דייסת סולת מתוקה עם שידרוגים
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 311.1 קק״ל 622.1 קק״לפחמימות 38.9 גרם 77.8 גרםשומן 11.6 גרם 23.2 גרםנתרן 508.5 מ״ג 1017.0 מ״גחלבון 15.7 גרם 31.5 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 2.3 גרםשומן רווי 6.9 גרם 13.9 גרםכולסטרול 32.4 מ״ג 64.7 מ״גסידן 248.8 מ״ג 497.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 371.5 מ״ג 743.0 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות311
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 311.1 קק״ל 622.1 קק״לפחמימות 38.9 גרם 77.8 גרםשומן 11.6 גרם 23.2 גרםנתרן 508.5 מ״ג 1017.0 מ״גחלבון 15.7 גרם 31.5 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 2.3 גרםשומן רווי 6.9 גרם 13.9 גרםכולסטרול 32.4 מ״ג 64.7 מ״גסידן 248.8 מ״ג 497.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 371.5 מ״ג 743.0 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
מרכיבים 6 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 311 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בסיר קטן מחממים את החלב עם מים, חמאה ומלח על אש בינונית ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת.
- מכבים את האש ומוסיפים לסיר בהדרגה את הסולת. חשוב לערבב כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.
- מחזירים שוב את הסיר לאש קטנה ומביאים לרתיחה למשך 2 דקות, לא להפסיק לערבב!
- מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים עד שדייסת הסולת הופכת לאחידה. משך הבישול הוא בערך למשך 15 דקות.
- כאשר הדייסה מוכנה מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מצננים את דייסת הסולת 2-3 דקות לפני ההגשה.
איך משדרגים דייסת סולת?
אפשר להשאר בקלאסיקות ולפזר על דייסת הסולת קקאו משובח או מעט קינמון. אפשר לגרר מעט שוקולד מריר, לחתוך פירות כמו תותים ובננות. דייסת סולת מאוד אוהבת ריבות טובות תוצרת בית, מייפל, דבש או סילאן. בקיצור, דייסת סולת בגדול אוהבת את כל מה שאתם אוהבים, אפילו שערות חלווה.
אופן הכנה
- בסיר קטן מחממים את החלב עם מים, חמאה ומלח על אש בינונית ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת.
- מכבים את האש ומוסיפים לסיר בהדרגה את הסולת. חשוב לערבב כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.
- מחזירים שוב את הסיר לאש קטנה ומביאים לרתיחה למשך 2 דקות, לא להפסיק לערבב!
- מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים עד שדייסת הסולת הופכת לאחידה. משך הבישול הוא בערך למשך 15 דקות.
- כאשר הדייסה מוכנה מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מצננים את דייסת הסולת 2-3 דקות לפני ההגשה.
איך משדרגים דייסת סולת?
אפשר להשאר בקלאסיקות ולפזר על דייסת הסולת קקאו משובח או מעט קינמון. אפשר לגרר מעט שוקולד מריר, לחתוך פירות כמו תותים ובננות. דייסת סולת מאוד אוהבת ריבות טובות תוצרת בית, מייפל, דבש או סילאן. בקיצור, דייסת סולת בגדול אוהבת את כל מה שאתם אוהבים, אפילו שערות חלווה.
תגובות (17)
בדיוק דייסת כזאת אני מכינה לנכדים שלי
מיותר להוסיף חמאה. הייתי מחליפה את הסולת לסולת מלאה ומוסיפה סוכר חום וקינמון.
לא לכולם עושה טוב סולת מלאה ובכלל דגנים מלאים. ואין באמת הבדל בין סוכר חום לסוכר לבן.
אוי זה טעם של הילדות