צ’יפס מתובל מושלם של יונית צוקרמן
- יונית צוקרמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.3 קק״ל 1421.0 קק״לפחמימות 80.5 גרם 321.8 גרםשומן 0.7 גרם 2.9 גרםנתרן 777.6 מ״ג 3110.3 מ״גחלבון 8.9 גרם 35.5 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 47.6 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 0.4 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 2.1 מ״ג 8.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות355
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.3 קק״ל 1421.0 קק״לפחמימות 80.5 גרם 321.8 גרםשומן 0.7 גרם 2.9 גרםנתרן 777.6 מ״ג 3110.3 מ״גחלבון 8.9 גרם 35.5 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 47.6 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 0.4 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 2.1 מ״ג 8.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 355 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 תפוחי אדמה לטיגון גדולים
-
1 כף קורנפלור
-
3/4 בקבוק שמן קנולה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית תבלין גריל
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה, לא מקלפים. חוצים את תפוחי האדמה לרוחב ואז לאורך, כך שמתקבלים ארבעה פלחים.
- משרים את תפוחי האדמה במים עם מלח למשך חצי שעה.
- מעבירים את תפוחי האדמה לסיר ושופכים עליהם מי ברז וכף מלח. מבשלים עשר דקות מרגע הרתיחה. אפשר לשפוך על תפוחי האדמה מים רותחים וכך לקצר את זמן הבישול.
- מסננים את הפלחים, סופגים את שאריות המים במגבת ומניחים להם להתייבש למשך חצי שעה.
- שמים בשקית פלסטיק את הקורנפלור, מכניסים את הפלחים ומנערים היטב.
- מעבירים את הפלחים למסננת ומנערים קלות כדי להיפטר מעודפי הקורנפלור.
- שמים נייר אפייה עגול במחבת, יוצקים שמן לטיגון עמוק ומחממים ל-170 מעלות, מטגנים עד הזהבה.
- מערבבים את כל התבלינים - מלח, פפריקה, גריל עוף, סוכר, פלפל שחור ופפריקה חריפה ומתבלים את הצ’יפס. מגישים עם רוטב לטעמכם.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה, לא מקלפים. חוצים את תפוחי האדמה לרוחב ואז לאורך, כך שמתקבלים ארבעה פלחים.
- משרים את תפוחי האדמה במים עם מלח למשך חצי שעה.
- מעבירים את תפוחי האדמה לסיר ושופכים עליהם מי ברז וכף מלח. מבשלים עשר דקות מרגע הרתיחה. אפשר לשפוך על תפוחי האדמה מים רותחים וכך לקצר את זמן הבישול.
- מסננים את הפלחים, סופגים את שאריות המים במגבת ומניחים להם להתייבש למשך חצי שעה.
- שמים בשקית פלסטיק את הקורנפלור, מכניסים את הפלחים ומנערים היטב.
- מעבירים את הפלחים למסננת ומנערים קלות כדי להיפטר מעודפי הקורנפלור.
- שמים נייר אפייה עגול במחבת, יוצקים שמן לטיגון עמוק ומחממים ל-170 מעלות, מטגנים עד הזהבה.
- מערבבים את כל התבלינים - מלח, פפריקה, גריל עוף, סוכר, פלפל שחור ופפריקה חריפה ומתבלים את הצ’יפס. מגישים עם רוטב לטעמכם.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
יצא טוב גם כאפוי? אם כן איזו טמפרטורה וכמה זמן אפיה?
היי, אפשר גם לאפות את הצ’יפס אבל אז אין צורך לצפות בקורנפלור. אפשר לדלג על השלב הזה, לשים את חתיכות תפוחי האדמה בקערה עם כל התבלינים ומעט שמן, לערבב היטב עד שהם מצופים לחלוטין בשמן ותבלינים, לחמם מראש תנור לחום של 220 מעלות בתוכנית טורבו ולאפות בתנור כ-20 דקות. לערבב קצת ולהמשיך באפייה עד הזהבה. בהצלחה!
אפשר לטגן באוויר חם? כמה זמן?
אפשר במכשיר המיועד לכך לפי הוראות בחוברת ההפעלה של המכשיר. בהצלחה!
איזה תבלין גריל מומלץ?של איזו חברה?
היי, זה עניין של טעם אישי. אין המלצה לתבלין ספציפי. בהצלחה!