איך לשדרג קרואסון: מקרואסון פשוט מהמאפייה לקרואסון פיסטוק מפואר
מי לא אוהב לפתוח את הבוקר עם קרואסון? בא לכם על קרואסון פיסטוק מפואר? קנו קרואסון פשוט ושדרגו אותו בבית עם קרם פטיסייר וציפוי מפואר של שוקולד לבן ופיסטוקים קלויים
מי לא אוהב לפתוח את הבוקר עם קרואסון? בא לכם על קרואסון פיסטוק מפואר? קנו קרואסון פשוט ושדרגו אותו בבית עם קרם פטיסייר וציפוי מפואר של שוקולד לבן ופיסטוקים קלויים
- שיר פורטמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1814.5 קק״ל 7258.2 קק״לפחמימות 744.7 גרם 2978.7 גרםשומן 720.0 גרם 2879.8 גרםנתרן 787.0 מ״ג 3147.9 מ״גחלבון 666.0 גרם 2664.1 גרםסיבים תזונתיים 645.9 גרם 2583.6 גרםשומן רווי 675.6 גרם 2702.5 גרםכולסטרול 1106.7 מ״ג 4426.8 מ״גסידן 974.5 מ״ג 3898.2 מ״גברזל 644.9 מ״ג 2579.5 מ״גאשלגן 1342.2 מ״ג 5368.9 מ״גאבץ 644.9 מ״ג 2579.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-35 דק׳
-
קלוריות1815
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1814.5 קק״ל 7258.2 קק״לפחמימות 744.7 גרם 2978.7 גרםשומן 720.0 גרם 2879.8 גרםנתרן 787.0 מ״ג 3147.9 מ״גחלבון 666.0 גרם 2664.1 גרםסיבים תזונתיים 645.9 גרם 2583.6 גרםשומן רווי 675.6 גרם 2702.5 גרםכולסטרול 1106.7 מ״ג 4426.8 מ״גסידן 974.5 מ״ג 3898.2 מ״גברזל 644.9 מ״ג 2579.5 מ״גאשלגן 1342.2 מ״ג 5368.9 מ״גאבץ 644.9 מ״ג 2579.8 מ״גסגור
רוצים להכין קרואסון פיסטוק, ממש כמו הקרואסון האגדי של ה”פנינה פאי” באשדוד? קבלו מתכון לאנשים עובדים, שאין להם זמן, אבל עדיין רוצים ליהנות מביס אלוהי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-35 דק׳ | קלוריות 1815 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרואסון
-
קנויים
קרם פטיסייר
-
3 1/4 כוסות חלב 3%
-
2 כפיות תמצית וניל
-
1 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס קורנפלור
-
7 חלמונים L
-
150 גרם חמאה
-
5 כפיות מחית פיסטוק עם סוכר
ציפוי
-
100 גרם שוקולד לבן
-
1 כפית מחית פיסטוק עם סוכר
-
4 כפות שמן קנולה
-
1 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- מחממים את הקרואסונים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 5 דקות. מניחים להם להתקרר לחלוטין (כדי להחזיר את הטריות והקראנצ’יות לקרואסונים).
- מכינים את קרם הפטיסייר: בקלחת מביאים לרתיחה את החלב ותמצית הווניל, תוך כדי ערבוב עם מטרפה.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב עם מטרפה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
- כאשר החלב רתח מעט, מוסיפים את החלב החם לתוך תערובת החלמונים בהדרגה ותוך כדי בחישה מתמדת (על מנת שהחלמונים לא יתבשלו).
- שופכים את התערובת שנוצרה למסננת שמונחת מעל הקלחת ומדליקים את האש.
- מערבבים היטב תוך כדי בישול עד שהנוזל הופך לקרם, כלומר עד שהמטרפה משאירה סימנים על הקרם (בערך 5 דקות).
- מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה.
- כאשר הקרם מוכן מעבירים אותו לכלי ומכסים בניילון נצמד, באופן שנוגע בפני הקרם, על מנת שלא ייווצר קרום.
- מעבירים למקרר למשך שעה וחצי.
- לאחר הקירור, מערבבים פנימה את מחית הפיסטוק עד שהיא נטמעת היטב.
- במידה ויש לכם שקית זילוף- ניתן לזלף את הקרם פנימה לתוך הקרואסון, עד שהוא מלא לגמרי.
- במידה ואין לכם שקית זילוף- ניתן לחצות את הקרואסון, למלא אותו בקרם ולסגור אותו.
- מכינים את הציפוי: במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן והשמן ומערבבים פנימה את מחית הפיסטוק עד שהיא נטמעת היטב.
- מורחים בעזרת כף מעט מהשוקולד על צדו העליון של כל קרואסון.
- קולים על המחבת את הפיסטוקים במשך דקה, קוצצים אותם ומפזרים מעל כל קרואסון, כך שידבקו על השוקולד.
אופן הכנה
- מחממים את הקרואסונים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 5 דקות. מניחים להם להתקרר לחלוטין (כדי להחזיר את הטריות והקראנצ’יות לקרואסונים).
- מכינים את קרם הפטיסייר: בקלחת מביאים לרתיחה את החלב ותמצית הווניל, תוך כדי ערבוב עם מטרפה.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב עם מטרפה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
- כאשר החלב רתח מעט, מוסיפים את החלב החם לתוך תערובת החלמונים בהדרגה ותוך כדי בחישה מתמדת (על מנת שהחלמונים לא יתבשלו).
- שופכים את התערובת שנוצרה למסננת שמונחת מעל הקלחת ומדליקים את האש.
- מערבבים היטב תוך כדי בישול עד שהנוזל הופך לקרם, כלומר עד שהמטרפה משאירה סימנים על הקרם (בערך 5 דקות).
- מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה.
- כאשר הקרם מוכן מעבירים אותו לכלי ומכסים בניילון נצמד, באופן שנוגע בפני הקרם, על מנת שלא ייווצר קרום.
- מעבירים למקרר למשך שעה וחצי.
- לאחר הקירור, מערבבים פנימה את מחית הפיסטוק עד שהיא נטמעת היטב.
- במידה ויש לכם שקית זילוף- ניתן לזלף את הקרם פנימה לתוך הקרואסון, עד שהוא מלא לגמרי.
- במידה ואין לכם שקית זילוף- ניתן לחצות את הקרואסון, למלא אותו בקרם ולסגור אותו.
- מכינים את הציפוי: במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן והשמן ומערבבים פנימה את מחית הפיסטוק עד שהיא נטמעת היטב.
- מורחים בעזרת כף מעט מהשוקולד על צדו העליון של כל קרואסון.
- קולים על המחבת את הפיסטוקים במשך דקה, קוצצים אותם ומפזרים מעל כל קרואסון, כך שידבקו על השוקולד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי תודה על המתכון! הקלוריות הרשומות 1815 זה לכל קוראסון או לכל הארבעה יחד? תודה!!
תודה לך רעות! הקלוריות מחושבות לקרואסון אחד. כן, זה מושחת, אבל פעם ב… 🙂