-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1878.6 קק״ל 1878.6 קק״לפחמימות 305.5 גרם 305.5 גרםשומן 231.1 גרם 231.1 גרםנתרן 1268.2 מ״ג 1268.2 מ״גחלבון 153.6 גרם 153.6 גרםסיבים תזונתיים 137.6 גרם 137.6 גרםשומן רווי 128.8 גרם 128.8 גרםכולסטרול 128.8 מ״ג 128.8 מ״גסידן 210.4 מ״ג 210.4 מ״גברזל 132.2 מ״ג 132.2 מ״גאשלגן 637.5 מ״ג 637.5 מ״גאבץ 131.1 מ״ג 131.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות1879
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1878.6 קק״ל 1878.6 קק״לפחמימות 305.5 גרם 305.5 גרםשומן 231.1 גרם 231.1 גרםנתרן 1268.2 מ״ג 1268.2 מ״גחלבון 153.6 גרם 153.6 גרםסיבים תזונתיים 137.6 גרם 137.6 גרםשומן רווי 128.8 גרם 128.8 גרםכולסטרול 128.8 מ״ג 128.8 מ״גסידן 210.4 מ״ג 210.4 מ״גברזל 132.2 מ״ג 132.2 מ״גאשלגן 637.5 מ״ג 637.5 מ״גאבץ 131.1 מ״ג 131.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1879 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
-
210גרם או 1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
120 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
1 כף מים קרים
מילוי
-
1 בטטה בינוניתקלופה וחתוכה לפרוסות דקות
-
לזילוף על הבטטה
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
100 גרם גבינת פטה 16%מפוררת
-
חתוך לפרוסות דקות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, המלח, אבקת האפייה והחמאה ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את המים וממשיכים לערבב בפולסים קצרים עד לקבלת גושי בצק גדולים. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה, מקבצים לדיסקית, מניילנים בסנו סושי- ניילון נצמדומעבירים לקירור למשך שעה לפחות.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מכינים את הירקות: מסדרים על התבנית את פרוסות הבטטה בשכבה אחת. יוצקים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים במשך 15 דקות. מצננים מעט.
- מרכיבים את הגאלט: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעיגול בקוטר של כ-30 ס”מ ועובי של כ-3 מ”מ. מעבירים יחד עם נייר האפייה התחתון לתבנית.
- מפזרים במרכז את גבינת הפטה, ומסדרים מעל את הבטטה והזוקיני. משאירים שוליים נקיים של כ-5 ס”מ.
- מקפלים את השוליים הנקיים מעל הירקות ומהדקים.
- מברישים את השוליים בביצה טרופה ואופים את הגאלט במשך כ-30 דקות או עד שהוא מזהיב.
- מצננים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, המלח, אבקת האפייה והחמאה ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את המים וממשיכים לערבב בפולסים קצרים עד לקבלת גושי בצק גדולים. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה, מקבצים לדיסקית, מניילנים בסנו סושי- ניילון נצמדומעבירים לקירור למשך שעה לפחות.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מכינים את הירקות: מסדרים על התבנית את פרוסות הבטטה בשכבה אחת. יוצקים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים במשך 15 דקות. מצננים מעט.
- מרכיבים את הגאלט: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעיגול בקוטר של כ-30 ס”מ ועובי של כ-3 מ”מ. מעבירים יחד עם נייר האפייה התחתון לתבנית.
- מפזרים במרכז את גבינת הפטה, ומסדרים מעל את הבטטה והזוקיני. משאירים שוליים נקיים של כ-5 ס”מ.
- מקפלים את השוליים הנקיים מעל הירקות ומהדקים.
- מברישים את השוליים בביצה טרופה ואופים את הגאלט במשך כ-30 דקות או עד שהוא מזהיב.
- מצננים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן