טיפ מנצח: איך לשמור על עשבי תיבול טריים?
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 202.7 קק״ל 811.0 קק״לפחמימות 21.3 גרם 85.1 גרםשומן 16.7 גרם 67.0 גרםנתרן 1105.1 מ״ג 4420.3 מ״גחלבון 16.3 גרם 65.0 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.2 גרםשומן רווי 8.7 גרם 34.7 גרםכולסטרול 13.6 מ״ג 54.4 מ״גסידן 192.1 מ״ג 768.5 מ״גברזל 7.8 מ״ג 31.3 מ״גאשלגן 228.9 מ״ג 915.8 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 26.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
קלוריות203
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 202.7 קק״ל 811.0 קק״לפחמימות 21.3 גרם 85.1 גרםשומן 16.7 גרם 67.0 גרםנתרן 1105.1 מ״ג 4420.3 מ״גחלבון 16.3 גרם 65.0 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.2 גרםשומן רווי 8.7 גרם 34.7 גרםכולסטרול 13.6 מ״ג 54.4 מ״גסידן 192.1 מ״ג 768.5 מ״גברזל 7.8 מ״ג 31.3 מ״גאשלגן 228.9 מ״ג 915.8 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 26.6 מ״גסגור
רוצים לשמור על הבריאות, מעוניינים להתחטב לקראת הקיץ? קבלו טיפ מעולה שיכול לזרז את העניינים – זמינות של שקית גדולה מלאה בעשבי תיבול ירוקים, שטופים ומוכנים לאכילה שתמיד נכונים להיכנס לכל ארוחה כחלק מהסלט או אפילו כתבלין בריא לבישול חזה העוף שלכם.
אם הם זמינים, טריים ושטופים, ירקות עליים וירוקים יהפכו לחלק קבוע בשגרת התזונה שלכם. איך עושים את זה? מאוד פשוט!
קונים עשבי תיבול טריים אצל ירקן שאתם סומכים עליו: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע, רוקט, אורוגולה וכל ירק ירוק שאתם אוהבים ושוטפים היטב תחת מים זורמים בתוך מסננת. אחרי שהעשבים שטופים היטב, מפרידים את העלים מהגבעולים, מניחים את העלים על נייר סופג של סנו ומייבשים על השיש.
אחרי שהעלים יבשים, כל מה שנותר הוא לקפל דף נייר סופג לשניים ולהכניס לתחתית של סנו סושי – שקיות זיפר L . מעליו מכניסים את העלים השטופים והיבשים, סוגרים היטב והופ – למקרר. עכשיו בכל פעם שתצטרכו עשבי תיבול, לבישול או אכילה טרייה, הם כאן.
והנה מתכון נפלא שיעשה שימוש בעשבי התיבול האלה שתכינו בחמש דקות ויחכו לכם במקרר בכל הזדמנות:
סלט עשבי תיבול, חמוציות ופטה – סלט סופר בריא, עשיר בנוגדי חמצון, מינרלים וויטמינים שמכינים בצ’יק צ’ק. אחרי שתכינו פעם אחת, כולם יבקשו מכם להביא אותו לכל פיקניק או ארוחה.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 203 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 כוסות פטרוזיליהרק החלק העליון, ללא הגבעולים
-
1 כוס כוסברהרק החלק העליון, ללא הגבעולים
-
1/2 כוס נענערק העלים
-
200 גרם גבינת פטה עיזים
-
5 כפות חמוציות מיובשות
-
1 לימוןסחוט שלם
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
חופן אגוזי קשיו קלויים
-
1 חבילה סנו סושי – שקיות זיפר
אופן הכנה
- קוצצים את עשבי התיבול ומעבירים לקערת הגשה.
- מפזרים מעל את החמוציות.
- מערבבים בכוס את שמן הזית, מיץ הלימון והמלח לרוטב אחיד.
- שופכים את הרוטב על העלים ומערבבים היטב.
- מפוררים בעזרת הידיים את הפטה ומפזרים על הסלט, מערבבים קלות.
- מפזרים מעל הסלט את הקשיו הקלוי ומגישים.
אופן הכנה
- קוצצים את עשבי התיבול ומעבירים לקערת הגשה.
- מפזרים מעל את החמוציות.
- מערבבים בכוס את שמן הזית, מיץ הלימון והמלח לרוטב אחיד.
- שופכים את הרוטב על העלים ומערבבים היטב.
- מפוררים בעזרת הידיים את הפטה ומפזרים על הסלט, מערבבים קלות.
- מפזרים מעל הסלט את הקשיו הקלוי ומגישים.