בריוש עם הפתעת שוקולד
בצק בריוש הוא באמת אחד הדברים המענגים ביותר שיכול האדם לדעת. פה, עם הפתעה במרכז - חתיכה גדולה של שוקולד איכותי שמסתתר במרכזו ופורץ החוצה, נוזלי ומושחת. הגישו לאהוביכם, חם וטרי מהתנור והביטו בעונג על פניהם
בצק בריוש הוא באמת אחד הדברים המענגים ביותר שיכול האדם לדעת. פה, עם הפתעה במרכז - חתיכה גדולה של שוקולד איכותי שמסתתר במרכזו ופורץ החוצה, נוזלי ומושחת. הגישו לאהוביכם, חם וטרי מהתנור והביטו בעונג על פניהם
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 365.5 קק״ל 2923.9 קק״לפחמימות 53.8 גרם 430.1 גרםשומן 18.9 גרם 151.2 גרםנתרן 17.2 מ״ג 137.4 מ״גחלבון 6.5 גרם 52.0 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 20.0 גרםשומן רווי 10.9 גרם 87.0 גרםכולסטרול 91.6 מ״ג 733.0 מ״גסידן 40.8 מ״ג 326.6 מ״גברזל 1.6 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 160.9 מ״ג 1287.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.8 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות366
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 365.5 קק״ל 2923.9 קק״לפחמימות 53.8 גרם 430.1 גרםשומן 18.9 גרם 151.2 גרםנתרן 17.2 מ״ג 137.4 מ״גחלבון 6.5 גרם 52.0 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 20.0 גרםשומן רווי 10.9 גרם 87.0 גרםכולסטרול 91.6 מ״ג 733.0 מ״גסידן 40.8 מ״ג 326.6 מ״גברזל 1.6 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 160.9 מ״ג 1287.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 366 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 כוס חלב 3%
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 כפות סוכר לבן
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 1/2 כפיות שמרים יבשים
-
2 חלמונים L
-
125 גרם חמאה רכהחתוכה לקוביות קטנות
-
120 גרם שוקולד מריראיכותי
אופן הכנה
- מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את החלב, תמצית הווניל, הסוכר והחלמונים ומפעילים על דרגת חום 9, לחימום הנוזל, למשך 10 דקות.
- מוסיפים את הקמח והשמרים ומפעילים את המיקסר במהירות בינונית (2), עד שהבצק הופך לכדור חלק.
- מוסיפים את החמאה, בכל פעם כמה חתיכות קטנות, תוך כדי לישה, עד שכל החמאה נבלעת בתערובת.
- סוגרים עם מכסה המיקסר, מעבירים לדרגת חום 2 ומכוונים את הטיימר למשך שעה וחצי, עד שהבצק יתפח ויכפיל את נפחו.
- מחלקים את השוקולד ל-8 חתיכות, במשקל 15 גרם כל אחת.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מעבדים מעט ומחלקים אותו ל-8 חלקים. משטחים כל חלק באמצעות כף היד, מטמינים את חתיכת השוקולד במרכז הבצק ומקפלים את שאר הבצק מעל המילוי.
- מניחים את הבריוש בתבנית קאפקייקס משומנת היטב בחמאה, כך שהקיפול מונח כלפי מטה. מוסיפים כדור בצק קטן מעל. מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה נוספת של שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-15-20 דקות, עד הזהבה. מחלצים מהתבנית.
- אפשר להגיש לצד שמנת מוקצפת ממותקת מעט.
אופן הכנה
- מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את החלב, תמצית הווניל, הסוכר והחלמונים ומפעילים על דרגת חום 9, לחימום הנוזל, למשך 10 דקות.
- מוסיפים את הקמח והשמרים ומפעילים את המיקסר במהירות בינונית (2), עד שהבצק הופך לכדור חלק.
- מוסיפים את החמאה, בכל פעם כמה חתיכות קטנות, תוך כדי לישה, עד שכל החמאה נבלעת בתערובת.
- סוגרים עם מכסה המיקסר, מעבירים לדרגת חום 2 ומכוונים את הטיימר למשך שעה וחצי, עד שהבצק יתפח ויכפיל את נפחו.
- מחלקים את השוקולד ל-8 חתיכות, במשקל 15 גרם כל אחת.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מעבדים מעט ומחלקים אותו ל-8 חלקים. משטחים כל חלק באמצעות כף היד, מטמינים את חתיכת השוקולד במרכז הבצק ומקפלים את שאר הבצק מעל המילוי.
- מניחים את הבריוש בתבנית קאפקייקס משומנת היטב בחמאה, כך שהקיפול מונח כלפי מטה. מוסיפים כדור בצק קטן מעל. מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה נוספת של שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-15-20 דקות, עד הזהבה. מחלצים מהתבנית.
- אפשר להגיש לצד שמנת מוקצפת ממותקת מעט.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר לעשות עם שוקולד צ’יפס במקום?
אפשרי. יצא קצת אחר.
שכחתם לכתוב מתי מוסיפים את 2 החלמונים….
בסעיף 1 לאופן ההכנה, המתכון עודכן.
אפשר בבקשה הסבר לפשוטי העם שיש להם מיקסר רגיל ללא אפשרות חימום?
אין שום בעיה להשתמש במיקסר רגיל. לחמם מעט את החלב בקערה במיקרוגל במשך מספר שניות רק עד לקבלת חלב חמים.