סלט עוף, מנגולד וצימוקים של יונתן רושפלד
הכנתם מרק עוף גדול ונותר לכם עוף מכובס? אל לכם לבזבז אותו! הכינו את הסלט של רושפלד, סלט מנגולד חגיגי בהשפעה סורית, עם עוף, צימוקים וחריף שיקפיץ את שולחן החג
הכנתם מרק עוף גדול ונותר לכם עוף מכובס? אל לכם לבזבז אותו! הכינו את הסלט של רושפלד, סלט מנגולד חגיגי בהשפעה סורית, עם עוף, צימוקים וחריף שיקפיץ את שולחן החג
- יונתן רושפלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 394.7 קק״ל 2368.1 קק״לפחמימות 25.2 גרם 151.0 גרםשומן 18.7 גרם 112.0 גרםנתרן 498.9 מ״ג 2993.5 מ״גחלבון 37.3 גרם 223.9 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 14.9 גרםשומן רווי 2.9 גרם 17.5 גרםכולסטרול 128.3 מ״ג 770.0 מ״גסידן 80.4 מ״ג 482.6 מ״גברזל 3.4 מ״ג 20.3 מ״גאשלגן 826.5 מ״ג 4958.8 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 23.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות395
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 394.7 קק״ל 2368.1 קק״לפחמימות 25.2 גרם 151.0 גרםשומן 18.7 גרם 112.0 גרםנתרן 498.9 מ״ג 2993.5 מ״גחלבון 37.3 גרם 223.9 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 14.9 גרםשומן רווי 2.9 גרם 17.5 גרםכולסטרול 128.3 מ״ג 770.0 מ״גסידן 80.4 מ״ג 482.6 מ״גברזל 3.4 מ״ג 20.3 מ״גאשלגן 826.5 מ״ג 4958.8 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 23.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 395 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כרעי עוף בינוניותשלמות
-
4 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים
-
2 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
-
1 צרור עלי מנגולדגדול ושטוף
-
5 כפות שמן זית
-
1 כוס מיץ רימונים
-
5 שיני שוםקצוצות דק
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
1/2 כוס זיתים ירוקיםאפשר לערבב מכל הסוגים
-
1/2 כוס מיץ לימוןמשלושה לימונים
-
2 בצלים סגולים בינוניים
אופן הכנה
- מסירים מהעוף המבושל את העור ומחלצים פיסות בשר נקיות מעצמות. מעבירים לקערה.
- חותכים את המנגולד: את החלק הלבן קוצצים קטן ואת החלק הירוק פורסים לחתיכות גדולות יותר.
- מחממים שמן זית בסיר גדול על כיריים ומעבירים את המנגולד לסיר. מכניסים תחילה את החלק הלבן ואחרי כמה דקות מוסיפים את החלק הירוק. מטגנים כ־3 דקות, תוך כדי ערבוב.
- פורסים את הפלפלים החריפים ומוסיפים לסיר, מטגנים עוד דקה-שתיים תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את מיץ הרימונים, מיץ הלימון, המלח, הצימוקים והזיתים. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
- מוסיפים את נתחי העוף לסיר, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השום, מערבבים, מקטינים את האש ומבשלים 25 דקות.
- פורסים את הבצלים לטבעות דקות. מעבירים את הסלט המבושל בלי הנוזלים שלו לצלחת הגשה ומפזרים מעל טבעות בצל. מערבבים מעט ועורמים מעל עשבי תיבול: בצל ירוק, שמיר ועלי חרדל, אם יש. יוצקים מעל הכול את נוזלי הסלט, ממליחים מעט, מוסיפים עוד קצת בצל, מזלפים מעל מעט שמן זית וסוחטים עוד מיץ לימון טרי.
אופן הכנה
- מסירים מהעוף המבושל את העור ומחלצים פיסות בשר נקיות מעצמות. מעבירים לקערה.
- חותכים את המנגולד: את החלק הלבן קוצצים קטן ואת החלק הירוק פורסים לחתיכות גדולות יותר.
- מחממים שמן זית בסיר גדול על כיריים ומעבירים את המנגולד לסיר. מכניסים תחילה את החלק הלבן ואחרי כמה דקות מוסיפים את החלק הירוק. מטגנים כ־3 דקות, תוך כדי ערבוב.
- פורסים את הפלפלים החריפים ומוסיפים לסיר, מטגנים עוד דקה-שתיים תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את מיץ הרימונים, מיץ הלימון, המלח, הצימוקים והזיתים. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
- מוסיפים את נתחי העוף לסיר, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השום, מערבבים, מקטינים את האש ומבשלים 25 דקות.
- פורסים את הבצלים לטבעות דקות. מעבירים את הסלט המבושל בלי הנוזלים שלו לצלחת הגשה ומפזרים מעל טבעות בצל. מערבבים מעט ועורמים מעל עשבי תיבול: בצל ירוק, שמיר ועלי חרדל, אם יש. יוצקים מעל הכול את נוזלי הסלט, ממליחים מעט, מוסיפים עוד קצת בצל, מזלפים מעל מעט שמן זית וסוחטים עוד מיץ לימון טרי.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן