טארט במבה נוגט: הקינוח שיגנוב את ההצגה
טארט במבה נוגט עם שוקולד, מתכון קל, טעים ומרשים, שכולם יכולים להכין בבית בקלות. עוגה מרשימה, ללא אפייה, שמבוגרים וילדים יטרפו אותה ברגע
טארט במבה נוגט עם שוקולד, מתכון קל, טעים ומרשים, שכולם יכולים להכין בבית בקלות. עוגה מרשימה, ללא אפייה, שמבוגרים וילדים יטרפו אותה ברגע
- שירן מתתיהו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 89596.0 קק״ל 89596.0 קק״לפחמימות 87127.2 גרם 87127.2 גרםשומן 87365.7 גרם 87365.7 גרםנתרן 87381.5 מ״ג 87381.5 מ״גחלבון 87126.9 גרם 87126.9 גרםסיבים תזונתיים 87108.0 גרם 87108.0 גרםשומן רווי 87255.3 גרם 87255.3 גרםכולסטרול 87407.5 מ״ג 87407.5 מ״גסידן 87176.8 מ״ג 87176.8 מ״גברזל 87106.0 מ״ג 87106.0 מ״גאשלגן 87486.7 מ״ג 87486.7 מ״גאבץ 87106.6 מ״ג 87106.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות89596
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 89596.0 קק״ל 89596.0 קק״לפחמימות 87127.2 גרם 87127.2 גרםשומן 87365.7 גרם 87365.7 גרםנתרן 87381.5 מ״ג 87381.5 מ״גחלבון 87126.9 גרם 87126.9 גרםסיבים תזונתיים 87108.0 גרם 87108.0 גרםשומן רווי 87255.3 גרם 87255.3 גרםכולסטרול 87407.5 מ״ג 87407.5 מ״גסידן 87176.8 מ״ג 87176.8 מ״גברזל 87106.0 מ״ג 87106.0 מ״גאשלגן 87486.7 מ״ג 87486.7 מ״גאבץ 87106.6 מ״ג 87106.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 89596 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
15 פתי בר וניל
-
1 חבילה במבה נוגט
-
100 גרם חמאה
מלית
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
150 שוקולד חלב
-
1 כף גדושה מחית פרלינה
-
40 גרם חמאה
-
70 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
קצפת
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כף גדושה מחית פרלינה
קישוט
-
2 חבילות במבה נוגט
-
1 בקבוק ספריי צבע זהב אכיל
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: טוחנים את הביסקוויטים והבמבה ביחד בבלנדר של בראון. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובות אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית פאי בקוטר 20 ס”מ. מהדקים היטב לשוליים ולאחר מכן לכיוון המרכז.
- מכניסים את התבנית אל המקפיא למשך 10 דקות.
- מכנים את המלית: ממיסים במיקרוגל בקערה שוקולד חלב, שמנת, חמאה ומחית פרלינה במשך 60 שניות. לאחר מכן טוחנים היטב עם בלנדר מוט של בראון, עד לקבלת קרם חלק.
- מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומזלפים שכבה דקה של חמאת בוטנים. מעליה שופכים את מלית השוקולד. מחזירים את התבנית למקפיא ל-15 דקות נוספות.
- מכינים את הקצפת: מקציפים בקערה שמנת, פודינג וניל ומחית פרלינה, עד לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר בצורת עלה.
- מקשטים: מזלפים שורות של עלים ומסדרים גם שורות של במבה. כמובן שאפשר לזלף ולקשט באיזה אופן וצורה שרוצים. רצוי לפזר את קישוט הבמבה לפני ההגשה, למרות שרוב האנשים מעדיפים את הבמבה דווקא יבשה.
- לסיום מרססים בספריי זהב מנצנץ.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: טוחנים את הביסקוויטים והבמבה ביחד בבלנדר של בראון. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובות אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית פאי בקוטר 20 ס”מ. מהדקים היטב לשוליים ולאחר מכן לכיוון המרכז.
- מכניסים את התבנית אל המקפיא למשך 10 דקות.
- מכנים את המלית: ממיסים במיקרוגל בקערה שוקולד חלב, שמנת, חמאה ומחית פרלינה במשך 60 שניות. לאחר מכן טוחנים היטב עם בלנדר מוט של בראון, עד לקבלת קרם חלק.
- מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומזלפים שכבה דקה של חמאת בוטנים. מעליה שופכים את מלית השוקולד. מחזירים את התבנית למקפיא ל-15 דקות נוספות.
- מכינים את הקצפת: מקציפים בקערה שמנת, פודינג וניל ומחית פרלינה, עד לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר בצורת עלה.
- מקשטים: מזלפים שורות של עלים ומסדרים גם שורות של במבה. כמובן שאפשר לזלף ולקשט באיזה אופן וצורה שרוצים. רצוי לפזר את קישוט הבמבה לפני ההגשה, למרות שרוב האנשים מעדיפים את הבמבה דווקא יבשה.
- לסיום מרססים בספריי זהב מנצנץ.
הערות
- שומרים את הטארט במקרר עד חמישה ימים או במקפיא עד שלושה שבועות.
הערות
- שומרים את הטארט במקרר עד חמישה ימים או במקפיא עד שלושה שבועות.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם ניתן להחליף את המלית פרלינה במרכיב אחר?
היי נועה, אפשר להחליף במחית אחרת, או חמאת בוטנים, אבל שימי לב שזה ישנה לחלוטין את הטעם של המלית.
מהיכן קונים ספריי זהב?
בחנויות ייעודיות ומתמחות באפייה וקונדיטוריה
ניתן להמיר את העוגה לפרווה ?
כן, אפשר להשתמש בשמנת צמחית, מחמאה ומחית פרלינה במלית במקום השוקולד חלב.