ומגישים.
קיש פטריות6
קיש פטריות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
tip

טיפ סנו סושי

שקיות הזיפר עם הסליידר מושלמות לאחסון ושמירה על מצרכים שונים. במתכון הזה, שקיות הזיפר שומרות על הבצק אטום ומבטיחות התפחה מצוינת!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות