שבלולי מאפה שמרים קינמון בזיגוג טופי קרמל מעולה

מאפה נהדר וכיפי לשבת בבוקר או לצד הקפה או התה! שבלולי שמרים קינמון עם טופי קרמל מתוק ואגוזי פקאן קראנצ'יים קצוצים
מאפה נהדר וכיפי לשבת בבוקר או לצד הקפה או התה! שבלולי שמרים קינמון עם טופי קרמל מתוק ואגוזי פקאן קראנצ'יים קצוצים
  • חסי סגל
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    678
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 677.7 קק״ל 6099.4 קק״ל
    פחמימות 111.1 גרם 999.7 גרם
    שומן 29.6 גרם 266.1 גרם
    נתרן 314.6 מ״ג 2831.1 מ״ג
    חלבון 10.1 גרם 90.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 21.0 גרם
    שומן רווי 14.4 גרם 130.0 גרם
    כולסטרול 132.1 מ״ג 1188.9 מ״ג
    סידן 53.0 מ״ג 476.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 146.9 מ״ג 1322.0 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 9.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    678
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 677.7 קק״ל 6099.4 קק״ל
    פחמימות 111.1 גרם 999.7 גרם
    שומן 29.6 גרם 266.1 גרם
    נתרן 314.6 מ״ג 2831.1 מ״ג
    חלבון 10.1 גרם 90.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 21.0 גרם
    שומן רווי 14.4 גרם 130.0 גרם
    כולסטרול 132.1 מ״ג 1188.9 מ״ג
    סידן 53.0 מ״ג 476.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 146.9 מ״ג 1322.0 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 9.9 מ״ג
    סגור

עוגות שמרים זה משהו שבדרך כלל קשה לעמוד בפניו. נסו להתמודד עם שבלולי השמרים הרכים והארומטיים האלה שמגיעים עם תוספת טופי קרמל ואגוזי פקאן קצוצים שהופכים את המאפה כולו לפינוק מושלם!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

טופי קרמל

מילוי

הברשה

עיטור


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט החלב שמוסיפים בהדרגה, ולשים 10-12 דקות לבצק אחיד ומעט דביק שנפרד מדפנות הקערה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
  2. מכינים את הטופי קרמל: ממיסים את הסוכר במחבת איכותית (מומלץ קרמית) על להבה בינונית. לא מערבבים בכלל עד שהוא נמס לחלוטין ומתחיל להתקרמל.
  3. במקביל מחממים את השמנת המתוקה בסיר לטמפרטורה נעימה ולא חמה מאוד.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה למחבת עם הקרמל ומערבבים בזריזות בעזרת כף עץ. מוסיפים עוד שמנת ומערבבים לקבלת טופי חלק. מוסיפים את החמאה והמלח מערבבים לקרם חלק. מכבים את האש ומעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח). מצננים חצי שעה להתייצבות (הטופי נשמר במקרר עד שבוע).
  5. מרכיבים את המאפה: מרדדים את הבצק על משטח עבודה (מקמחים במידת הצורך) למלבן 50 על 45 ס״מ.
  6. מערבבים בקערית את הסוכר החום הכהה והקינמון.
  7. מורחים את החמאה על כל מלבן הבצק ומפזרים מעל את תערובת הסוכר - מקפידים שהיא תידבק היטב לחמאה. מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה ומקפיאים 20 דקות.
  8. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  9. פורסים את הרולדה ל-9 פרוסות שוות ומניחים אותן במרווחים גדולים בתבנית בקוטר 24 ס״מ. מכסים ומתפיחים שעה-שעה וחצי עד שהמאפים מכפילים את נפחם ונצמדים אחד לשני.
  10. מברישים את השבלולים בביצה שטרופים עם כף החלב ואופים 20-25 דקות, או עד שהמאפים זהובים ונראים מוכנים.
  11. מזלפים מעל את הטופי קרמל, מפזרים את אגוזי הפקאן ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שבלולי מאפה שמרים קינמון בזיגוג טופי קרמל מעולה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות