קציצות תרד וקינואה בריאות וטעימות!
בריאות, קלות וטעימות - קציצות תרד וקינואה צמחוניות עם עלי תרד טריים, פירורי לחם מקמח מלא ורוטב צ'ילי מתקתק, מוגשות בליווי רוטב סויה
בריאות, קלות וטעימות - קציצות תרד וקינואה צמחוניות עם עלי תרד טריים, פירורי לחם מקמח מלא ורוטב צ'ילי מתקתק, מוגשות בליווי רוטב סויה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 95.4 קק״ל 1430.8 קק״לפחמימות 37.5 גרם 562.3 גרםסוכר 30.3 גרם 454.2 גרםשומן 31.3 גרם 469.4 גרםנתרן 296.6 מ״ג 4448.3 מ״גחלבון 29.5 גרם 442.3 גרםסיבים תזונתיים 29.5 גרם 442.3 גרםשומן רווי 29.1 גרם 437.0 גרםכולסטרול 28.7 מ״ג 431.2 מ״גסידן 44.3 מ״ג 664.3 מ״גברזל 29.3 מ״ג 438.8 מ״גאשלגן 53.2 מ״ג 797.4 מ״גאבץ 28.9 מ״ג 432.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות95
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 95.4 קק״ל 1430.8 קק״לפחמימות 37.5 גרם 562.3 גרםסוכר 30.3 גרם 454.2 גרםשומן 31.3 גרם 469.4 גרםנתרן 296.6 מ״ג 4448.3 מ״גחלבון 29.5 גרם 442.3 גרםסיבים תזונתיים 29.5 גרם 442.3 גרםשומן רווי 29.1 גרם 437.0 גרםכולסטרול 28.7 מ״ג 431.2 מ״גסידן 44.3 מ״ג 664.3 מ״גברזל 29.3 מ״ג 438.8 מ״גאשלגן 53.2 מ״ג 797.4 מ״גאבץ 28.9 מ״ג 432.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 95 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 כוס קינואה
-
2 כוסות מים
-
4 ביצים
-
3/4 כוס פירורי לחם מלאים
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק קנור
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 שקית עלי תרדקצוצים דק
-
חופן כוסברהאו פטרוזיליה, עלים קצוצים
-
1 כף רוטב סויה קלאסי קנור
הגשה
אופן הכנה
- שמים בסיר את הקינואה והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה. משאירים מכוסה ומצננים.
- מעבירים את הקינואה לקערת ערבוב גדולה ומפוררים בעזרת מזלג. מוסיפים את יתר המרכיבים, כולל רוטב הסויה ומערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה ודביקה. משאירים במקרר למשך 15 דקות.
- מחממים מחבת ומתיזים עליה שכבה דקה של תרסיס שמן.
- מוציאים את מסת הקציצות מהמקרר ומערבבים. היא אמורה להתייצב. אם היא רכה מדי, רק במידת הצורך, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם.
- מייצרים קציצות פחוסות בגודל בינוני ומסדרים במחבת. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
- מגישים בליווי רוטב סויה.
אופן הכנה
- שמים בסיר את הקינואה והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה. משאירים מכוסה ומצננים.
- מעבירים את הקינואה לקערת ערבוב גדולה ומפוררים בעזרת מזלג. מוסיפים את יתר המרכיבים, כולל רוטב הסויה ומערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה ודביקה. משאירים במקרר למשך 15 דקות.
- מחממים מחבת ומתיזים עליה שכבה דקה של תרסיס שמן.
- מוציאים את מסת הקציצות מהמקרר ומערבבים. היא אמורה להתייצב. אם היא רכה מדי, רק במידת הצורך, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם.
- מייצרים קציצות פחוסות בגודל בינוני ומסדרים במחבת. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
- מגישים בליווי רוטב סויה.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
האם יש תחליף לביצים ?
כן, לגרסה טבעונית- אפשר להחליף כל ביצה ב-2 כפות טחינה/קמח חומוס/קמח תפו”א או 3 כפות קורנפלור.