חבורוסט – כנפי מלאך – או פשוט, עוגיות מטוגנות!
אם עדיין לא שמעתם עליהן - אז הגיע הזמן לערוך היכרות. רון יוחננוב מכין עוגיות חבורוסט קריספיות ולא מתוקות מדי, הידועות גם בשם "כנפי מלאך"
אם עדיין לא שמעתם עליהן - אז הגיע הזמן לערוך היכרות. רון יוחננוב מכין עוגיות חבורוסט קריספיות ולא מתוקות מדי, הידועות גם בשם "כנפי מלאך"
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 104.1 קק״ל 2082.8 קק״לפחמימות 12.4 גרם 247.9 גרםשומן 1.4 גרם 28.1 גרםנתרן 9.9 מ״ג 197.4 מ״גחלבון 2.2 גרם 44.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.1 גרםשומן רווי 0.6 גרם 11.9 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 4.0 מ״ג 80.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 20.5 מ״ג 409.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות104
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 104.1 קק״ל 2082.8 קק״לפחמימות 12.4 גרם 247.9 גרםשומן 1.4 גרם 28.1 גרםנתרן 9.9 מ״ג 197.4 מ״גחלבון 2.2 גרם 44.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.1 גרםשומן רווי 0.6 גרם 11.9 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 4.0 מ״ג 80.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 20.5 מ״ג 409.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 104 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם קמח לבן
-
1 ביצה L
-
100 מ"ל שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
2 שקיות סוכר וניל
-
2 כפות וודקהאו משקה מסוג אחר עם בערך באותו אחוז אלכוהול
טיגון והגשה
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים, עד שמתקבל בצד רך ומבריק. אם צריך אפשר להוסיף מעט שמנת חמוצה או חלב, עד שהבצק מתגבש.
- מניחים את הבצק למנוחה של כ-10 דקות. לאחר מכן, מקמחים מעט את משטח העבודה ופותחים את הבצק עד לעובי של 3-5 מ”מ.
- בעזרת גלגלת או סכין חותכים את הבצק למשולשים (במקור מכינים גם בצורת יהלום) כמו בתמונה.
- יוצרים חתך במרכז, מושכים מהשוליים ומגלגלים דרך החריץ.
- מחממים שמן ומטגנים עד להזהבה. מוציאים לקערה עם סנו סושי - רב מגבת ג’מבו בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים חם.
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים, עד שמתקבל בצד רך ומבריק. אם צריך אפשר להוסיף מעט שמנת חמוצה או חלב, עד שהבצק מתגבש.
- מניחים את הבצק למנוחה של כ-10 דקות. לאחר מכן, מקמחים מעט את משטח העבודה ופותחים את הבצק עד לעובי של 3-5 מ”מ.
- בעזרת גלגלת או סכין חותכים את הבצק למשולשים (במקור מכינים גם בצורת יהלום) כמו בתמונה.
- יוצרים חתך במרכז, מושכים מהשוליים ומגלגלים דרך החריץ.
- מחממים שמן ומטגנים עד להזהבה. מוציאים לקערה עם סנו סושי - רב מגבת ג’מבו בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים חם.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (22)
במקור מכינים את החוורסט בצורתעיגול מלופף מסביב למזלג. אבא שלי היה מטגן בתוך קופסת שימורים, כדי שלא ייפתח יותר מדי. קראנו להם שושנים.
נהדר!! זכרונות ילדות :)! ידוע אולי מאפיות באיזור חיפה שמכינות?
שמחים לשמוע 🙂